«Ήταν θέμα χρόνου να φταίξει ο Χριστόφιας»-Η απάντηση Άντρου στο Προεδρικό

«Ήταν θέμα χρόνου να φταίξει ο Δημήτρης Χριστόφιας», ήταν η σύντομη απάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, μέσω twtiiter, στο «δριμύ κατηγορώ» του κυβερνητικού εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου για τις πολιτογραφήσεις της περιόδου 2008-2012.
 
Στην ανάρτηση του ο Άντρος Κυπριανού αναφέρει συνοπτικά, «ήταν θέμα χρόνου να φταίξει ο Χριστοφιας. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, μην το ξεχνάτε», έγραψε ο κ. Κυπριανού.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται από το ΑΚΕΛ, έκανε λόγο για «μηδενισμό χωρίς όρια», από το ΑΚΕΛ.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός και επικριτικός με τη στάση που κρατά το ΑΚΕΛ στο θέμα των πολιτογραφήσεων με αφορμή, τις αποκαλύψεις του αραβικού δικτύου Al Jazeera. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε επιστολή προς τους Αρχηγούς των κομμάτων, που αφορούσε το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων της περιόδου 2008-2012. 
 
Το πρωί της Πέμπτης, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς το ενδεχόμενο διορισμού τριμελούς Επιτροπής διερεύνησης από τον Γενικό Εισαγγελέα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σφοδρή επίθεση Άντρου-«Ούτε στο πραξικόπημα δεν συμπεριφέρθηκαν έτσι στη Βουλή»
 
Ό Άντρος Κυπριανού διερωτήθηκε κατά πόσο υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων αφού ο Γενικός Εισαγγελέας έχει δικηγορικό γραφείο. «Πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα: το δικό του δικηγορικό γραφείο έχει εκδώσει διαβατήρια; Θα ελέγξει αυτή η επιτροπή και τον Γενικό Εισαγγελέα; Μπορεί να διορίζει επιτροπή η οποία θα τον ελέγχει;», διερωτήθηκε.
 
Η απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, ήταν άμεση αφού σε ανάρτηση του στο twitter σημειώνει πως «σε απάντηση ερωτήματος που έγινε δημόσια από τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, το δικηγορικό γραφείο Γεώργιος Λ. Σαββίδης & Σία ΔΕΠΕ, δεν ενήργησε ως δικηγόρος οποιουδήποτε επενδυτή στη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου με βάση το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απάντησε στον Άντρο Κυπριανού για το δικηγορικό του γραφείο ο Γενικός Εισαγγελέας
 
Εξάλλου το δεύτερο ερώτημα που έθεσε ο Άντρος Κυπριανού ήταν αν αυτή η τριμελής επιτροπή θα ελέγξει και αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλος του οποίου ήταν ο Γενικός Εισαγγελέας. «Αυτό δεν είναι σύγκρουση συμφερόντων; Θα ελέγξει αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο τον διόρισε στο πόστο του Γενικού Εισαγγελέα. Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων;», πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον Σαββίδη η σύνθεση της ερευνητικής, στον ΥΠΕΣ το πόρισμα Καλογήρου

Δειτε Επισης

Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν