Μπαίνουν στο ΓΕΣΥ παρά το μπούλινγκ από την ηγεσία τους οι γιατροί

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η εγγραφή των γιατρών στους καταλόγους του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ) για ένταξη τους στο ΓΕΣΥ, παρά την πολεμική και το μπούλινγκ που δέχονται από την ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ).
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος ενημερώθηκε χθες σε σύσκεψη που είχε με τον ΟΑΥ, 220 γιατροί εγγράφηκαν ήδη στους καταλόγους, ενώ κανονικά προχωρούν και τα σεμινάρια ενημέρωσής τους σε όλες τις επαρχίες.
 
Ο αριθμός των γιατρών που εντάχθηκαν μέχρι στιγμής αφήνει ικανοποιημένους, τόσο τον ΟΑΥ όσο και το υπουργείο Υγείας, δεδομένου και του... πολέμου που δέχονται από την ηγεσία του ΠΙΣ, όσοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ.
 
«Ο αριθμός κρίνεται ικανοποιητικός στη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε και με όλα αυτά που συμβαίνουν, με όλη αυτήν την αντίδραση που δέχονται από συνάδελφους τους», υπέδειξε σχετικά ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.
 
Πάντως, Υπουργείο Υγείας και ΟΑΥ αναμένουν σε πρώτο στάδιο να εγγραφεί στο ΓΕΣΥ περίπου του 30% των γιατρών, όπως έγινε και σε άλλες χώρες που εφαρμόστηκε ΓΕΣΥ για πρώτη φορά, ενώ μετά τον ένα χρόνο λειτουργίας, αναμένεται να ενταχθεί η πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου.
 
Στόχος για τον ΟΑΥ αυτή τη στιγμή, είναι να ενταχθεί εκείνος ο αριθμός των γιατρών, που θα επιτρέψει την ομαλή εφαρμογή του Σχεδίου την 1η Ιουνίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διάλεξε την ολική ρήξη οδηγώντας τη σύγκρουση για το ΓΕΣΥ στ’ άκρα ο ΠΙΣ
 
Παίζεί το τελευταίο της 
χαρτί η ηγεσία του ΠΙΣ 
Την ίδια ίδια ώρα,  περίπου δεκαπέντε ημέρες πριν από την έναρξη καταβολής των εισφορών στο ΓΕΣΥ και τρεις και κάτι μήνες πριν από την έναρξη της πρώτης φάσης του Συστήματος, η ηγεσία του ΠΙΣ φαίνεται να παίζει το τελευταίο της χαρτί ώστε να δημιουργήσει προσκόμματα και να το τορπιλίσει.
 
Η άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου των γιατρών στον υπουργό Υγείας, χαρακτηρίζοντάς τον εμμέσως πλήν σαφώς σαν ψεύτη και πλαστογράφο, καθώς και το λανσάρισμα του... παράΓΕΣΥ από την Ένωση Ιδιωτών Γιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ), εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της ύστατης προσπάθειας της ηγεσίας του ΠΙΣ να βάλει νέα εμπόδια στην ομαλή έναρξη και λειτουργία του Συστήματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατακραυγή για Καραϊσκάκη και ΠΙΣ-Καταδικάζουν τη συμπεριφορά τους
 
Ανήθικες πρακτικές
Μετά τις βαριές κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά του Κωνσταντίνου Ιωάννου ο Μάριος Καραϊσκάκης, κατηγορώντας τον πως το μνημόνιο συναντίληψης είναι δικό του κατασκεύασμα, η ηγεσία του ΠΙΣ δεν ανακάλεσε, ενώ προχώρησε και στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία δείχνει να ρίχνει τίτλους τέλους στην οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου και διαβούλευσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έπιασε πάτο η ηγεσία του ΠΙΣ-Ισχυρισμοί λίβελλοι κατά του υπουργού Υγείας
 
Ο υπουργός Υγειάς απευθύνθηκε ήδη στο νομικό του σύμβουλο, που είναι ο Γενικός Εισαγγελέας, για καθορισμό συνάντησης, όπου θα του παραδώσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση και να λάβει συμβουλή αν θα πρέπει να προχωρήσει με αγωγές κατά του αντιπροέδρου του Συλλόγου των γιατρών.
 
Ο αρμόδιοας υπουργός ζήτησε από τον Δρ. Καραϊσκάκη να απολογηθεί, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. «Δεν έχω καμία διάθεση να τρέχω στα δικαστήρια, όμως πλέον είναι αργά. Έχω κύρος και αξιοπρέπεια, που οφείλω να υπερασπιστώ. Δεν μπορεί κάποιος να βγαίνει και να με κατηγορεί ότι πλαστογράφησα έγγραφο. Πραγματικά εξεπλάγην με όσα άκουσα. Πραγματικά διερωτώμαι ακόμα πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον Γενικό Εισαγγελέα για το «ψεύτης» του Καραϊσκάκη ο υπουργός Υγείας  
 
Πλατφόρμα άνευ αντικειμένου
Την ίδια ώρα, η ΕΝΙΚ ανέβασε στο διαδίκτυο τη σελίδα που εδώ και καιρό ετοιμάζει, στην οποία μπορούν οι γιατροί να εγγραφούν σε ένα παράλληλο πολυασφαλιστικό σύστημα.
 
Στην ουσία πρόκειται για μια άνευ αντικειμένου πλατφόρμα, αφού δεν θα εξυπηρετεί σε τίποτα τους πολίτες, ακόμα και αυτούς που διαθέτουν ιδιωτική ασφάλεια.

Μοναδικός στόχος του εν λόγω εγχειρήματος των γιατρών, είναι να ασκήσουν πίεση στους γιατρούς να επιλέξουν στρατόπεδο, δηλαδή να αποδείξουν έμπρακτα και άμεσα την πρόθεση τους να ενταχθούν ή όχι στο ΓΕΣΥ.
 
Σχολιάζοντας την νέα πλατφόρμα της ΕΝΙΚ, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, επισήμανε πως αυτή απευθύνεται μόνο σε όσους πολίτες διαθέτουν ασφάλεια υγείας. «Τι θα κάνουν για τους 60 χιλιάδες χρόνιους πάσχοντες, με τους συνταξιούχους που οι ασφάλειες τους ακυρώνουν τα σχέδια όταν φτάσουν σε μια ηλικία, πως θα αντιμετωπίσουν αυτό τον κόσμο;. Ερωτηθείς αν το εγχείρημα θα προκαλέσει ζημιά στο ΓΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως μόνο επικοινωνιακά, αφού πρακτικά είναι άνευ αντικειμένου».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το τραβάνε οι ιδιώτες γιατροί… Έστησαν δικό τους πολυασφαλιστικό «ΓΕΣΥ»

Δειτε Επισης

«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων