Επανήλθε το ΑΚΕΛ κατά της Κυβέρνησης-Δεν κάνουμε χατίρια του Αρχιεπισκόπου

«Στη σύγχυση και τον παροξυσμό που επικρατεί στο λόφο του Προεδρικού, ο κ. Προδρόμου δηλώνει πράγματα που λειτουργούν ως μπούμερανγκ για τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας στις τοποθετήσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
 
«Πρώτο, ο κ. Προδρόμου παραδέχεται ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνες αλλά δεν τις αναλαμβάνει», είπε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Π. Προδρόμου: Προφανώς το ΑΚΕΛ προτιμά να καταγγέλλει τη χώρα μας
 
Δεύτερο, πρόσθεσε, δεν είναι το ΑΚΕΛ που κατήγγειλε τη χώρα μας. «Ο μόνος που το έκανε είναι ο κ. Αναστασιάδης. Και επειδή η μνήμη του κ. Προδρόμου προφανώς είναι κοντή, τού υπενθυμίζουμε ότι αυτό έγινε το 2004.  Τότε, που ο κ. Προδρόμου κατακεραύνωνε τον κ. Αναστασιάδη ότι ‘ενεργεί με τρόπο που αντιστρατεύεται την εθνική υπόθεση του κυπριακού Ελληνισμού’», είπε ο κ. Στεφάνου.
 
«Τρίτο, στο ΑΚΕΛ δεν ταξιδεύουμε οικογενειακώς για διακοπές σε εξωτικά μέρη με ιδιωτικά πολυτελή τζετ φίλων μας εκατομμυριούχων, ούτε και κάνουμε χατίρια του Αρχιεπισκόπου, ούτε και εξευτελίζουμε τη χώρα μας διεθνώς», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ταξίδεψε τελικά με το τζετ Σαουδάραβα για Σεϋχέλλες ο Πρόεδρος;»
 
Όταν αναλάβουν ευθύνες θα ξαναμιλήσουμε
Νωρίτερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, είπε ότι «ερωτά το ΑΚΕΛ για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το Επενδυτικό Πρόγραμμα και τις πολιτογραφήσεις. Ποιες ήταν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης; Ήταν η τροποποίηση του Προγράμματος το 2018, τα κριτήρια που πρόσθεσαν ασφαλιστικές δικλείδες και οι αυστηρότεροι έλεγχοι. Ήταν χτες η αιτιολογημένη αποστέρηση της υπηκοότητας σε περιπτώσεις που επιβαλλόταν. Προφανώς τέτοιες αποφάσεις δεν εμπνέουν το ΑΚΕΛ. Θα προτιμούσε να καταγγέλλουμε τη χώρας μας.
 
Όσον αφορά πολιτικές ευθύνες, όταν αναλάβει το ΑΚΕΛ ευθύνες για διαφόρων ειδών συναλλαγές και απαράδεκτες πολιτογραφήσεις στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, τις οποίες μάλιστα ουδέποτε ανακάλεσε, τότε θα ξαναμιλήσουμε, δήλωσε.
 
«Η Κυβέρνηση» υπέδειξε ο κ. Προδρόμου, «διαπίστωσε ότι υπάρχουν κάποια κενά σε παλαιότερες φάσεις εφαρμογής του Προγράμματος, ενδεχομένως υπήρξαν κάποιες αποφάσεις που έπρεπε να αναθεωρηθούν λόγω νεότερων στοιχείων, και πήρε αποφάσεις και τις εφάρμοσε. Στο παρελθόν δεν είχαμε δει ποτέ να διορθώνονται ενδεχομένως λάθη ή κενά για πολιτογραφήσεις που έγιναν και που δεν έπρεπε να γίνουν».
 

Δειτε Επισης

Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή