Επέστρεψε, διενεργεί «αυτοψία» και παίρνει αποφάσεις ο Αναστασιάδης

Πληθαίνουν οι πληροφορίες αναφορικά με τον αυξημένο εκνευρισμό στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς καθίσταται σαφές στο κοινό πως υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί από πλευράς Αρχών στις υποθέσεις των επτά γυναικών που δολοφόνησε ο serial killer.
 
Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τήρησε ένα εξαιρετικά χαμηλό δημόσιο προφίλ, δεδομένης και της απουσίας του στο εξωτερικό. Ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές, ανέφεραν στον REPORTER ότι παρακολουθούσε στενά και με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις.
 
Στην ανακοίνωσή που τελικά εξέδωσε τη Μεγάλη Παρασκευή, ο Νίκος Αναστασιάδης προσπάθησε να πιάσει τον παλμό της κοινής γνώμης, εκφράζοντας συγκλονισμό, ενώ διευκρίνισε πως έχει δώσει οδηγίες στις διωκτικές Αρχές, να πράξουν το παν για την πλήρη εξιχνίαση των εγκλημάτων.
 
Μέσω της ανακοίνωσής του, ο Πρόεδρος φρόντισε να αφήσει παραθυράκια ανοικτά για πιθανές μελλοντικές κινήσεις, λέγοντας πως, αφότου ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες, θα εξεταστούν όλες οι σχετικές διαδικασίες, θα γίνουν οι απαραίτητες αναθεωρήσεις και διορθώσεις και θα αποδοθούν τυχόν ευθύνες.  
 
Ανάλογα μηνύματα έστειλε και στο πασχαλινό μήνυμά του το Μεγάλο Σάββατο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για κάτι πρωτοφανές, που ούτε η συνείδησή μας μπορεί να αποδεχτεί, ούτε και μια σύγχρονη κοινωνία να ανεχτεί».
 
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται, τώρα που επέστρεψε στην Κύπρο, ο Νίκος Αναστασιάδης να επιδιώξει να συναντηθεί κατ’ ιδίαν τόσο με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου όσο και με τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ώστε να τύχει άμεσης ενημέρωσης από τους ίδιους και να διαμορφώσει συνολική εικόνα για την κατάσταση.
 
Απ’ εκεί και πέρα, αναμένεται να αξιολογήσει και ο ίδιος τα δεδομένα και, αναλόγως και της πορείας των ερευνών, να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.
 

Δειτε Επισης

Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές