Παραίνεση Παμπορίδη στον Αβέρωφ να πάει σε εκλογές ο ΔΗΣΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 18:45 η Σύνοδος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, το οποίο συνέρχεται στη  διευρυμένη του μορφή, προκειμένου να προβεί σε αποτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, να συζητηθούν οι λόγοι της συρρίκνωσης των ποσοστών του κόμματος, αλλά και να χαραχθεί η γραμμή πλεύσης της παράταξης την επόμενη μέρα
 
Λίγο μετά τις 18 30 έφθασε στο ξενοδοχείο που πραγματοποιείται η συνεδρία ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ το παρών τους στη Σύνοδο δίνουν μεταξύ άλλων ο τέως υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ο τέως υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, η υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, ο πρώην βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Χρίστος Πουργουρίδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω επί διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη Παντελής Κούρος, καθώς και άλλοι νυν και πρώην κομματικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι του ΔΗΣΥ.
Η συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ πραγματοποιείται σε εποικοδομητικό κλίμα και χωρίς εντάσεις, με τους ομιλητές να καταθέτουν τις απόψεις και εισηγήσεις τους για το αύριο του κόμματος με θετική διάθεση.
 
Αρκετά στελέχη έθεσαν ζήτημα καλύτερου συντονισμού με το Προεδρικό, εκφράζοντας την θέση πως η Κυβέρνηση πιστώνεται σε αρκετές περιπτώσεις τα θετικά της διακυβέρνησης, ενώ το κόμμα, όπως ανέφεραν, επωμίζεται και πληρώνει κόστος για τα αρνητικά.   
 
Στην δική του τοποθέτηση, ο τέως υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης απηύθυνε παραίνεση προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου όπως προχωρήσει σε σύγκλιση εκλογικού συνεδρίου, ξεκαθαρίζοντας πως η παραίνεσή του αυτή δεν αφορά δυσπιστία προς το πρόσωπό του.
 
Την πεποίθηση ότι η αυριανή μέρα θα βρει τον ΔΗΣΥ πιο δυνατό, εξέφρασε σε δήλωση στην οποία προέβη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.
 
Ο κ. Δημητρίου υπέδειξε πως τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου τοποθετούνται με σοβαρότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον για την παράταξη, σημειώνοντας πως η κριτική είναι καλοδεχούμενη, ειδικά όταν συνοδεύεται από ιδέες. «Και αυτό γίνεται», επισήμανε.
 
Αίσθηση προκάλεσε πριν από την έναρξη της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η κίνηση του Αβέρωφ Νεοφύτου να προσεγγίσει τον τέως υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη ο οποίος επέλεξε να καθίσει στις πίσω θέσεις και αγκαλιάζοντας τον να τον μεταφέρει στην πρώτη σειρά των καθισμάτων.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παμπορίδης υπήρξε ο πρώτος που έθεσε δημόσια μετά τις Ευρωεκλογές θέμα ηγεσίας για τον ΔΗΣΥ και αμφισβήτησε ευθέως τον κ. Νεοφύτου.
Η συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου άρχισε με σύντομο απολογισμό από τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, αντιπρόεδρο του κόμματος, Νίκο Νουρή, ενώ ακολούθως ο πρόεδρος του κόμματος προέβη σε σύντομη ομιλία.
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε λόγο για ευκαιρία να διορθωθούν τα όποια λάθη και αδυναμίες του ΔΗΣΥ, ενώ υπέδειξε πως «μόνο ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχει ενώπιον του το κόμμα, σημειώνοντας πως είναι και ευκαιρία «να συζητήσουμε το μέλλον του κόμματός μας. Να επανακαθορίσουμε το ποια παράταξη θέλουμε να έχουμε».
 
 
Η συνεδρία, η οποία αναμένεται να είναι μακρά, πραγματοποιείται υπό το πρίσμα της έντονης κριτικής που ασκήθηκε από στελέχη και πρώην αξιωματούχους του κόμματος προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε ό,τι αφορά  χειρισμούς και αποφάσεις που έλαβε, και οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, οδήγησαν σε απώλεια μεγάλης μερίδας υποστηρικτών του κόμματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαίνονται οι… αψιμαχίες των στελεχών του ΔΗΣΥ, παρακολουθεί ο Αβέρωφ
 
Από τις τοποθετήσεις των μελών του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου αναμένεται να αναδειχθούν οι δύο σχολές σκέψης που φαίνεται να παγιώνονται στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Συναγερμού, με ζητούμενο να είναι το ξεκαθάρισμα θέσεων με τρόπο που να μην δημιουργούνται στην κοινωνία σκιές για το τι ακριβώς σήμερα πρεσβεύει και εκπροσωπεί ο ΔΗΣΥ ως πολιτική δύναμη.
Στοίχημα για την ηγεσία του κόμματος είναι η λήψη των αποφάσεων εκείνων που θα αποτρέψουν μια ενδεχόμενη κορύφωση της εσωστρέφειας που ήδη εκδηλώνεται στην Πινδάρου και θα οδηγήσουν ενωμένο τον ΔΗΣΥ στην επόμενη μέρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάνε για ξεκαθάρισμα θέσεων και επανεκκίνηση στον ΔΗΣΥ
 

 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Έκλεισε εκκρεμότητες για τις εκλογές, βγάζει μπροστά πρώην υπουργούς και ιστορικά στελέχη ο ΔΗΣΥ
Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. ευρώ για Λίβανo η φον ντερ Λάιεν
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Στον Λίβανο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν-Επί τάπητος το πακέτο στήριξης για μείωση Μεταναστευτικών ροών
«Η ΕΕ ανέκαθεν στήριξε και θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού»
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Αισθάνεται... αδικημένος από τη στάση της ΕΕ ο Τατάρ-«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση και ανομία»
Πεντάγωνο: Το τεχνητό λιμάνι που κατασκευάζει ο στρατός των ΗΠΑ στη Γάζα είναι κατά το 50% έτοιμο