Ψάχνει και για αντιπρόεδρο εκτός από υποψήφιους βουλευτές το ΔΗΚΟ

Όσο κι αν το ζήτημα της δημιουργίας της πλατφόρμας θεωρείται σε μεγάλο βαθμό λήξαν για το ΔΗΚΟ, είναι σαφές πως η φυγή των βουλευτών Άγγελου Βότση, Μαρίνου Μουσιούττα και Γιώργου Προκοπίου, του αντιπροέδρου Αλέκου Τρυφωνίδη και του Χρίστου Τσίγκη, τους οποίους ακολούθησε αριθμός μελών και στελεχών, έχει δημιουργήσει προβλήματα στο κόμμα.
 
Ίσως το πιο σοβαρό ζήτημα που εκκρεμεί μετά τα κύματα αποχωρήσεων είναι η αναπλήρωση του Αλέκου Τρυφωνίδη. Αν και έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες σκέψεις για καθυστέρηση της πλήρωσης της θέσης αντιπροέδρου, ώστε να μην μπει το ΔΗΚΟ σε εσωκομματική εκλογική διαδικασία ενόσω θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε η άποψη, σε επίπεδο Γραμματείας, ότι είναι καλύτερα να γίνουν οι εκλογές, ώστε το κόμμα να δώσει τη μάχη με πλήρη ηγετική πυραμίδα.
 
Η απόφαση για το άτομο που θα αναλάβει το αξίωμα θα ληφθεί σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής, σε συνεδρία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου. Εκκρεμεί η εξεύρεση ημερομηνίας και χώρου, καθώς θα πρέπει να είναι συμβατός με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι τα μέτρα προστασίας για την πανδημία αποτελούν εμπόδιο και για την πραγματοποίηση ενός αρκετά πιο ογκώδους πολιτικού συνεδρίου και είναι άγνωστο, μέχρι στιγμής, πότε θα γίνει.
 
Παρά το γεγονός πως δεν έχει καθοριστεί ακόμη η εν λόγω συνεδρία, ήδη στους διαδρόμους της Γρίβα Διγενή φαίνεται να ακούγονται κάποια ονόματα, που είτε ενδιαφέρονται προσωπικά είτε προτείνονται από άλλους για το αξίωμα του αντιπροέδρου. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ο βουλευτής Χρίστος Ορφανίδης, ο αντιδήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Μάριος Κουκλής, ο δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού Νεόφυτος Χαραλαμπίδης και το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου Χρύσανθος Σαββίδης.
 
Αναπόφευκτα αναμένεται ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεδρίας να τεθούν επί τάπητος και τα όσα δήλωσαν και άφησαν να νοηθούν οι πέντε αποχωρήσαντες, καθώς είναι γνωστό πως στο κόμμα υπάρχουν αρκετοί που συμμερίζονται κάποιες από τις απόψεις που εκφράστηκαν από τα πρώην ΔΗΚΟϊκά στελέχη, παρόλο που συνεχίζουν να θεωρούν την πράξη αποχώρησής τους απαράδεκτη. Ήδη το θέμα έχει απασχολήσει συνεδριάσεις της Γραμματείας και του Εκτελεστικού Γραφείου και, σύμφωνα με πηγές από το κόμμα, σε αυτό το επίπεδο η συζήτηση έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο η Κεντρική Επιτροπή, ως ένα πιο διευρυμένο όργανο, με περισσότερους συμμετέχοντες που εκφράζουν και τις διάφορες σχολές σκέψης που υπάρχουν στο κόμμα, πολύ πιθανόν να ξανανοίξει το κεφάλαιο.
 
Χτίζουν ψηφοδέλτιο
Την συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής θα απασχολήσουν και οι βουλευτικές εκλογές, τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού, όσο και σε σχέση με την κατάρτιση ψηφοδελτίων. Στο γραφείο του Νικόλα Παπαδόπουλου μπαινοβγαίνουν εδώ και καιρό διάφορα πρόσωπα, κομματικοί και μη, με τους οποίους γίνονται συζητήσεις για πιθανή υποψηφιότητά τους. Πέραν από κομματικά και επαρχιακά στελέχη, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναζητεί προσωπικότητες που διαθέτουν προσωπικές ψήφους και τη δυνατότητα διείσδυσης στις τοπικές κοινωνίες. Πάντως, πηγές από το κόμμα ανέφεραν στον REPORTER πως, παρά τις πολλές επαφές, για τους περισσότερους δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις.
 
Έχει δημιουργηθεί, ωστόσο, η βάση για το ψηφοδέλτιο, η οποία περιλαμβάνει τους επτά υφιστάμενους βουλευτές του κόμματος, μέλη της ηγεσίας και επαρχιακά στελέχη, επί της οποίας χτίζεται η εκλογική πρόταση του ΔΗΚΟ σε επίπεδο προσώπων.   
 
Μεταξύ άλλων, σε αυτήν την βάση περιλαμβάνονται για την επαρχία Λευκωσίας, οι Νικόλας Παπαδόπουλος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Μιχάλης Δαμιανός, Χρύσης Παντελίδης, Ανδρέας Γεωργιάδης και Ανδρούλλα Ελευθερίου.
 
Στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, θέση στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να έχουν οι Πανίκος Λεωνίδου, Παύλος Μυλωνάς, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, Σώτος Σάββα, Μάρω Συκοπετρίτου και ενδεχομένως η Κατερίνα Χριστοφίδου.
 
Σε ό,τι αφορά την επαρχία Αμμοχώστου, πέραν του Ζαχαρία Κουλία, θα διεκδικήσουν εκλογή οι Χρίστος Σενέκκης και Λοΐζος Λοΐζου και στην Λάρνακα ο Χρίστος Ορφανίδης και ο Ντίνος Σκεπαρνίδης. Στην Πάφο στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να βρίσκονται ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, ο Χρύσανθος Σαββίδης και ο Ζαχαρίας Παπαζαχαρίου και στην Κερύνεια ο Γιώργος Σολωμού.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι