Σε ένα μήνα η έκθεση Ελεγκτή για τα ταξίδια του Προέδρου με ιδιωτικό τζετ

Στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αναφορικά με τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ για τη χρήση του ιδιωτικού τζετ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόσο προς τις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όσο και για τις οικογενειακές διακοπές του στις Σεϋχέλλες.
 
Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι, υπήρχε διαδικασία συλλογής στοιχείων και μετά διευκρινήσεων.
 
Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, η επιστολή ελέγχου θα είναι έτοιμη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ η διαδικασία περιλαμβάνει λήψη σχολίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ετοιμασία της έκθεσης και αποστολή της πριν δημοσιευθεί.

Για το θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε την περασμένη Πέμπτη πως μόλις εκδοθεί το πόρισμα από την Ελεγκτική Υπηρεσία θα προβεί σε δηλώσεις, υποδεικνύοντας παράλληλα πως, «καλό είναι να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί και διαπόμπευση όσων ανθρώπων, έντιμων ανθρώπων, αποφάσισαν να επενδύσουν επιλέγοντας την Κύπρο ως τόπο επενδύσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ταξίδεψε τελικά με το τζετ Σαουδάραβα για Σεϋχέλλες ο Πρόεδρος;»

 Εξάλλου, το ΑΚΕΛ που καθημερινά απευθύνει ερωτήματα προς το Προεδρικό για το συγκεκριμένο θέμα, ενέγραψε το θέμα στη Βουλή ώστε να εξεταστεί από την επιτροπή ελέγχου.
 
Συγκεκριμένα σε επιστολή που υπογράφουν οι βουλευτές Στέφανος Στεφάνου, Γιώργος Λουκαΐδης, Σκεύη Κουκουμά και Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ζητούν από τον πρόεδρο της επιτροπής τη συζήτηση των θεμάτων, (α) για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη ναύλωση των ιδιωτικών αεροσκαφών για τις μετακινήσεις του Προέδρου, των συνεργατών του, ή και των συγγενικών του προσώπων και (β) για την καταγγελία του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος χρησιμοποίησε για μετάβαση τους στις Σεϋχέλλες για οικογενειακές διακοπές ιδιωτικό αεροσκάφος Σαουδάραβα επιχειρηματία, ο οποίος κατ’ εξαίρεση έλαβε κυπριακή υπηκοότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις