Προανήγγειλε ανάκληση διαβατηρίων ο Πρόεδρος-Καλά κρατεί η κόντρα στο εσωτερικό

Την έναρξη των διαδικασιών για επτά άτομα που συμμετείχαν στο Κυπριακό Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων κατά παράβαση των όρων προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ώρα που στο εσωτερικό μέτωπο οι κόντρες και οι διαξιφισμοί μεταξύ των κομμάτων καλά κρατούν.
 
Στη συνέντευξη του στο γαλλικό δίκτυο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για τα επτά άτομα, ενώ σημείωσε πως η Κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή αποτελεσματικότερους ελέγχους για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.
 
Εξάλλου σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται και σήμερα η κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το πολύκροτο θέμα των πολιτογραφήσεων, με το Προεδρικό και το κυβερνών κόμμα να διασταυρώνει τα ξίφη του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.
 
Στον απόηχο των πρωινών καταγγελιών του Άντρου Κυπριανού, ότι απειλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να «σιωπήσει» όπως είπε χαρακτηρίστηκα για το ζήτημα των διαβατηρίων, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά πως ο Πρόεδρος δεν απείλησε κανένα, ο ΔΗΣΥ έστρεψε τα πυρά του προς τις ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξήρε τον ρόλο της Γαλλίας, έδωσε το στίγμα για διάλογο ο Αναστασιάδης

«Αν ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ αποζητούν πολιτικό όφελος, ο τόπος τι τους έφταιξε; Δεν κατανοούν πως με το αντιπολιτευτικό τους μένος, δεν είναι τον Δημοκρατικό  Συναγερμό και την κυβέρνηση Αναστασιάδη που βλάπτουν; Βλάπτουν σοβαρά την πατρίδα μας και πρέπει να το καταλάβουν», υπέδειξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.
 
«Το ΑΚΕΛ», είπε ο κ. Δημητρίου, «βρίσκεται κατάσταση μόνιμου μένους κατά της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε όλα τα θέματα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χοντραίνει η κόντρα για τα διαβατήρια, καταγγέλλει απειλές από Πρόεδρο ο Άντρος
 
Από τα πυρά του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν γλίτωσε ούτε το Δημοκρατικό Κόμμα. «Στην ίδια γραμμή και το ΔΗΚΟ, είτε μιλάμε για πολιτογραφήσεις είτε για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξη της οικονομίας, τα οποία αναγνωρίζει όλη η κοινωνία», υπέδειξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.
 
Την πατρίδα βλάπτουν η αδιαφάνεια και οι ύποπτες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, ήταν η απάντηση του Δημοκρατικού Κόμματος. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως «ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ καλά θα ήταν πριν μιλήσει να διαβάσει προσεκτικά τις δηλώσεις της Προέδρου της Τριμελούς Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις και ίσως τότε αντιληφθεί ότι,  είναι η ανικανότητα, η αλαζονεία, η αδιαφάνεια και οι ύποπτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΔΗΣΥ που βλάπτουν σοβαρά την πατρίδα και τους συμπατριώτες μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σύγκρουση Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ στη σκιά της σύγκρουσης συμφερόντων
 
Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά την εισήγηση του ΔΗΚΟ για σύγκλιση Συμβουλίου Αρχηγών για την Οικονομία, τονίζει ότι «αυτή έχει ήδη γίνει αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά την αντίθεση του ΔΗΣΥ. Άρα τις διαφωνίες τους καλά θα ήταν πρώτα να τις συζητήσουν μαζί του».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από ελεγχόμενους από Ρωσία
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του στην Κρήτη-«Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος
Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boieng-Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)