Ξεσπά η εγγονή 91χρονης που πέθανε από κορωνοϊό-Σοβαρές καταγγελίες

Ξέσπασε η εγγονή της γιαγιάς Δέσποινας Κώστα 91 χρόνων, η οποία προσβλήθηκε από κορωνοϊό σε γηροκομείο στη Λεμεσό και απεβίωσε στο νοσοκομείο αναφοράς, ζητώντας από τη μία να διερευνηθεί πως έγινε η διασπορά στον οίκο ευγηρίας και καλώντας από την άλλη, όλους να δείξουν σεβασμό στην τρίτη ηλικία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο νοσοκομείο και άλλοι από το γηροκομείο-Ζητούν απαντήσεις οι συγγενείς

Η Δέσποινα Χαραλάμπους, που διαμένει στην Επισκοπή, ανέφερε στον REPORTER πως η μητέρα της προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία για αμέλεια από τον οίκο ευγηρίας. Υπέδειξε, ακόμη πως η γιαγιά της προσβλήθηκε από covid-19 και ότι αυτή ήταν η τελική αιτία θανάτου της, κάτι που αναγράφεται και στο πιστοποιητικό θανάτου που εκδόθηκε από το νοσοκομείο Αναφοράς.

«Πήρα εγώ τη γιαγιά μου στο γηροκομείο το Ζακάκι στις 3 Οκτωβρίου. Πριν την πάρω τους ρώτησα εάν χρειάζεται covid test και μου είπαν ότι δεν χρειάζεται. Έκαμε εισαγωγή χωρίς το τεστ, πράγμα που με παραξένεψε. Στις 25 του μήνα είδα από το ΜΜΕ ότι το γηροκομείο είχε κρούσμα. Πήρα πανικόβλητη και η προϊσταμένη με διαβεβαίωσε πως όλα είναι εντάξει. Όπως μου είπε στις 10 Οκτωβρίου, νοσηλεύτριά τους με συμπτώματα, παρουσιάστηκε στην εργασία της και ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς. Όμως όπως μου είπε, μόλις το κατάλαβαν την απομάκρυναν από τα καθήκοντά της. Με διαβεβαίωναν συνέχεια στο τηλέφωνο, πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».

Σύμφωνα με την κ. Χαραλάμπους, η ίδια ζήτησε άμεση ενημέρωση σε περίπτωση που η γιαγιά της, παρουσιάσει συμπτώματα. «Στις 27 του μήνα το απόγευμα, παίρνω τηλεφώνημα από το ίδρυμα και μου λένε πως η γιαγιά μου παρουσίασε συμπτώματα και την βάζουν στο ασθενοφόρο, για το νοσοκομείο αναφοράς καθαρά για προληπτικούς λόγους. Δεν μου επέτρεψαν να πάω και να δω την κλινική της εικόνα».

Δύο μέρες αργότερα η κ. Δέσποινα, έχασε τη ζωή της. Η εγγονή της ζητά τώρα απαντήσεις για τα μέτρα που τηρήθηκαν στο ίδρυμα μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος.

«Ρωτώ, από τις 10 του μήνα, που ισχυρίζονται οι ίδιοι πως η νοσηλεύτριά τους πήγε με συμπτώματα μέχρι τις 27 που της έγινε το covid-test, τι έκαναν; Μεσολάβησαν 17 μέρες, άφησαν την γιαγιά μου και εξασθένησε διότι πέθανε από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, συνεπεία της covid. Καταγγέλλω πως προσπάθησαν να μου πουν, πως η γιαγιά μου ήταν άρρωστη και πως είχε αναιμία και καρκίνο στον πνεύμονα. Είναι ασύστολα ψεύδη αυτά. Η γιαγιά μου είχε μόνο άνοια. Ούτε στεφάνι δεν έστειλαν στην κηδεία».

Όπως ανέφερε η εγγονή της 91χρονης, τη γιαγιά την πρόσεχαν η ίδια και ο αδελφός της, αλλά έκριναν ότι θα ήταν πιο ασφαλής αν μεταφερόταν σε οίκο ευγηρίας. «Έπρεπε να μας ενημερώσουν να κάνουμε μόνοι μας τεστ στους συγγενείς μας, μετά το κρούσμα, όχι να τους αφήσουν να φτάσουν στο απροχώρητο. Μου είπαν κιόλας, ”ώσπου ήταν να πάει”».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αμείλικτα ερωτήματα για τον οίκο ευγηρίας-Μετρούν δύο νεκρούς και 37 κρούσματα

Η Δέσποινα Χαραλάμπους, δεν έκρυψε την στεναχώρια της από τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μεταξύ άλλων κάποιοι ισχυρίζονται πως η γιαγιά της δεν πέθανε από covid.

«Με στεναχωρούν, πάρα πολύ και με πληγώνουν. Δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να έχεις ένα ηλικιωμένο τόσα χρόνια στο σπίτι σου, να είναι όπως το μωρό σου και να τον χάνεις με τούτον τον τρόπο. Να τους πεις πως ο ιός δεν υπάρχει, μέχρι να μπει στο σπίτι μας και να πάρει δικό μας άνθρωπο, πράγμα το οποίο δεν εύχομαι σε κανέναν. Να σταματήσουν να χλευάζουν, το απαιτώ ως άνθρωπος που έχασα ηλικιωμένο με τούτον τον τρόπο. Να σταματήσουν να βάζουν συνταγές κάτω από τα ποστ. Να μην απαξιούν την ανθρώπινη ζωή και την τρίτη ηλικία. Θα φτάσουμε όλοι σε αυτήν την ηλικία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου