Συζήτηση…κορυφής στο twitter και καθολική καταδίκη της ηγεσίας των γιατρών

Συζήτηση... κορυφής, με τη συμμετοχή πρώην υπουργών Υγείας, καθώς και πολιτικών αρχηγών, άνοιξε και συνεχίστηκε για αρκετές ώρες σήμερα στο twitter, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ) και ειδικότερα για τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ) και τις πρωτοφανείς και ανυπόσταστες κατηγορίες που εκτόξευσε σε βάρος του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.  
 
Ο τέως υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, άνοιξε τη συζήτηση και σε αυτή μπήκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλληκας, ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου, καθώς και ο πρώην υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς.
 
Κοινή συνισταμένη όλων, η καταδική της συμπεριφοράς του αντιπροέδρου του ΠΙΣ και γενικότερα της στάσης που τηρεί η ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου σε ό,τι αφορά την προσπάθεια εφαρμογής του ΓΕΣΥ.
 
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλέσε η ειδική αναφορά του τέως υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη για το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ δεν προέβη σε καταδίκη των δηλώσεων Καραϊσκάκη, κάτι ωστόσο που η Πινδάρου έπραξε λίγες ώρες αργότερα διά σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπαίνουν στο ΓΕΣΥ παρά το μπούλινγκ από την ηγεσία τους οι γιατροί
 
«Φαντάζομαι και στην Πινδάρου τη ίδια οργή  αισθάνονται με την κ. Βασιλείου κ τον κ. Μαλά», έγραψε ο Γιώργος Παμπορίδης.
 
«Ξέχνα τον ΔΗΣΥ...Αντίδραση αναμένω κι από τον ιατρικό κόσμο της Κύπρου. Η ηγεσία του ΠΙΣ εκθέτει τους Κύπριους γιατρούς στα μάτια των ασθενών και της κοινωνίας. Αξίζουν καλύτερης ηγεσίας με υψηλότερο ήθος και κοινωνική ευαισθησία» του απάντησε ο Γιώργος Λιλλήκας.
 
«Είκοσι τέσσερεις ώρες και ακόμα καμία αντίδραση από Πινδάρου. Αν κατηγορούσα εγώ υπουργό για πλαστογραφία θα με είχε περιλάβει ολόκληρη η γαλάζια γενιά, από τους σφουγκοκωλάριους του προεδρικού μέχρι το ..ΘΟΙ Παχνας», σχολίασε από την πλευρά του ο Γιώργος Περδίκης.
 
Ίσες αποστάσεις μεταξύ Υπουργείου και γιατρών προσπάθησε να κρατήσει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος ωστόσο επίκρινε τον υπουργό Υγείας για την πρόθεσή του να οδηγήσει τον αντιπρόεδρο του ΠΙΣ ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατακραυγή για Καραϊσκάκη και ΠΙΣ-Καταδικάζουν τη συμπεριφορά τους
 
«Κακώς χρησιμοποιήθηκαν χαρακτηρισμοί για τον Υπ. Υγείας από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Όμως οι απειλές για νομικά μέτρα ενώ διεξάγεται διάλογος για το ΓΕΣΥ φτάνει τα όρια της υστερίας & του κρατικού απολυταρχισμού. Απαιτείται περισσότερη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και διάθεση για συμβιβασμό», έγραψε ο Νικόλας Παπαδόπουλος. 
 
Για να πάρει απάντηση από τον Γιώργο Παμπορίδη: «Θα ανέμενα να απευθυνθείτε προς τους υβριστές του Υπουργού και να αξιώστε απόσυρση και απολογία απαιτώντας να εμπλακούν στον διάλογο που η πολιτεία τους καλεί διαρκώς. Είστε οι θεματοφύλακες των θεσμών και την νομιμότητας. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται a la carte».
 
«Χωρίς να δικαιολογώ τους όποιους χαρακτηρισμούς, δεν νομίζω να προάγεται ο δημοκρατικός διάλογος όταν μια κυβέρνηση απειλεί με ποινικές διώξεις όποιον διαφωνεί μαζί της. Υ.Γ. Η παρούσα κυβέρνηση έχει χάσει το δικαίωμα να εξάπτεται όταν την κατηγορούν για ψεύδη», ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Γενικό Εισαγγελέα για το «ψεύτης» του Καραϊσκάκη ο υπουργός Υγείας  
 
«Η κυβέρνηση, όπως και όλοι όσοι πολιτεύονται, κρίνονται από την κοινωνία και αναλόγως που βάζουν το πήχη. Εκπρόσωποι επαγγελματιών όμως που διασύρουν το όνομα και την υπόληψη αυτών που εκπροσωπούν, ακολουθώντας ανήθικες πρακτικές πάνε σπίτι τους», απάντησε ο Σταύρος Μαλάς.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επανήλθε, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την τακτική «όποιος διαφωνεί μαζί μου διώκεται». «Αυτή η νοοτροπία είναι βασικό χαρακτηριστικό των απολυταρχικών καθεστώτων. Θεωρώ πως θα έπρεπε να συμφωνούμε όλοι με αυτή τη βασική αρχή. Συμφωνώ όμως ότι και οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ κρίνονται από την κοινωνία για τη συμπεριφορά τους», έγραψε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια τα τιτιβίσματα:




 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Πρώην σύζυγος εμίρη του ISIS αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες στη Γαλλία-«Ήξερε ότι ο άνδρας της με βίαζε»
Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων
Φόβοι για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου από το Διεθνές Δικαστήριο-Πιέσεις να μην εκδοθεί
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Θεριεύει η «πολεμική μηχανή» του Ερντογάν-Tα σημεία με τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας