«Μπούρδες όσα μου χρέωσαν για τη φυγή μου από την Ομόνοια!»

Σχεδόν επτάμισι χρόνια μετά την ταραχώδη φυγή του από την Ομόνοια ο Γιάννος Οκκάς αποκάλυψε το παρασκήνιο εκείνης της εξέλιξης. Σε συνέντευξή του στο SUPER SPORT FM, και στην εκπομπή «ΟΛΑ ΜΑΛΕ» ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της U17 τόνισε: «Έκανα τέσσερα χρόνια συμβόλαιο στην Ομόνοια. Με ήθελε η Ανόρθωση, αλλά δεν μπορούσε να κοντράρει οικονομικά την Ομόνοια. Ήταν πιο μεγάλα τα μεγέθη, ήταν πιο μεγάλα τα συμβόλαια. Με προσέγγισε η Ανόρθωση, αλλά -όταν άκουσαν τα ποσά- κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο. Τα συμβόλαια που δόθηκαν τότε στην Ομόνοια τα έκρινα υπερβολικά. Το δικό μου δεν το έκρινα υπερβολικό, γιατί ανάλογα είχα και στο εξωτερικό. Άλλοι ευνοήθηκαν πάνω μας, άλλοι έπαιρναν τριπλάσια συμβόλαια που δεν τα είχαν δει ξανά. Ήταν σε γνώση τους τι πλήρωναν και τι έπαιρναν. Αυτό που με πληγώνει ως Γιάννο είναι ότι μας χρεώθηκαν περισσότερα από όσα μας αναλογούσαν».

«Αυτά που κάνει ο Πιέρος…»
 
Απόφαση Λεμονή
Ακολούθως ο πρώην διεθνής επιθετικός υπογράμμισε ότι η αποχώρησή του από το «τριφύλλι» δεν ήταν απόφαση δική του, αλλά του τότε προπονητή της ομάδας. «Κάποιοι δούλεψαν εναντίον της Ομόνοιας. Εγώ δεν αποφάσισα ποτέ να φύγω, άλλοι το αποφάσισαν. Εγώ ακολούθησα τη νόμιμη οδό. Γνωρίζετε γιατί έφυγα; Έγινε μονομερής διακοπή συμβολαίου. Ήταν καθαρά θέμα προπονητή. Το γιατί δεν ήμουν στα πλάνα του κύριου Λεμονή μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει. Ίσως γιατί φεύγοντας ένας παίκτης θα ερχόταν κάποιος άλλος. Ο κόσμος της Ομόνοιας γνωρίζει τι έγινε. Εγώ πήρα ρίσκο και δεν πήγα στην Ανόρθωση. Από αυτό φαίνεται ότι πήγα στην Ομόνοια, γιατί είπα ότι η μοίρα μου ήταν στην Ομόνοια. Μίλησα και με τον πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο της Ομόνοιας και μου έδειξαν ότι με ήθελαν πολύ. Την επόμενη χρονιά με την κάθοδο του κύριου Λεμονή άλλαξαν πολλά πράγματα. Ο πρόεδρος δεν ήταν γνώστης του ποδοσφαίρου, ποιος ήταν το δεξί του χέρι. Αυτός που ήταν δίπλα του έπρεπε να του πει ότι, αν φύγει ένας παίκτης, έχει και συνέπειες».

«Με ήθελαν Απόλλων, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, αλλά…»
 
«Κάποιοι δεν τα είπαν καλά»
Ερωτηθείς για το ποια είναι η σχέση του με τους «πρασίνους» σήμερα ο Οκκάς απάντησε: «Είμαι εντάξει με την Ομόνοια. Δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός μου να στριμώξω την Ομόνοια. Καμιά φορά η κάθε ομάδα που κάνει ένα συμβόλαιο πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες. Κάποιοι δεν τα είπαν καλά στον κόσμο της Ομόνοιας και στον πρόεδρο της Ομόνοιας. Μου χρέωσαν πολλά και διάφορα, αυτά είναι μπούρδες. Ο κόσμος δεν βλέπει καμιά φορά γιατί έφυγες, αλλά λέει ότι έφυγες».

«Διοίκηση που ξέρει το αντικείμενο»