Κλειστά τα χαρτιά του Προέδρου για τον αντικαταστάτη του Ιωνά

Προβληματισμένος παραμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σχέση με το πρόσωπο που θα αναλάβει, τελικά, τα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, καθώς και τη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Ο κ. Προδρόμου στις δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει ακόμη λάβει τελικές αποφάσεις ως προς τους δύο αντικαταστάτες, σημειώνοντας ότι όταν υπάρχει κάτι θα ανακοινωθεί. «Είναι μέσα στις σκέψεις του Προέδρου και είναι ο προβληματισμός που έχει. Όταν υπάρχουν αποφάσεις από τον Πρόεδρο φυσικά θα κοινοποιηθούν», ανέφερε. 
 
Ο Πρόδρομος Προδρόμου επιχείρησε, επίσης, να εξηγήσει και τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με τα θύματα του serial killer, όταν είπε «εμείς τολμήσαμε και ζητήσαμε συγνώμη, ανεξάρτητα αν τα θύματα ήταν αλλοδαπές», η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και έχει επικριθεί ευρέως ως ρατσιστική αναφορά. Υπενθυμίζεται ότι ακολούθως πρόσθεσε ότι «κάποιοι δεν ήθελαν και δεν ζήτησαν ακόμα συγνώμη από τους 13 ήρωες που κυριολεκτικά από πράξεις και παραλείψεις τους, τους οδήγησαν στον θάνατο».
 
Όπως σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με την εξιχνίαση να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος ό,τι είχε να πει, το είπε με τη δήλωσή του και με τις επαφές τους με διπλωματικούς εκπροσώπους τρίτων χωρών, από τις οποίες προέρχονται εργαζόμενοι στην Κύπρο. «Δεν θα ήταν ωφέλιμο να γίνει το δράμα αυτό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας ή και εκμετάλλευσης από κανέναν», τόνισε.
 
Εξήγησε ότι «η αναφορά του Προέδρου ήταν σαφής. Ήθελε να φέρει σε αντιδιαστολή το γεγονός ότι μια διακυβέρνηση με αποφάσεις της οποίας θυματοποιήθηκαν 13 Κύπριοι πολίτες, δεν είχε βρει το θάρρος να πει μια καλή κουβέντα και να εκφράσει συμπάθεια και συγγνώμη, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ακόμα και αν δεν πρόκειται για πολίτες αυτής της χώρας – και αυτό δεν είναι φυλετική αναφορά, ήθελε απλώς να δείξει τη γενικευμένη ευαισθησία που πρέπει να έχει ο άρχων αυτής της Πολιτείας – όφειλε και απηύθυνε τη συγγνώμη της Πολιτείας διότι χάθηκαν άδικα αυτοί οι άνθρωποι».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα
Εμβάθυνση συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν επιδιώκει η Κύπρος
Δεν θα κάθεται μέσα σε ψωμάκι χοτ ντοκ το σκυλάκι στο λογότυπο του Ανδρόνικου Ζερβίδη
Οι προκλήσεις του κανονισμού για πράσινη γραμμή συζητήθηκαν σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας
Αζέροι βουλευτές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους
«Εξαιρετικά σαφές» το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία-Θεμελιώδες στοιχείο η πρόοδος στο Κυπριακό
Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο
Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Φον ντερ Λάιεν για στήριξη σε Λίβανο
Διπλή επίθεση σε Ευαγγελίδη και Πάρτο από ΑΚΕΛ-Κάνει λόγο για κρυφτό και ανεπαρκή διαχείριση
Τα κατεχόμενα επισκέφθηκε ο Τούρκος ΥΠΑΜ και μίλησε για... διεθνές δίκαιο