Αμετάκλητη η θέση των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο

Τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε σχέση με τα Βαρώσια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, προσθέτοντας πως η θέση του διεθνούς οργανισμού σε αυτό το θέμα παραμένει αμετάβλητη.
 
Ερωτηθείς για τη θέση των ΗΕ για τα τεκταινόμενα στα κατεχόμενα σε σχέση με το θέμα των Βαρωσίων, και ειδικότερα για τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τα Βαρώσια, που διεξήχθη το Σάββατο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, με τη συμμετοχή και Τούρκων αξιωματούχων, ο κ. Σιντίκ είπε πως «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στα Βαρώσια. Η θέση των ΗΕ παραμένει αμετάβλητη σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας» των ΗΕ, σημείωσε.
 
Καταδικάζει η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
Στο μεταξύ, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων καταδικάζει «τις συνεχιζόμενες και εντεινόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και των εγκάθετών της στην Κύπρο, προς προώθηση του εποικισμού της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου».
 
«Αυτές οι ενέργειες καταδικάζονται απερίφραστα και καλούνται η Κυπριακή Κυβέρνηση, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου, να ενεργήσουν αμέσως και αποτελεσματικά για ν’ αποτραπεί η παραβίαση των σχετικών με την Αμμόχωστο Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ιδιαίτερα του 550 και του 789», σημειώνει η Επιτροπή.
 
Προσθέτει ότι «οι Κατεχόμενοι Δήμοι της Κύπρου εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς τον αδελφό Δήμο της Αμμοχώστου και συμπαρατάσσονται στην όλη προσπάθεια για αποτροπή του περαιτέρω εποικισμού της Πόλης και γενικά του τερματισμού όλων των παρανομιών που επιτελούνται σ’ όλη την κατεχόμενη από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις γη μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον