Διέγραψαν από την ΕΔΕΚ τον Παπαδάκη-Ομόφωνη απόφαση Πειθαρχικού

Σε διαγραφή του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη προχώρησε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ απόψε. Μετά από τρεις και πλέον ώρες συζητήσεων, το Πειθαρχικό έλαβε ομόφωνα την απόφαση για διαγραφή του κ. Παπαδάκη από το μητρώο του κόμματος. 
 
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο υιοθέτησε τις καταγγελίες εναντίον του κ. Παπαδάκη για αντικομματική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα πλέον να αποτελεί ξένο σώμα για τους Σοσιαλδημοκράτες, παρά το γεγονός πως υπηρέτησε από διάφορα αξιώματα το κίνημα εδώ και πολλά χρόνια.
 
Η απόφαση ήρθε ενώ εκκρεμεί διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, καθώς η ΕΔΕΚ έχει κληθεί να ορίσει ακρόαση σε προσφυγή που έκανε η υπεράσπιση του κ. Παπαδάκη εναντίον της διαδικασίας.
 
Σημειώνεται ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε, για άγνωστους λόγους, στη Λεμεσό και όχι στα γραφεία της ΕΔΕΚ, όπως έκανε τα δύο προηγούμενα Σάββατα.
 
O Γενικός Διευθυντής της ΕΔΕΚ Μορφάκης Σολομωνίδης, μετά το τέλος της συνεδρίας, ανέγνωσε την ανακοίνωση του Πειθαρχικού, σύμφωνα με την οποία η απόφαση λήφθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού «έλαβε υπόψη του όλες τις μαρτυρίες και τεκμήρια που κατατέθηκαν ενώπιον του, καθώς επίσης τη συμπεριφορά του Δημήτρη Παπαδάκη να αποταθεί στο Δικαστήριο για ερμηνεία του εγγράφου, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, εν μέσω της εξέλιξης της πειθαρχικής διαδικασίας, δείχνει ξεκάθαρα τις μεθοδευμένες ενέργειές του για να παρέμβει και να επηρεάσει την απόφαση του Πειθαρχικού και της κοινής γνώμης».
 
Πρόσθεσε ότι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν, ούτε και την υστάτη δεν έχει δείξει το παραμικρό σεβασμό στο κόμμα που τον εξέλεξε. «Η όλη στάση και συμπεριφορά του αποδεικνύει, πέραν πάσης λογικής και αμφιβολίας, ότι ο ίδιος έχει θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος. Ως εκ τούτου, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, μη έχοντας άλλη επιλογή, αποφάσισε ομόφωνα τη διαγραφή του από το μητρώο της ΕΔΕΚ», κατέληξε.
 
Αναμένεται ότι την Τρίτη θα δοθεί αναλυτικά στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δέκα χρόνια χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο-«Μία χαρισματική προσωπικότητα»
Λύπη για τον θάνατο της Τζούντιθ Γκάρμπερ εκφράζει η Πρεσβεία ΗΠΑ στη Λευκωσία
Αμετάκλητος ο Τατάρ-Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για Κυπριακό χωρίς αναγνώριση της «κυριαρχίας»
Συμμετοχή Ρίτας Σούπερμαν σε συνάντηση ΟΗΕ για καταπολέμηση τρομοκρατίας
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Θλίψη στο ΑΚΕΛ-Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Μιχάλης Κούβαρος
Πρωτοβουλία Τατάρ για συμμετοχή Τ/κ στους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης
Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα
Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»