Σφίγγα ο Αναστασιάδης για νέο υπ. Δικαιοσύνης και Αρχηγό-Συστήνει ψυχραιμία

Ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του εξακολουθεί να κρατά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσον αφορά τις αποφάσεις του για τον διάδοχο του Ιωνά Νικολάου και του Ζαχαρία Χρυσοστόμου, στις θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και του  Αρχηγού Αστυνομίας, αντίστοιχα.
 
Ερωτηθείς, σήμερα, αν πήρε τις αποφάσεις του, μετά την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης και την παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας για τις υποθέσεις με τις εξαφανίσεις και δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών, αλλά και τι να αναμένει η κοινωνία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «όπως είχαμε πει από την αρχή χρειάζεται ψυχραιμία».
 
«Υπήρξε ένα κτηνώδες έγκλημα από έναν κατά συρροή δολοφόνο. Υπήρξαν οι επιπτώσεις, οι οποίες δεν ήταν ευχάριστες», συνέχισε.
 
Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «δεν θα μείνουμε αδρανείς».
 
«Θα πάρουμε εκείνα τα μέτρα που θα προστατεύσουν τους ξένους που επέλεξαν την πατρίδα μας-όπως πολλοί συμπατριώτες μας άλλοτε το εξωτερικό-αλλά και ταυτόχρονα θα δούμε εκείνες τις αναγκαίες τομές και δομές που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να είμαστε ένα πιο ακόμα αποτελεσματικό κράτος», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προσεχτική και όχι βεβιασμένη απόφαση για την καυτή καρέκλα του Υπ. Δικαιοσύνης

Και ο «Πορθητής»
Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του τουρκικού γεωτρύπανου «Πορθητή» πλησίον της κυπριακής ΑΟΖ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας έρχονται αμέσως μετά την απόφαση ή την εισήγηση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάνε για ένταση οι Τούρκοι-Πλησιάζει την κυπριακή ΑΟΖ  και ο Πορθητής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξω από την Πέγεια, κοντά στην ΑΟΖ ο Πορθητής-Παραμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο
 
«Και είναι σαφέστατη η αναφορά προς ποια κατεύθυνση κλίνει, έτσι ώστε να διευκολυνθεί αυτό το οποίο όλοι επιδιώκουμε, την επανέναρξη του διαλόγου», συμπλήρωσε.
 
«Δεν θεωρώ ότι με τα όσα πράττει η Τουρκία μπορεί να υποβοηθηθεί αυτός ο διάλογος. Και είναι καιρός να το καταλάβουμε όλοι, ότι δυστυχώς υπάρχουν τα κωλύματα που ευλόγως δεν οδηγούν στην επανέναρξη του διαλόγου παρά τη δική μας πολιτική βούληση», είπε.
 
Ανέφερε ακόμη ότι η Κυβέρνηση έχει μελετήσει επισταμένως το ζήτημα, έγιναν και γίνονται ενέργειες, ενώ παρέπεμψε σε περαιτέρω ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος, όπως είπε, έχει τον συντονισμό της όλης δράσης.

Δειτε Επισης

Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα
Εμβάθυνση συνεργασίας με το Ουζμπεκιστάν επιδιώκει η Κύπρος
Δεν θα κάθεται μέσα σε ψωμάκι χοτ ντοκ το σκυλάκι στο λογότυπο του Ανδρόνικου Ζερβίδη
Οι προκλήσεις του κανονισμού για πράσινη γραμμή συζητήθηκαν σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας
Αζέροι βουλευτές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους
«Εξαιρετικά σαφές» το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία-Θεμελιώδες στοιχείο η πρόοδος στο Κυπριακό
Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο
Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Φον ντερ Λάιεν για στήριξη σε Λίβανο
Διπλή επίθεση σε Ευαγγελίδη και Πάρτο από ΑΚΕΛ-Κάνει λόγο για κρυφτό και ανεπαρκή διαχείριση
Τα κατεχόμενα επισκέφθηκε ο Τούρκος ΥΠΑΜ και μίλησε για... διεθνές δίκαιο