Γαλλία: Αναμένουμε πλήρη συμμόρφωση με ψηφίσματα ΣΑ για Αμμόχωστο

Η Γαλλία αναμένει από τις πλευρές και τα εμπλεκόμενα μέρη να συμμορφωθούν πλήρως με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ Εκπρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας στη Λευκωσία.
 
Σε ερώτηση για τις πρόσφατες τουρκικές κινήσεις και εξαγγελίες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο υπενθυμίζει το περιεχόμενο της δήλωσης του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο.
 
«Στις 9 Οκτωβρίου 2019 τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υπενθύμισαν τη σημασία του καθεστώτος των Βαρωσίων, όπως διατυπώθηκε σε προηγούμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων 550 (1984) και 789 (1992) και επανέλαβαν ότι δεν πρέπει να γίνουν ενέργειες σε σχέση με τα Βαρώσια που δεν είναι σύμφωνες με αυτά τα ψηφίσματα. Το ψήφισμα 2506 (2020) επίσης επανέλαβε την θέση του ΣΑ για το καθεστώς των Βαρωσίων» ανέφερε Εκπρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας.
 
Ως εκ τούτου, πρόσθεσε «αναμένουμε από τα μέρη και τις σχετικές εμπλεκόμενες πλευρές να συμμορφωθούν πλήρως με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να εμπλακούν σε συζητήσεις που αποσκοπούν στην επανένωση του νησιού στο πλαίσιο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα».
 

Δειτε Επισης

Βλέπει παράθυρο ελπίδας μετά την διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-«Το τείχος της κατοχής δεν είναι αδιαπέραστο»
Τα ρίχνει ξανά στην Ε/κ πλευρά ο Τατάρ-«Κινείται εδώ και χρόνια στη ζώνη άνεσης της διεθνούς αναγνώρισης»
Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Μεταλλίο Εξαίρετης Προσφοράς στη Μαρίζα Κωχ-«Πρωτοστάτης στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του Κυπριακού»
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Επιστροφή του καιρού στα 40αρια-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
ΒΙΝΤΕΟ: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Τον υποδέχθηκε ο Τατάρ μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο
Αντίποινα ψευδοκράτους για σφετεριστές; Κατηγορούν τους πέντε Ε/κ για κατασκοπία, τους συνδέουν με κατασκευαστικές εταιρείας
Δημοσιεύει βίντεο το ΔΡΑΣΙΣ από την παρέμβαση ΜΜΑδίτη για μη κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους-Αντίδραση από ΕΛΑΜ
Πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο