«Μόνο λίγοι αυτά που κάνει ο Πιέρος…»

Με άκρως εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρθηκε ο Γιάννος Οκκάς στον Πιέρο Σωτηρίου. Ο εκ των κορυφαίων γκολτζήδων του κυπριακού ποδοσφαίρου δεν δίστασε μάλιστα να προφητεύσει καριέρα στο εξωτερικό για τον επιθετικό του ΑΠΟΕΛ.

«Μπούρδες όσα μου χρέωσαν για τη φυγή μου από την Ομόνοια!»

Σε συνέντευξή του στον SUPER SPORT FM και στην εκπομπή ΟΛΑ ΜΑΛΕ ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της U17 εξήρε το χαρακτήρα και τη νοοτροπία του Σωτηρίου:
«Θα πω κάτι που είπα πρόσφατα και σε Ελλαδίτες δημοσιογράφους με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ: ο Πιέρος πέρασε από πολλά εμπόδια. Εύκολα οι φίλαθλοι έχουν απαιτήσεις, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ έχει απαιτήσεις. Δεν είναι εύκολο ένας Κύπριος στην ηλικία του Πιέρου να κάνει αυτά που έκανε, να αντέξει. Άντεξε με το σπαθί του και κανείς δεν του χαρίστηκε. Δουλεύει σωστά. Αν δει ότι χρειάζεται κάτι επιπλέον, θα το κάνει. Αν πρέπει να μείνει 5 λεπτά παραπάνω στην προπόνηση, θα το κάνει. Το είπα και στους παίκτες μου στην Εθνική U17, ότι δεν θα τους χαριστεί κανείς, ότι παίκτες υπάρχουν χιλιάδες και πως ό,τι θέλουν να πετύχουν πρέπει να το παλέψουν οι ίδιοι».

«Με ήθελαν Απόλλων, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, αλλά…»

Ερωτηθείς, αν ο άσος του ΑΠΟΕΛ έχει τα φόντα, ώστε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό ο Οκκάς σχολίασε; «Γιατί όχι;  Θα πω το εξής στον Πιέρο. Όταν ήμουν στην Θέλτα στους 6 μήνες ο πρώτος τερματοφύλακάς μας πήγε στην Μπαρσελόνα, η οποία τότε είχε χάσει τον τρίτο τερματοφύλακά της. Αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω... Μπορεί να δούμε έναν Κύπριο ποδοσφαιριστή σε μεγάλη ομάδα, αρκεί αν δείξει ότι αξίζει».

«Διοίκηση που ξέρει το αντικείμενο»