Η πλατφόρμα που μεγαλώνει, οι συμβολισμοί και το άνοιγμα του ΔΗΚΟ στη βάση

Άλλα τριάντα πρόσωπα ανακοίνωσαν χθες ότι ενώνουν δυνάμεις με την πλατφόρμα που δημιούργησαν οι τρεις βουλευτές και τα δύο στελέχη του ΔΗΚΟ, που ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα πριν από λίγες ημέρες.
 
Τα τριάντα νέα πρόσωπα προστίθενται στους πέντε και θα αυξηθούν κι άλλο, καθώς αναμένεται νέα ανακοίνωση, αντίστοιχη της χθεσινής, προς το τέλος Αυγούστου, η οποία θα συμπεριλαμβάνει κι άλλα ονόματα. Όπως συνέβη και τώρα, στη νέα ανακοίνωση προσχώρησης δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν και άτομα που σχετίζονται με άλλες δυνάμεις του Κέντρου, πέραν του ΔΗΚΟ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βαθαίνει η κρίση στο ΔΗΚΟ-Μετά τους πέντε άλλοι 30 στην πλατφόρμα
 
Τα πρόσωπα που ανακοινώθηκαν χθες στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τις τάξεις του ΔΗΚΟ, ωστόσο κάποιοι είχαν αποστασιοποιηθεί από πιο πριν. Όπως, μάλιστα, αναφέρουν πηγές εντός του κόμματος, κάποια από τα στελέχη αυτά είχαν δηλώσει την αποχώρησή τους από το ΔΗΚΟ κατά τη διάρκεια του μεγάλου κύματος φυγής που οδήγησε στη δημιουργία της ΔΗΠΑ και θεωρούνταν ξένο σώμα από καιρό.
 
Όπως τονίζουν, πάντως, πηγές από την πλατφόρμα, παρόλο που πρόκειται για ονόματα που μπορεί να μην σημαίνουν πολλά για τον μέσο πολίτη, αρκετοί από αυτούς έχουν χρόνια ιστορίας με το ΔΗΚΟ και η προσχώρηση κάποιων στην πλατφόρμα έχει και συμβολική αξία.
 
Για παράδειγμα, στα ονόματα που ανακοινώθηκαν χθες συμπεριλαμβάνεται αυτό της Εύης Ποσκώτη, ο πατέρας της οποίας υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και πρώτος Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ. Ανακοινώθηκε, επίσης, η συστράτευση του Λόλλου Γιωργαλλέτου, ο οποίος ήταν προσωπικός φίλος και συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς και του Γιώργου Μανέντζου, η οικογένεια του οποίου είχε στενή σχέση με τον Σπύρο Κυπριανού.
 
Παράλληλα, στα άτομα που προσχώρησαν στην πλατφόρμα συμπεριλαμβάνονται στελέχη που δούλεψαν πολύ για το ΔΗΚΟ σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Πρόκειται για αρκετά τοπικά και επαρχιακά στελέχη, που κατέχουν εις βάθος τα οργανωτικά, και έχουν μεγάλη εμπειρία στην αλίευση ψήφων σε προσωπικό επίπεδο, από πόρτα σε πόρτα, στους καφενέδες κτλ. Ξέρουν ποιοι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ βρίσκονται στα χωριά και στις ενορίες και ξέρουν πώς να τους προσεγγίσουν. Κι αυτές είναι γνώσεις που μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες για την νέα πλατφόρμα, η οποία σκοπεύει να βρει μια φόρμουλα συνεργασίας με άλλες δυνάμεις για να δηλώσει παρουσία στις βουλευτικές εκλογές.
 
Αυτές τις επαφές με τον απλό ψηφοφόρο του ΔΗΚΟ, πάντως, επιδιώκει να κάνει η ίδια η ηγεσία, καθώς το τελευταίο διάστημα κάνει άνοιγμα προς τη βάση του κόμματος, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στον φυσικό χώρο των μελών και φίλων του κόμματος. Όπως ενημερώνεται ο REPORTER, μέλη της ηγεσίας έχουν ξεκινήσει περιοδείες, κυρίως σε αγροτικές περιοχές, όπου συναντούν κόσμο και συζητούν μαζί του. Στόχος είναι να ενισχυθεί η άμεση επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους.
 
Αυτού του είδους οι επαφές, άλλωστε, πολλές φορές δρουν πυροσβεστικά σε περιόδους κρίσεων, καθώς δημιουργούν μια νέα εγγύτητα ανάμεσα στην ηγεσία και τη βάση, αφού δίνουν την ευκαιρία να καταγραφεί οποιαδήποτε δυσαρέσκεια εντοπίζεται και να διορθωθεί αλλά και να ελεγχθεί το αφήγημα, με τρόπο που δεν μπορεί να γίνει στη δημόσια σφαίρα, όπου υπάρχει αντίλογος.
 
 
Όπως τονίζουν πηγές εντός του κόμματος, το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι η προσπάθεια αποδυνάμωσής του βρίσκεται προς το τέλος της και πρέπει να επικεντρωθεί στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και στους τρόπους που μπορεί να βοηθήσει ώστε να επιλυθούν, παράλληλα με τα μεγάλα ζητήματα που είναι αντιμέτωπη η πατρίδα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
 

Δειτε Επισης

Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό