Κυριακή 12 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν-Η Κύπρος αποχαιρετά τον Δημήτρη Χριστόφια

  25/06/2019 06:50
Δεύτε τελευταίον ασπασμόν-Η Κύπρος αποχαιρετά τον Δημήτρη Χριστόφια

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν-Η Κύπρος αποχαιρετά τον Δημήτρη Χριστόφια

  25/06/2019 06:50
Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα το απόγευμα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 72 ετών, νικημένος από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
 
Ο Δημήτρης Χριστόφια, η σορός του οποίου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις  εννέα το πρωί μέχρι τις τρεις το απόγευμα στο οίκημα της ΠΕΟ, θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η σημερινή μέρα έχει κηρυχθεί ως δημόσια  αργία.
 
Η κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, στις 17:00 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο και η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της Μακεδονίτισσας.
 
Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος και επικήδειο εκ μέρους του Λαϊκού Κινήματος θα εκφωνήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.
 
Από τις 16:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα η οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια θα δέχεται συλλυπητήρια στην Εκκλησία από τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, δημόσιους αξιωματούχους, πολιτικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, αλλά και διπλωμάτες ξένων χωρών, που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο. Αντί κατάθεσης στεφάνων θα γίνονται εισφορές στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης και στο Σωματείο Συναδελφικής Στήριξης. 
 
Στην κηδεία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως επίσης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αναμένεται, επίσης, να παρευρεθούν οι αρχηγοί των κομμάτων, βουλευτές και άλλοι πολιτειακοί και θεσμικοί αξιωματούχοι.
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα υπογράψει και το βιβλίο συλλυπητηρίων της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον Δημήτρη Χριστόφια.
 
Ακολούθως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, για να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία.
 
Στην κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια θα παρευρεθεί και ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ενώ παρόντες θα είναι κι άλλοι Τ/κ πολιτικοί και αρχηγοί κομμάτων.
 
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν θα είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του, που θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία στην εκκλησία, ενώ παρόντες θα είναι και ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ, ο πρόεδρος του ΚΕΚ, Ιζέτ Ιζτζιάν και ο γραμματέας του ΚΝΚ, Μουράτ Κανατλί.
 
Ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί δεν αναμένεται να παραστεί στην κηδεία, αναμένεται όμως ότι θα στείλει εκπρόσωπό του.
 
Αναμένεται επίσης ότι και άλλοι τ/κ συνδικαλιστές, ακτιβιστές, παλιά και νέα μέλη κομμάτων που γνώριζαν τον Δημήτρη Χριστόφια, θα παραστούν επίσης στην εκκλησία που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.
 
Τα βιβλία συλλυπητήριων
Πλήθος κόσμου, στο μεταξύ, επώνυμοι και ανώνυμοι, σπεύδουν από χθες να υπογράψουν τα βιβλία συλλυπητηρίων που έχουν ανοιχθεί για τον Δημήτρη Χριστόφια.
 
Το βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία θα είναι και σήμερα στη διάθεση του κοινού, για τρεις ώρες, από τις εννέα το πρωί μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λόγια παντοτινού αποχωρισμού για τον Δημήτρη Χριστόφια
 

Πομπή νεολαίας και
λεωφορεία ΑΚΕΛ
Σημειώνεται πως η ΕΔΟΝ θα πραγματοποιήσει πομπή νεολαίας για να συνοδεύσει τον Δημήτρη Χριστόφια στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο όπου θα τελεστεί και η εξόδιος ακολουθία. Η συγκέντρωση της ΕΔΟΝ θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 το απόγευμα, στη συμβολή της οδού Ελαιώνων και Σταδίου στο Στρόβολο.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας