Έφτασε στη Λάρνακα η πρώτη πτήση μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων (pics)

Είκοσι δύο επιβάτες από το Ισραήλ κάνουν ποδαρικό στο αεροδρόμιο Λάρνακας με την πρώτη πτήση που αφίχθηκε στην Κύπρο μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων σήμερα. 

Από τα ξημερώματα τις 21ης Μαρτίου, όταν έκλεισαν τα αεροδρόμια σήμερα, το αεροδρόμιο Λάρνακας ανοίγει με την άφιξη πτήσης την Israel Air από το Τελ Αβίβ στις 10 και 30.
 
Στο αεροδρόμιο Λάρνακας βρέθηκε και ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος ο οποίος επιθεώρησε τα μέτρα που λήφθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Για διακοπές στην Κύπρο ο πρώτος Ισραηλινός επιβάτης-Τον υποδέχθηκε ο Καρούσος (pics)

Λίγα λεπτά μετά την άφιξη της πρώτης πτήσης, ο υπουργός Μεταφορών υποδέχθηκε στον χώρο ελέγχου διαβατηρίων τον πρώτο επιβάτη.


Η πρεμιέρα της πρώτης φάσης του σταδιακού ανοίγματος γίνεται με 10 πτήσεις, 5 αφίξεις και 5 αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Οι 6 πτήσεις είναι από και προς την Αθήνα, οι δύο από και προς το Τελ Αβίβ και οι υπόλοιπες δύο από και προς τη Σόφια.

Στις οκτώ το πρωί αναχώρησε η πρώτη πτήση της Aegean Air με προορισμό την Αθήνα. Στην συγκεκριμένη πτήση βρέθηκαν και Κύπριοι Ευρωβουλευτές που μετά από τρεις μήνες περίπου, επιστρέφουν στις Βρυξέλλες.
 
Ο Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δούλεψε σκληρά για το άνοιγμα των αεροδρομίων, ενώ παράλληλα είπε ότι εξετάζονται νέες χώρες για ενταχθούν στις δυο κατηγορίες.

Μιλώντας εκ μέρους της Hermes Airports η CEO Ελένη Καλογήρου, εξέφρασε την αισιοδοξία της αφού ήδη 20 εταιρείες έχουν προγραμματίσει πτήσεις προς τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου. «Έχουμε πάρει πολύ αυστηρά μέτρα. Το αεροδρόμιο Πάφου είναι ανοικτό, αλλά μετά τις 20 Ιουνίου θα αρχίσουν οι πτήσεις με την RyanAir να προγραμματίζει τρία αεροσκάφη.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας λήφθηκαν αυστηρά μέτρα και τοποθετήθηκαν θερμοκάμερες σε όσους εισέρχονται στο κτίριο. Παράλληλα απαγορεύεται η είσοδος σε πρόσωπα που δεν θα ταξιδέψουν.

Ορισμένοι ταξιδιώτες, μετά από τυχαία επιλογή, θα υπόκεινται σε διαγνωστική εξέταση για COVID-19 κατά την άφιξή τους, ανεξάρτητα της χώρας προέλευσης. To κόστος της εξέτασης θα επιβαρύνει την Κυπριακή κυβέρνηση.
 
Έχει καθοριστεί μηχανισμός, βάσει του οποίου θα λαμβάνουν χώρα τακτικοί και συχνοί έλεγχοι και θα διασφαλίζουν την αυστηρή συμμόρφωση όλων όσοι εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος από σήμερα δέχεται πτήσεις από 19 χώρες, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες. Η Α κατηγορία περιλαμβάνει τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα, Μάλτα, Βουλγαρία, Νορβηγία, Αυστρία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Δανία, Γερμανία, Σλοβακία, Λιθουανία. Η Β κατηγορία περιλαμβάνει τις Ελβετία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία και Τσεχία.

Κατά το πρώτο στάδιο, από τις 9 μέχρι τις 19 Ιουνίου, όλοι οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στην Κύπρο, απαραίτητα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί εντός 72 ωρών πριν ταξιδέψουν σε διαγνωστική εξέταση PCR στην χώρα προέλευσής τους.

Στις 21 Ιουνίου θα αφιχθούν οι πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο Πάφου, παρ' ότι τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου επαναλειτουργούν από σήμερα, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Hermes  Airports οι πρώτες πτήσεις που θα αφιχθούν στο αεροδρόμιο Πάφου θα είναι από την Θεσσαλονίκη και το Ισραήλ, αλλά οι λειτουργοί της διαχειρίστριας εταιρείας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κάποιων πτήσεων και νωρίτερα.
 
Σε σχέση με τα μέτρα που λαμβάνονται από σήμερα  στο αεροδρόμιο Πάφου οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνεται θερμομέτρηση των επιβατών κατά την είσοδό τους στο κτίριο του αεροδρομίου, η είσοδος επιτρέπεται μόνο στο προσωπικό και τους επιβάτες και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών σε όλους τους χώρους και από όλα ανεξαιρέτως τα άτομα που θα κινούνται εντός του αεροδρομίου, με σύσταση να αλλάζουν μάσκα κάθε 4 ώρες ή όποτε βραχεί.
 
Επίσης λειτουργεί από σήμερα  ειδικό γραφείο πληροφόρησης για τον covid- 19 για τους επιβάτες που αφικνούνται και υπάρχει εκτεταμένη σήμανση σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου για τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία επιβατών και προσωπικού, οδηγίες για την σωστή χρήση μάσκας και γαντιών και τον σωστό καθαρισμό των χεριών, καθώς και για την τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων του ενός από τον άλλο.
 
Υπάρχουν και ηχητικά μηνύματα για τους επιβάτες και το προσωπικό, για την τήρηση των μέτρων (χρήση μάσκας και γαντιών, τήρηση αποστάσεων κτλ).
 
Γίνονται τέλος, συχνότεροι καθαρισμοί και απολύμανση σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου με ειδικά καθαριστικά προϊόντα και επιπρόσθετα έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά μηχανήματα χεριών σε όλους τους δημόσιους χώρους ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση του κοινού σε αυτά, ανά πάσα στιγμή.

 

Δειτε Επισης

Τόσα θα κοστίσει το Πασχαλινό τραπέζι-Οι αυξομειώσεις σε κρέατα, φλαούνες και λαχανικά
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Πίστωση χρόνου από δασκάλους σε ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες-Υπό παρακολούθηση η Μιχαηλίδου
Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία