Τετάρτη 23 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πρόσωπα των Ευρωεκλογών Λουκάς Φουρλάς και Νιαζί Κιζιλγιουρέκ

  26/05/2019 23:57
Πρόσωπα των Ευρωεκλογών Λουκάς Φουρλάς και Νιαζί Κιζιλγιουρέκ

Πρόσωπα των Ευρωεκλογών Λουκάς Φουρλάς και Νιαζί Κιζιλγιουρέκ

  26/05/2019 23:57
Αναμφισβήτητα είναι τα πρόσωπα των Ευρωεκλογών. Λουκάς Φουρλάς και Νιαζί Κιζιλγιουρέκ μπήκαν σε αχαρτογράφητα για τους ίδιους νερά και βγήκαν νικητές, καταφέρνοντας να εκπαραθυρώσουν στελέχη πρώτης γραμμής και να κατακτήσουν μία από τις δύο θέσεις που κατέλαβαν τα κόμματά τους και οδηγούν στις Βρυξέλλες.
 
Παρόλο που βρίσκονται για χρόνια στις παρυφές της πολιτικής, κανένας εκ των δύο δεν είχε εμπλακεί με κόμματα και εκλογικές διαδικασίες.
 
Ο Λουκάς Φουρλάς, κατάφερε να προσπεράσει τόσο τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστοφόρου, όσο και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Τορναρίτη και να κατακτήσει την πρώτη θέση.
 
Από την άλλη ο Νιαζί Κιζίλγιουρέκ με τη στήριξη και των Τουρκοκυπρίων, αλλά και μεγάλης μερίδας του κόσμου του ΑΚΕΛ, κατάφερε να προσπεράσει τον Νεοκλή Συλικιώτη, σημαίνων στέλεχος της Εζεκίας Παπαϊωάννου και Ευρωβουλευτή.
 
Και οι δύο γιόρτασαν με την καρδιά τους τη μεγάλη τους αυτή εκλογική επιτυχία και τώρα αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα καταφέρουν να μετουσιώσουν σε πράξη αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά.
 
Στο επιτελείο του Λουκά Φουρλά στη Λεμεσό αρκετοί υποστηρικτές του βρέθηκαν εκεί από πολύ νωρίς και άναψαν μέχρι και φωτοβολίδες.
 
Στις πρώτες του δηλώσεις ο Λουκάς Φουρλάς ευχαρίστησε τους πολίτες που τον τίμησαν με τη ψήφο τους. 
 
«Δεν είμαι πολιτικός δεν θα γίνω ποτέ πολιτικός. Θα πάω να υπηρετήσω την πατρίδα. Το μήνυμα που έστειλε η εκλογή μου είναι ότι ο κόσμος θέλει να τον εκπροσωπούν άνθρωποι που είναι κοντά του. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι πολιτικοί. Αυτό που έχω πει από την αρχή είναι ότι κοίταξα τους πολίτες από την πρώτη μέρα στα μάτια. Ισχυρίζομαι πως μπορώ να τους κοιτάζω και μετά την εκλογή μου. Ζητώ να κριθώ για αυτά που θα κάνω».

Ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ έστησε γιορτή στο σπίτι του στην Λευκωσία με φίλους και συγγενείς και με ελληνικά και τουρκικά τραγούδια. Ο κ. Κιζίλγιουρεκ τραγούδησε με την κόρη του το τραγούδι «υπερασπίσου το παιδί».

Ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ ευχαρίστησε όλους όσοι τον τίμησαν με τη ψήφο τους και σχολίασε πως τα πρώτα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει στο Ευρωκοινοβούλιο είναι η άνοδος του Εθνικισμού και της ακροδεξιάς. 

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους Τουρκοκύπριους. Αρκετοί αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω γραφειοκρατικών ελλειμάτων. Το 20% που ήρθαν δεν μπορούσαν να ψηφίσουν. Ήθελαν να δείξουν πως είναι Ευρωπαίοι πολίτες και μας δίνει ελπίδα αυτή η στάση».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας