Στο «περίμενε» ιδιωτικά νηπιαγωγεία για τα σχέδια της Κυβέρνησης

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα για τα νηπιαγωγεία, με τα μικρά παιδιά να επιστρέφουν με όρεξη και χαμόγελο στα σχολεία. Παράλληλα, υπάρχουν και τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που δεν έχουν ανοίξει ακόμη τις πόρτες τους, αφού περιμένουν τα νέα σχέδια στήριξης της Κυβέρνησης.
 
Μιλώντας στον REPORTER η πρόεδρος των Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, Λαύρα Ηρακλέους, τόνισε πως ήταν μία πάρα πολύ καλή ημέρα, αφού οι γονείς ακολούθησαν τις οδηγίες που είχαν λάβει, τονίζοντας πως έχει ακολουθηθεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.
 
«Οι γονείς δεν μπήκαν μέσα στο νηπιαγωγείο, τα παιδιά ήταν έτοιμα και μόλις τους δείχναμε τη συσκευή με το αντισηπτικό, αμέσως έβαζαν τον χεράκι τους. Ήταν πάρα πολύ χαρούμενα που επιστρέψαμε. Αυτό που πρόσεξα, επειδή είναι και η πρώτη μέρα, είναι πως χρειάζονταν κάποια υπενθύμιση για να τηρούν τους κανόνες. Όλα κύλισαν ομαλά».
 
Η κ. Ηρακλέους σημείωσε πως το μόνο αρνητικό είναι πως δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν όλους τους γονείς, αφού τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία μόνο τους μισούς μαθητές δέχθηκαν, όντας εναντίον της εκ περιτροπής εκπαίδευσης.
 
Στο «περίμενε» κάποια νηπιαγωγεία
Η Λαύρα Ηρακλέους αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που δεν έχουν ανοίξει ακόμη, αφού βρίσκονται στο «περίμενε» για τα νέα σχέδια στήριξης της Κυβέρνησης.
 
«Υπάρχουν νηπιαγωγεία που αποφάσισαν να ανοίξουν τη Δευτέρα, επειδή ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα νέα σχέδια στήριξης. Πολλά νηπιαγωγεία είναι σε αναμονή, καθώς είναι μειωμένα τα παιδιά, μειωμένα τα έσοδα».
 
Υπέδειξε, παράλληλα, πως υπάρχουν νηπιαγωγεία που δεν θα ανοίξουν ακόμη και θα περιμένουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, επειδή είναι πολύ μειωμένος ο αριθμός των γονέων που έχουν δείξει ενδιαφέρον και ήταν αδύνατο να ανοίξουν με ελάχιστους μαθητές.
 
«Υπάρχουν διάφορα προβλήματα είναι η αλήθεια, αλλά πιστεύω πως το κράτος θα μας στηρίξει. Υπάρχουν πολλά νηπιαγωγεία που έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας, υπάρχουν νηπιαγωγοί που έμειναν στο σπίτι, αφού οι τάξεις τους είναι κλειστές. Πρέπει να δούμε πως θα διαχειριστούμε αυτά τα προβλήματα».

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού