Υπουργικό Συμβούλιο στον απόηχο της απειθαρχίας του τριημέρου

Συνεδριάζει σήμερα, στις 9:30 το πρωί, το Υπουργικό Συμβούλιο, στον απόηχο ενός τριημέρου που προκάλεσε πονοκέφαλο και ανησυχίες, λόγω των κρουσμάτων απειθαρχίας και μη συμμόρφωσης με την νομοθεσία και τους κανονισμούς που παρατηρήθηκαν.
 
Το ζήτημα αυτό αναμένεται να απασχολήσει τους Υπουργούς, κατά τη διάρκεια της αποτίμησης της χαλάρωσης των μέτρων, καθώς αντιλαμβάνονται ότι ο συνωστισμός δημιουργεί μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση, αφενός επειδή υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού και αφετέρου επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να ιχνηλατηθούν επαφές ανάμεσα σε αγνώστους.
 
Χθες υπήρξε η πρώτη απόφαση για προσωρινό λουκέτο σε συγκεκριμένη επιχείρηση που παραβίασε κατ’ εξακολούθηση τους κανόνες, ωστόσο συνεχίζει να εκκρεμεί το νομοσχέδιο για τις αυστηρότερες ποινές ενώπιον της Βουλής, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, όμως, όπως και οι υπόλοιποι Υπουργοί, αναμένεται να λάβει τον λόγο και να ενημερώσει και για αυτό το ζήτημα και να συζητηθεί κατά πόσον θα πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.
 
Έχοντας συμπληρώσει τις πρώτες ώρες πτήσεων από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια, οι Υπουργοί θα είναι σε θέση να κάνουν και μια προκαταρτική αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, ενόψει και της επικαιροποίησης της λίστας χωρών μέχρι την Παρασκευή.
 
Ερώτημα παραμένει και τι ακριβώς θα γίνει με τα οδοφράγματα, καθώς από πλευράς κατεχομένων αρνήθηκαν, με διάφορες προφάσεις, να θέσουν σε εφαρμογή την συναντίληψη που υπήρξε μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Μουσταφά Ακιντζί. Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς και ο Πρόεδρος προβληματίζεται, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα λάβει τις αποφάσεις του αναλόγως με αυτές.
 
Την ίδια στιγμή, εκκρεμότητες υπάρχουν και σε ό,τι αφορά στην επέκταση των σχεδίων του Υπουργείου Εργασίας. Παρόλο που η απόφαση για συνέχιση της στήριξης είναι ειλημμένη, πλησιάζει η ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης των σχεδίων και θα πρέπει να συνεκτιμηθούν τα νέα δεδομένα, με την δραστηριοποίηση περισσότερων τομέων της οικονομίας. Αν και δεν αναμένονται αποφάσεις κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας, το ζήτημα, που αγγίζει κι άλλα Υπουργεία, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος, μετά και την σύσκεψη της Παρασκευής με τους κοινωνικούς εταίρους, αφού θα πρέπει να υπάρξει κατάληξη σε ποιους θα επεκταθούν τα σχέδια, με ποιο τρόπο και υπό ποιες προϋποθέσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα