Γυρίζει η μπίλια Αναστασιάδη για Ιωνά και Αρχηγό, αγχωμένη η Πινδάρου

Σε μεγάλους πονοκεφάλους βάζει το Προεδρικό η απίστευτη εξέλιξη της πρωτοφανούς δολοφονικής δράσης του περιβόητου «Ορέστη» και των πιθανών λαθών ή παραλήψεων που ενδεχομένως υπήρξαν από πλευράς Αστυνομίας και που είχαν ίσως ως αποτέλεσμα ο μανιακός serial killer να δολοφονήσει ανενόχλητος επτά αλλοδαπές γυναίκες.
 
Όπως έγραψε και σε χθεσινό του ρεπορτάζ ο REPORTER, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μόλις προ μερικών 24ώρων επέστρεψε στην Κύπρο από επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εξωτερικό, ενημερώνεται για όλη την αλληλουχία γεγονότων και το πώς φθάσαμε στο πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα πρωτοφανές αυτό έγκλημα, ώστε αφού σχηματίσει πλήρη και ιδίαν εικόνα να είναι σε θέση να πάρει τις όποιες αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επέστρεψε, διενεργεί «αυτοψία» και παίρνει αποφάσεις ο Αναστασιάδης

Αποφάσεις που δεν αποκλείεται πλέον να αγγίξουν, τόσο τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου όσο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος μιλούσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση, να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.
 
Ο κ. Προδρόμου απέφυγε επιμελώς να σχολιάσει κατά πόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης τυγχάνει της στήριξης του Προέδρου, αρκούμενος να υποδείξει πως ο Νίκος Αναστασιάδης τυγχάνει πλήρους ενημέρωσης και παραπέμποντας γι’ αποφάσεις από τον Πρόεδρο μετά την ολοκλήρωση των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για εξιχνίαση της υπόθεσης.
 
Παρέπεμψε, παράλληλα, στην πρώτη τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την απίστευτη αυτή υπόθεση, όπου συνέστηνε ψυχραιμία, «προκειμένου πρώτα να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες, και ακολούθως να εξετασθούν, υπό το φως αυτής της συγκλονιστικής εμπειρίας, όλες οι σχετικές διαδικασίες, να γίνουν οι απαραίτητες αναθεωρήσεις και διορθώσεις και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προανήγγειλε διορθώσεις και απόδοση τυχόν ευθυνών ο Αναστασιάδης

Άξιο αναφοράς την ίδια ώρα, και ίσως ενδεικτικό των όποιων σκέψεων του Προέδρου, είναι το γεγονός πως ούτε ο ίδιος προσωπικά, αλλά ούτε και οποιοσδήποτε άλλος αξιωματούχος της Κυβέρνησης, δεν έσπευσαν άμεσα, όπως συνέβαινε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη αυτή του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για την υπόθεση του Συνεργατισμού, να παρέχουν απόλυτη στήριξη στον αρμόδιο υπουργό και να ξεκαθαρίσουν εξ' αρχής πως δεν τίθεται θέμα παύσης ή παραίτησής του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπουργοί υπό αμφισβήτηση…Όταν η αντιπολίτευση πιέζει και ο Πρόεδρος στηρίζει  
 
Αγχωμένη η Πινδάρου
Τις εξελίξεις και τον πολιτικό τους αντίκτυπο, θα πρέπει να σημειωθεί, παρακολουθούν με αρκετή δόση άγχους και στο κυβερνών κόμμα, στον ΔΗΣΥ. Και αυτό, αφού στην Πινδάρου αφουγκράζονται τη ζημιά που η υπόθεση αυτή προκαλεί, τόσο στην εικόνα της ίδιας της Κυβέρνησης όσο, κατ’ επέκταση στο ίδιο στο κόμμα, λιγότερο μάλιστα από ένα μήνα πριν από τις Ευρωεκλογές.
 
Στο πλαίσιο αυτό, εντός του ΔΗΣΥ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο REPORTER, δεν είναι ήδη λίγες οι φωνές που τάσσονται υπέρ της λήψης δραστικών αποφάσεων από το Προεδρικό, τουτέστιν ένα άμεσος μίνι ανασχηματισμός του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία πως υπάρχει ουσιαστική αντίδραση από την Κυβέρνηση και επιχειρείται… επανεκκίνηση στην κυβερνητική μηχανή.  
 
Τις πληροφορίες αυτές, ως προς το πώς δηλαδή παρακολουθούν στην Πινδάρου τις εξελίξεις και ποια θα ήθελαν να είναι η αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη, ήρθε να ενισχύσει η δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Γιώργου Γεωργίου, πώς αν ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του Ιωνά Νικολάου, θα υπέβαλλε την παραίτησή του.


Η Αστυνομία…
Όσον αφορά πιθανές ευθύνες εντός της Αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχηγού της Δύναμης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος Ανδρέας Αγγελίδης ερωτηθείς σχετικά από τον REPORTER παρέπεμψε σήμερα στη διοικητική έρευνα που διέταξε ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, και την οποία διενεργεί τριμελής Επιτροπή που διόρισε.
 
Η διοικητική έρευνα διενεργείται για να καταδείξει ενδεχόμενα ποινικά και πειθαρχικά παραπτώματα, οποία, ωστόσο, βάσει της σύνθεσης της Επιτροπής, δεν μπορούν να διερευνηθούν για τον ίδιο τον Αρχηγό, αφού η Επιτροπή αποτελείται από υφιστάμενους του. Αποτελείται συγκεκριμένα, από τον Βοηθό Αρχηγό Εκπαίδευσης Δημήτρη Δημητρίου, τον Ανώτερο Υπαστυνόμο Μιχάλη Δημητρίου και τον Ανώτερο Υπαστυνόμο Μάριο Ευριβιάδη.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ