Γυρίζει τελικά την πλάτη στην Αστυνομία ο Σιζόπουλος, δεν καταθέτει στοιχεία

Παρά την κατσάδα του Γενικού Εισαγγελέα προς την Αστυνομία και παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία επανήλθε με νέα ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιούσε ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος θα περάσει σήμερα την πύλη του ΤΑΕ Αρχηγείου για να καταθέσει τα στοιχεία σε σχέση με τις καταγγελίες του κατά του Δημήτρη Παπαδάκη, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ εμφανίζεται διατεθειμένος να μην καταθέσει στοιχεία στην Αστυνομία.
 
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, τονίζοντας πως το θέμα για τον ίδιο είναι λήξαν, αφού ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου για το θέμα, γύρισε την πλάτη στην Αστυνομία, και επιδιώκει, η όποια διερεύνηση των καταγγελιών του να μην γίνει από τις κυπριακές Αρχές, αλλά από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.
 
Μάλιστα, όπως σημείωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ οι αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες, εάν και εφόσον χρειαστεί θα ζητήσουν τη συνδρομή και των κυπριακών αρχών. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, χθες κατά την επικοινωνία του με την Αστυνομία, ενημέρωσε ότι θα μεταβεί για κατάθεση, εξού και η σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε από τις Αρχές. 
 
Ωστόσο, η Αστυνομία επικοινώνησε στη συνέχεια εκ νέου με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ώστε να γίνει μια πρώτη συνάντηση με τους ανακριτές και ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ εάν επιθυμεί να δώσει στοιχεία ή όχι.
 
Μετά την επικοινωνία, ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου μετέβησαν στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ώστε να του λάβουν κατάθεση ή να αναφέρει γραπτώς πως δεν επιθυμεί να δώσει στοιχεία. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο βούρκο της εσωστρέφειας-Πόλεμος χαρακωμάτων και παραιτήσεις στην ΕΔΕΚ
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις καταγγελίες Μαρίνου Σιζόπουλου, ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης  «επιχείρησε συστηματικά να οικειοποιηθεί και χρήματα του Ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδοτήσει μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση με την οποία ο ίδιος έχει σχέση», ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε με επιστολή του προς την Αστυνομία, να κληθεί για κατάθεση ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ και να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία.
 
Η συγκεκριμένη δήλωση Σιζόπουλου, δεν πέρασε απαρατήρητη από την πλευρά Παπαδάκη, ο οποίος σήκωσε το γάντι και με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία, την διεξαγωγή έρευνας ώστε να διαφανεί κατά πόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί Σιζόπουλου και αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα εις βάρος του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραιτήθηκε πυροβολώντας άλλο ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ

Ο Δημήτρης Παπαδάκης, στην ουσία με αυτή του την πρωτοβουλία, προκαλεί ο ίδιος τον έλεγχο των Αρχών για το πρόσωπο του, δείχνοντας να μη φοβάται, αλλά αντιθέτως να επιδιώκει να αποκαταστήσει το όνομα του και να διαψεύσει τον Μαρίνο Σιζόπουλο εξασφαλίζοντας παράλληλα, ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του που θα του φανεί χρήσιμο στην επικείμενη δίκη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
 
Από την άλλη ο Μαρίνος Σιζόπουλος έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι, τα όσα ισχυρίζεται και τα όσα κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που έφεραν τη διαγραφή Παπαδάκη, και σε μια Αρχή εκτός του κόμματος του. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως δεν επρόκειτο για στημένη διαδικασία, όπως ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαδάκης, αλλά προκύπτουν και ποινικά αδικήματα στα οποία «χαρίστηκε» στον ευρωβουλευτή, αφού δεν προσέφυγε ο ίδιος στην Αστυνομία αλλά επιλήφθηκε του ζητήματος εσωκομματικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H επόμενη ημέρα της διαγραφής Παπαδάκη και το προηγούμενο Κολοκασίδη

Δειτε Επισης

Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης