«Με ήθελαν Απόλλων, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, αλλά…»

Σε μια εξόχως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αναδρομή στην ποδοσφαιρική καριέρα του προχώρησε ο Γιάννος Οκκάς, σε συνέντευξή του στον SUPER SPORT FM και στην εκπομπή ΟΛΑ ΜΑΛΕ. Προσκεκλημένος των Κώστα Μαλέκκου και Μιχάλη Παπαγεωργίου ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της U17 μίλησε για...

«Μπούρδες όσα μου χρέωσαν για τη φυγή μου από την Ομόνοια!»

…το παρασκήνιο της μεταγραφής του από τη Νέα Σαλαμίνα στην Ανόρθωση: «Δεν ήταν η μοναδική πρόταση που είχα. Αν θυμάμαι καλά, όπως μου τα είπαν κι εμένα, μικρός τότε. Όταν πήγα στην Ανόρθωση, ήμουν 20 χρόνων. Με ήθελαν σίγουρα Απόλλωνας, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Κατέληξα στην Ανόρθωση, γιατί οικονομικά ήταν η καλύτερη πρόταση. Ήταν 330.000 λίρες που κόστισε η μεταγραφή το 1997 και με αντάλλαγμα 4 ποδοσφαιριστές. Υπήρχαν αντιδράσεις, τότε και τα πολιτικά ήταν πιο έντονα. Από τη στιγμή που η Νέα Σαλαμίνα πήρα τα πιο πολλά λεφτά, καλά έκαναν οι άνθρωποι και με έδωσαν στην Ανόρθωση. Με βοήθησε που πήγα στην Ανόρθωση. Τότε υπήρχαν μεγάλες μάχες. Στα ντέρμπι Ανόρθωση-Ομόνοια και αντίθετα, παλεύαμε για το πρωτάθλημα. Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που έβλεπες ότι θα κυριαρχούσε και μου έδωσε τα εφόδια να κάνω το επόμενο βήμα. Παίξαμε Ευρώπη, έκανα δυο καταπληκτικά παιχνίδια και ενδιαφέρθηκε η Χέρτα τρεις φορές να με πάρει στο Βερολίνο. Πριν πάω στον ΠΑΟΚ, όταν πήγα εκεί και όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ. Πάντα θα είμαι Σαλαμιναίος και Ανορθωσιάτης. Η Νέα Σαλαμίνα είναι η μεγάλη μου αγάπη, στην Ανόρθωση έπαιξα τα περισσότερα χρόνια στην καριέρα μου και έχει δικαιωματικά ένα κομμάτι απ’ την καρδιά μου».

«Αυτά που κάνει ο Πιέρος…»
 
…τις άσχημες στιγμές στην ΑΕΚ Αθηνών και τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς: «Στην ΑΕΚ δεν πήραμε ούτε ένα μισθό. Πήραμε μόνο το πριμ του Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί δεν έφυγα με προσφυγή, ήταν απαίτηση της ΑΕΚ. Υπήρχαν κάποια ψηλά συμβόλαια και χώρισαν οι δρόμοι μας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Με τον ΠΑΟΚ πανηγύρισα δύο κύπελλα σε τρία χρόνια. Το 2001 ήταν το κύπελλο των Κύπριων. Αυτό που με λυπεί είναι ότι και στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ προδιαγράφονταν πολύ καλές χρονιές και σχέσεις, αλλά οι συνθήκες τα έφεραν έτσι, ώστε να κάνω και έχθρες. Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τις συνθήκες και τους λόγους της αποχώρησης. Ο φανατικός οπαδός το βλέπει διαφορετικά, δεν σου λέει γιατί έφυγε, αλλά ότι έφυγε. Ο κ. Μπάγεβιτς δεν έχει παιδιά και νιώθω χαρούμενος που με θεωρεί παιδί του. Πίστευε σε εμάς, κάναμε τη δουλειά που ήθελε. Κάποτε έπαιζα εγώ και δεν έπαιζε ο Ζιοβάνι που ήταν μάγος. Έφτασα και τον Ζιοβάνι και τον Ριβάλντο στον Ολυμπιακό. Στον Ολυμπιακό πέρασα τρία χρόνια με τρία πρωταθλήματα και δυο νταμπλ. Αντάμωσα και τον Μιχάλη Κωνσταντίνου εκεί. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους».

«Διοίκηση που ξέρει το αντικείμενο»

…την εμπειρία του στο Ισπανικό πρωτάθλημα και τη φιλία με τον Ντιέγκο Κόστα: «Ήταν από τις πιο ωραίες εμπειρίες. Οι άνθρωποι είχαν βλέψεις για άνοδο, είχαμε μια πολύ καλή ομάδα τότε στο Βίγκο. Είχα συμπαίκτες τους Λαρένα (ΑΕΚ) και Λάγο (ΑΠΟΕΛ), τον Μάριο Σοάρες, τον Ντιέγκο Κόστα. Είναι ακριβώς αυτό που βλέπετε στην τηλεόραση, ένας τρελός, αλλά με είχε σε μεγάλη εκτίμηση, γεύθηκε και το κυπριακό σουβλάκι. Αυτές οι εμπειρίες με βοήθησαν και πήγα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το σεμινάριο του UEFA PRO. Πήγα με τον Γιώργο Κωστή εκεί και ο Γιώργος έπαθε σοκ, όταν ο Ντιέγκο Κόστα πήδηξε πάνω από το κάγκελο και ήρθε και κάθισε μαζί μας. Τον ρώτησα, τι άλλαξε και έκανε αυτή τη μεγάλη καριέρα. Μου είπε μόνο… Ντιέγκο Σιμεόνε. Τον άλλαξε ο προπονητής του».