Έφυγε πυροβολώντας από το ΔΗΚΟ ο Αδάμος Ασπρής και ξεκίνησε το… πολιτικό φλερτ

Άλλο ένα στέλεχος του ΔΗΚΟ αποχώρησε πυροβολώντας από το κόμμα. Το μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Κερύνειας και πρώην υποψήφιος στην επαρχία Κερύνειας, ζήτησε τη διαγραφή του από τα μητρώα του κόμματος, με μία επιστολή στον Νικόλα Παπαδόπουλο, στην οποία ασκεί σκληρή κριτική, καταγγέλλοντας κανιβαλισμό προσώπων.
 
Στην επιστολή του, ο κ. Ασπρής καταγγέλλει συμπεριφορές που επιδεικνύονται από το εσωτερικό του ΔΗΚΟ, με την στοχοποίηση ατόμων που αποχώρησαν από το κόμμα αλλά και ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, χρησιμοποιώντας «λεξιλόγιο καφενείου» και στήνοντας λαϊκά δικαστήρια και εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός πως ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δεν κακίζει αυτές τις πράξεις «με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι εκφραστές αυτών των ακραίων συμπεριφορών και διχαστικών αντιλήψεων να θεωρούν το ΔΗΚΟ ως το καινούριο τους σπίτι».
 
«Θεωρώ ότι εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης, σεβασμού και διαφάνειας στις διαδικασίες που φαίνεται πλέον να ακολουθεί το ΔΗΚΟ, δεν απομένει πια οτιδήποτε άλλο που να με κρατά σ’ αυτό το κόμμα και να με κάνει να αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω», τονίζει ο κ. Ασπρής.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ασπρής, ο οποίος θεωρείται «δυνατό» όνομα στην επαρχία Κερύνειας, αποτελεί μήλον της έριδος για άλλους πολιτικούς χώρους στο Κέντρο το τελευταίο διάστημα, και έχει δεχθεί προτάσεις για συνεργασία ακόμη και πριν από την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΔΗΚΟ. Η ειδική αναφορά του, δε, στα άτομα που αποχώρησαν από το ΔΗΚΟ, παραπέμπει τόσο στην νεοιδρυθείσα πλατφόρμα, όσο και στη ΔΗΠΑ.
 
Μάλιστα, ένα από τα πρώτα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία κοινοποιεί την επιστολή του, προέρχεται από τον βουλευτή Άγγελο Βότση, ο οποίος αποχώρησε από το ΔΗΚΟ και είναι ένας από τους ιδρυτές της πλατφόρμας, στο οποίο αναφέρει «ακόμα ένα εξαίρετο στέλεχος του ΔΗΚΟ αποχωρεί. Εκεί στον πέμπτο όροφο ακούει κανείς;».
 
Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο Αδάμος Ασπρής αρκέστηκε, πάντως, να αναφέρει δεν έχει προσχωρήσει σε κάποιον άλλο χώρο και, στο παρόν στάδιο, παραμένει πολιτικοποιημένος αλλά όχι κομματικοποιημένος πολίτης.
 
Αυτούσια η επιστολή προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο:
Με την παρούσα επιστολή, επιθυμώ να σας ενημερώσω για την απόφαση μου να αποχωρήσω από το Δημοκρατικό Κόμμα.
 
Με έκπληξη και θλίψη, έχω παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα, αριθμό στελεχών, μελών και οπαδών του ΔΗΚΟ να εμπλέκονται σε αντιπαραθέσεις με εκατέρωθεν «πυρά», στοχεύοντας άτομα που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το Δημοκρατικό Κόμμα, εκτοξεύοντας εναντίον τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις, που εντοπίζει κανείς σε λεξιλόγιο καφενείου, παρά σε λεξιλόγιο σύγχρονου πολιτικού κόμματος που θέλει να ενστερνίζεται τις αρχές της δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού.
 
Λυπούμαι να πω ότι με τη στάση τους αυτή, στελέχη και μέλη του κόμματος, ενεθάρρυναν και συνεχίζουν να ενθαρρύνουν δυστυχώς, τον «κανιβαλισμό προσώπων» κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Προσωπικά, ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι εναντίον της όποιας μορφής βίας, διαπόμπευσης και εξευτελισμού ανθρώπων, από οπουδήποτε και αν προέρχεται αλλά και εναντίον του οποιουδήποτε και εάν ασκείται.
 
Ακόμη πιο θλιβερό και ανησυχητικό όμως κ. Πρόεδρε, είναι το γεγονός ότι άτομα τα οποία τοποθετούν πλέον εαυτούς στο χώρο του ΔΗΚΟ, καταφέρονται συστηματικά εναντίον συμπατριωτών μας, οι οποίοι τυγχάνει να έχουν διαφορετικές θέσεις και εκτιμήσεις στο Κυπριακό και οι οποίοι, ανήκουν είτε στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, είτε στο χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής Δεξιάς, είτε είναι απλά ανένταχτοι πολίτες.
 
Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός, ότι σχεδόν καθημερινά, συμπατριώτες μας λοιδορούνται και διαπομπεύονται ως «προδότες» και ως άτομα «χαμηλών αντιστάσεων» επειδή διαπράττουν το «μέγα έγκλημα» να εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου μας και τις καταστροφικές συνέπειες που επιφυλάσσει για την Κύπρο μια οριστική διχοτόμηση. Ανήκω κ. Πρόεδρε, στην κατηγορία των συμπατριωτών μας που θεωρούν, πως όσο καταστροφική εξέλιξη μπορεί να είναι μια κακή λύση του Κυπριακού, άλλο τόσο καταστροφική, είναι και η μη λύση του Κυπριακού.
 
Για τις πιο πάνω συμπεριφορές κ. Πρόεδρε, οφείλω να ομολογήσω ότι ανέμενα από εσάς, ως Αρχηγός κόμματος που είστε, να τις κακίσετε και να διαχωρίσετε αμέσως τη θέση σας, κάτι όμως που δυστυχώς δεν επράξατε, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο, όπου οι εκφραστές αυτών των ακραίων συμπεριφορών και διχαστικών αντιλήψεων, να θεωρούν το ΔΗΚΟ, ως το καινούργιο τους πολιτικό σπίτι.
 
Σ’ ένα τέτοιο κόμμα, που επιλέγει να τηρεί στάση απάθειας, ενθαρρύνοντας ουσιαστικά το στήσιμο λαϊκών δικαστηρίων από οπαδούς και μέλη του, που μοιράζουν με ευκολία πιστοποιητικά πατριωτισμού αλλά και καταδίκες εναντίον των ίδιων των συμπατριωτών τους, προσωπικά δεν επιθυμώ να ανήκω.
 
Επιπρόσθετα κ. Πρόεδρε, θεωρώ ότι εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης, σεβασμού και διαφάνειας στις διαδικασίες που φαίνεται πλέον να ακολουθεί το ΔΗΚΟ, δεν απομένει πια οτιδήποτε άλλο που να με κρατά σ’ αυτό το κόμμα και να με κάνει να αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω.
 
Τέλος, εύχομαι ότι εξ αφορμής της επιστολής μου, αντί να ασχοληθείτε με την ασημαντότητα μου, θα εστιάσετε και θα συμβάλετε εμπράκτως στη διασφάλιση της ενότητας του λαού, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς στον τόπο μας αλλά και στην πραγματική προστασία της χαμηλά εισοδηματικής και μεσαίας τάξης, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι συμπολίτες μας, βρίσκονται ήδη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, συνεπεία των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.
 
Παρακαλώ πολύ όπως δώσετε τις απαραίτητες οδηγίες στον Διευθυντή του Γραφείου σας, να μεριμνήσει για την άμεση διαγραφή μου από το Μητρώο Μελών του Δημοκρατικού Κόμματος».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα