Πάνε για ξεκαθάρισμα θέσεων και επανεκκίνηση στον ΔΗΣΥ

Στη σκιά της εσωκομματικής κρίσης που ξέσπασε ως αποτέλεσμα του μη ικανοποιητικού για το κόμμα αποτελέσματος των πρόσφατων Ευρωεκλογών, συνέρχεται στις 18:30 σήμερα το απόγευμα το διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ προς συζήτηση της διαμορφωθείσας κατάστασης και λήψης, ενδεχομένως, σημαντικών αποφάσεων.
 
Το διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο συνέρχεται υπό το πρίσμα της διατυπωθείσας αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΔΗΣΥ από στελέχη και πρώην αξιωματούχους του κόμματος, οι οποίοι με δημόσιες παρεμβάσεις τους το τελευταίο διάστημα απέδωσαν ευθέως την πτωτική τάση που καταγράφεται στα ποσοστά της παράταξης σε λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς και λανθασμένες, κατά την κρίση τους, πολιτικές αποφάσεις και κινήσεις της ηγεσίας.
 
Η ηγεσία του ΔΗΣΥ, και δη ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, απέφυγε όλες αυτές τις μέρες ν’ απαντήσει στην έντονη κριτική που δέχθηκε, αναμένοντας τη σημερινή σύνοδο του Πολιτικού Γραφείου, όπου αφού προβεί σε ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, θ’ ακούσει από πρώτο χέρι τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των στελεχών που ασκούν κριτική, αλλά και όλων όσοι έχουν θέσεις και απόψεις για την επόμενη μέρα του ΔΗΣΥ.  
 
Πάντως, το ενδεχόμενο λήψης απόφασης για εκκίνηση των διαδικασιών για πραγματοποίηση έκτακτης εκλογικής συνέλευσης μοιάζει να είναι πολύ απομακρυσμένο ή μάλλον απίθανο, αφού εκτιμάται ότι δεν υπάρχει και δεν αναμένεται πως θα διαμορφωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία που να ζητήσει κάτι τέτοιο.
 
Άλλωστε, όπως θεωρούν στην Πινδάρου, η κριτική που αναφύεται έχει να κάνει περισσότερο με την καταλογιζόμενη ασυνέπεια και τον μη ξεκάθαρο πολιτικό λόγο που κατά καιρούς εκφράζεται σε σειρά ζητημάτων από τον ΔΗΣΥ, περιλαμβανομένου και του Κυπριακού, προκαλώντας σύγχυση ανάμεσα στην κοινωνία για το τι σήμερα πραγματικά πρεσβεύει και εκπροσωπεί το κόμμα.
 
Στο πλαίσιο τούτο, αυτό που αναμένεται είναι όπως το Πολιτικό Γραφείο αποφασίσει έναν οδικό χάρτη επαναδιατύπωσης και ξεκαθαρίσματος θέσεων επί σειράς ζητημάτων πολιτικής, σε συνδυασμό με σειρά ενεργειών που θα κριθεί αναγκαίο ότι πρέπει να γίνουν, ώστε να καταστεί σαφής και ξεκάθαρος ο ιδεολογικοπολιτικός προσανατολισμός του κόμματος. Με τη συνέπεια από την μία και την ισορροπία από την άλλη, να αποτελούν τις λέξεις κλειδιά και αυτές στις οποίες στην Πινδάρου θα επιχειρήσουν  στηρίξουν την προσπάθειά τους για επανεκκίνηση.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»