Στα άδυτα του ΔΗΚΟ-Οι αποχωρήσεις, η αντιπροεδρία και η δυσαρέσκεια

Την ώρα που οι κατά τακτά χρονικά διαστήματα αποχωρήσεις στελεχών και μελών του ΔΗΚΟ υποβαθμίζεται από την ηγεσία του και αντιμετωπίζεται ως εξέλιξη ουδόλως ικανή να πλήξει τη συνοχή του και να καταστεί ουσιωδώς επιζήμια για την εκλογική του δύναμη, στα ενδότερα του κόμματος οι εσωστρεφείς καταστάσεις και τα παράπονα για συμπεριφορές που διέπουν την λειτουργία του και εκφράζονται από συγκεκριμένους κύκλους φαίνεται να μην έχουν εκλείψει.
 
Στη σκιά του νέου κύματος αποχωρήσεων, τον χορό των οποίων άνοιξαν τα πέντε πρώτης γραμμής στελέχη, Άγγελος Βότσης, Γιώργος Προκοπίου, Μαρίνος Μουσιούττας, Αλέκος Τρυφωνίδης και Χρίστος Τσίγκης-και με πιο πρόσφατη αυτή του πρώην υποψήφιου βουλευτή Κερύνειας Αδάμου Ασπρή-, στο ΔΗΚΟ φαίνεται να έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για το πρόσωπο που θα καταλάβει την κενωθείσα θέση αντιπροέδρου στην ηγετική πυραμίδα, την οποία κατείχε ως γνωστό μέχρι την αποχώρησή του ο Αλέκος Τρυφωνίδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφυγε πυροβολώντας από το ΔΗΚΟ ο Αδάμος Ασπρής και ξεκίνησε το… πολιτικό φλερτ
 
Όπως πληροφορούμαστε, ζωηρό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση επιδεικνύουν αρκετά στελέχη του ΔΗΚΟ, μεταξύ των οποίων οι Χρίστος Ορφανίδης, Χρύσανθος Σαββίδης, Μάριος Κουκλής, Μάριος Παναγιώτου, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Χρίστος Ροδιάς. Την ίδια ώρα, παραινέσεις προκειμένου να ενδιαφέρουν για την αντιπροεδρία, φέρονται να δέχονται και άλλα στελέχη, τα οποία θεωρούνται πιο αποστασιοποιημένα από ηγεσία του κόμματος, όπως είναι οι Νεόφυτος Χαραλαμπίδης και Γιάννης Παναγιώτου. Ωστόσο, οι εν λόγω παραινέσεις, οι οποίες γίνονται υπό την επίκληση του επιχειρήματος πως κάτι τέτοιο θα συνέβαλλε στο να ανοίξει η ηγεσία και να υπάρξει σε αυτή εκπροσώπηση και όσων δεν ανήκουν στο στενό περιβάλλον του προέδρου του κόμματος, αντιμετωπίζονται από τους αποδέχτες τους με μεγάλη δόση επιφύλαξης και σκεπτικισμού. Και αυτό, καθώς αντίληψή τους-όπως και άλλων- είναι πως ακόμη και σε περίπτωση εκλογής, οι δυνατότητες άσκησης ουσιαστικής επιρροής κατά τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και διαμόρφωσης πολιτικής, θα είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνει και για αντιπρόεδρο εκτός από υποψήφιους βουλευτές το ΔΗΚΟ
 
Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δυσαρεστημένος με την επικρατούσα κατάσταση στο ΔΗΚΟ εμφανίζεται ο επί σειρά ετών Γενικός Οργανωτικός του κόμματος Φύτος Κωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται να αισθάνεται παροπλισμένος και ότι, έχοντας πλέον αφαιρεθεί από τον ίδιο μεγάλο κομμάτι της οργανωτικής διαχείρισης, δεν αφήνεται να ενισχύσει το κόμμα στον βαθμό και με τον τρόπο που θα ήθελε και θα μπορούσε. Συναφώς, ο κ. Κωνσταντίνου φέρεται να σκέφτεται-και να έχει μοιραστεί τη σκέψη του αυτή-, τη…συνταξιοδότησή του από το κόμμα και από τα καθήκοντά του μέχρι το τέλους του έτους. 

Η αντίπερα όχθη
Στην αντίπερα όχθη, δηλαδή αυτή της Πλατφόρμας που δημιούργησαν οι «πέντε» αποχωρήσαντες, ετοιμάζονται να προχωρήσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στην παραχώρηση διάσκεψης Τύπου, κατά την οποία να παρουσιάσουν το μανιφέστο, το λογότυπο και τις πολιτικές θέσεις της Πλατφόρμας. Δεν αποκλείεται επίσης, η εμφάνιση και παρουσίαση προσωπικοτήτων από άλλους πολιτικούς χώρους, οι οποίες έχουν αποφασίσει να συμπορευθούν μαζί τους, ενώ εξέχουσας πολιτικής σημασίας, που δύναται όπως εκτιμούν στην Πλατφόρμα να αλλάξει τις ισορροπίες στην Πάφο και όχι μόνο, θεωρούν την αναμενόμενη συστράτευση του πρώην αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ, Χρίστου Πατσαλίδη. 
 
Σημειώνεται πως την περασμένη βδομάδα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των 70 ατόμων που στηρίζουν την Πλατφόρμα, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις, τόσο για το μανιφέστο της Πλατφόρμας, όσο και για τις θέσεις της επί βασικών αρχών πολιτικής. Παράλληλα, καθόρισαν την ονομασία και το λογότυπο, καθώς και τα επόμενα βήματα της Πλατφόρμας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι πέντε έγιναν εβδομήντα-Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της πλατφόρμας

Δειτε Επισης

Έφθασαν στο Ισραήλ μέσω Κύπρου 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τα ΗΑΕ
Το ΑΚΕΛ ζητά να ξεκαθαρίσει ο ΠτΔ για τη μη συμπερίληψη του πραξικοπήματος στην εγκύκλιο του ΥΠΑΝ
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων