Ν. Αναστασιάδης: Πράξη ήθους, αποδέχθηκα με πόνο ψυχής την παραίτηση Ιωνά

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έδειξε το ήθος που έπρεπε να επιδείξει», διαμήνυσε σήμερα από το βήμα του Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας πως είναι με πόνο ψυχής που έζησε αυτές τις τελευταίες μέρες να αποστερείτε στενών συνεργατών του, εκ των ικανοτέρων στο Υπουργικό Συμβούλιο.
 
«Αλλά ήταν μια επιβεβλημένη πράξη ήθους, και αυτό είναι που πρέπει να μετρά», υπογράμμισε.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε σε έντονος ύφος στις επικρίσεις που διατυπώνονται από την αντιπολίτευση, και ειδικά από το ΑΚΕΛ, σε ό,τι αφορά την υπόθεση δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών.
 
«Έχω εκφράσει τη λύπη μου, έχω εκφράσει τη συγγνώμη μου, εμείς τολμήσαμε και ζητήσαμε συγγνώμη, ανεξάρτητα αν τα θύματα ήταν αλλοδαπές. Κάποιοι δεν ήθελαν και δεν ζήτησαν ακόμα συγγνώμη από τους 13 ήρωες που κυριολεκτικά από πράξεις και παραλείψεις τους, τους οδήγησαν στον θάνατο. Και είναι αυτοί που μας κρίνουν», διαμήνυσε.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σφίγγα ο Αναστασιάδης για νέο υπ. Δικαιοσύνης και Αρχηγό-Συστήνει ψυχραιμία
 
Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια τη σχετική αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας:
 
«Εκείνο που έχει σημασία είναι μέσα από την αυτογνωσία, μέσα από την αυτοκριτική να διορθωθείς, να ανασκευάσεις πορεία και πλεύση. Αυτό δεν είναι κάτι που μας οδηγεί σε δειλία. Όταν χρειαζόταν να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις πήραμε τις αποφάσεις ευθύνης. Για αυτό και θέλω να κάνω έκκληση σε όλους, το διακύβευμα στις εκλογές είναι αν θα συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία, την αξιοπιστία που έχουμε κερδίσει, ή αν θα δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιους να πιστέψουν πως τάχα αξιοποιώντας ακόμα και τα στυγερότερα των εγκλημάτων, να πολιτικοποιούν και να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, χωρίς να συνειδητοποιούν την καταστροφή που δημιουργούν ή τις κακές εικόνες. Να ασχολείται το BBC ότι είμαστε οι ρατσιστές εξαιτίας των όσων ακούγονται και λέγονται. Γιατί ένας ψυχοπαθής διέπραξε μια σειρά εγκλημάτων. Κατά συρροή δολοφόνος.
 
Έχω εκφράσει τη λύπη μου, έχω εκφράσει τη συγγνώμη μου, εμείς τολμήσαμε και ζητήσαμε συγγνώμη, ανεξάρτητα αν τα θύματα ήταν αλλοδαπές. Κάποιοι δεν ήθελαν και δεν ζήτησαν ακόμα συγγνώμη από τους 13 ήρωες που κυριολεκτικά από πράξεις και παραλείψεις τους, τους οδήγησαν στον θάνατο. Και είναι αυτοί που μας κρίνουν.
 
Ένα θέλω να πω μόνο. Δεν επιδιώξαμε και δεν επιδιώκουμε την οξύτητα ή τη διχόνοια. Αντίθετα. Η μέχρι σήμερα στάση και συμπεριφορά, τις πλείστες όσες φορές η σιωπή έχουν παρερμηνευτεί από κάποιους ως αδυναμία. Δεν θα δεχθούμε την ατίμωση από όσους έχουν συμβάλει σε πολλά από όσα αυτός ο λαός υπέφερε. Δεν θα δεχθούμε να συνεχίσουμε με τον μηδενισμό που τόσο πετυχημένα ενασκούν. Το μόνο το οποίο πραγματικά τους αναγνωρίζω είναι την ικανότητα να μηδενίζουν. Το πρωί να ισχυρίζεται ο ΓΓ (του ΑΚΕΛ) ότι ουδεμία ευθύνη φέρει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ούτε του την απέδωσαν, και το απόγευμα να λένε ότι οι λόγοι ευθιξίας χωρίς ανάληψη ευθύνης δεν ισχύουν.
 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έδειξε το ήθος που έπρεπε να επιδείξει, και ας διαβάσουν τις σημερινές ελληνικές εφημερίδες να δουν ποιου το ήθος εκθειάζουν. Αυτής της πολιτικής ζωής, αυτού του κόμματος συμπεριφορές και τα ήθη που έχουμε εισάξει. Δεν διστάζουμε να πάρουμε αποφάσεις. Μπορεί να είναι οδυνηρές, μπορεί να αδικούν και είναι με πόνο ψυχής που έζησα αυτές τις τελευταίες μέρες να αποστερούμε στενών συνεργατών μου, εκ των ικανοτέρων στο Υπουργικό Συμβούλιο ή και αλλού, αλλά ήταν μια επιβεβλημένη πράξη ήθους, και αυτό είναι που πρέπει να μετρά».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρ και μανία για τα… δανεικά στο ΑΚΕΛ ο Νίκος Αναστασιάδης

Δειτε Επισης

Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν