Περισσότερα από τις ψήφους που έλαβε στις Βουλευτικές τα μέλη του ΔΗΚΟ

Εφαρμογή του Καταστατικού του κόμματος και σε καμία περίπτωση διαδικασία μαζικών διαγραφών ή εκκαθάρισης, συνιστά η υπό εξέλιξη επεξεργασία και ξεκαθάρισμα του Μητρώου Μελών του ΔΗΚΟ, ενόψει του Εκλογικού Συνεδρία της 10ης Ιουνίου.
  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μύρισε εκλογές στο ΔΗΚΟ-Χριστιάνα vs Μουσιούττας για αναπληρωτής
 
Αυτό διαμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης, υποδεικνύοντας μάλιστα πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Μητρώο Μελών άτομα τα οποία είναι εν ενεργεία, είτε πρόεδροι τοπικών επιτροπών του ΔΗΣΥ είτε εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι του συγκεκριμένου κόμματος.
 
Ο κ. Αντωνιάδης, σημείωσε περαιτέρω πως  στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το ΔΗΚΟ έλαβε κάτι περισσότερες από 50 χιλιάδες ψήφους, την ώρα που τα εγγεγραμμένα μέλη στο Μητρώο του κόμματος ανέρχονται σε περίπου 57 χιλιάδες.
 
«Ε δεν είναι λογικό αυτό. Το μόνο που γίνεται είναι εφαρμογή του κανονισμού και τίποτε άλλο. Ούτε μαζικές διαγραφές, ούτε κατ’ επιλογή διαγραφές», υπογράμμισε ο Άθως Αντωνιάδης.
 
Σημειώνεται πως το υπό εξέλιξη ξεκαθάρισμα αφορά γύρω στα πέντε χιλιάδες άτομα που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Μελών.
 
Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ Άθου Αντωνιάδη:
 
«Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή με τεράστια επιτυχία το Καταστατικό Συνέδριο του ΔΗΚΟ, όπου εγκρίθηκαν κάποιες καταστατικές αλλαγές. Χθες, η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε τους Κανονισμούς που θα διέπουν την εκλογική διαδικασία της 10ης Ιουνίου, όπως προβλέπεται στο Καταστατικό του κόμματος.
 
Υπάρχουν πλέον καταστατικές πρόνοιες, οι οποίες ρητώς δηλώνουν ότι δεν μπορεί να είναι μέλος του ΔΗΚΟ, άτομο το οποίο είναι μέλος άλλου κόμματος και άτομα τα οποία έχουν δηλώσει πως δεν επιθυμούν να είναι στο Μητρώο του ΔΗΚΟ.
 
Με απόφαση λοιπόν του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής, γίνεται μια επεξεργασία, για να εφαρμοστούν οι καταστατικές πρόνοιες. Υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων, οι οποίοι είναι είτε μέλη σε άλλα κόμματα είτε έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκλογικών εκστρατειών, ότι δεν επιθυμούν να είναι στο ΔΗΚΟ γιατί δεν είναι ΔΗΚΟϊκοί.
 
Το μόνο που γίνεται λοιπόν αυτή τη στιγμή, είναι εφαρμογή αυτής της καταστατικής πρόνοιας, γίνεται μια επεξεργασία. Υπενθυμίζω ότι είμαστε ένα κόμμα το οποίο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές έλαβε λίγο περισσότερες από 50 χιλιάδες ψήφους, αλλά με όλους αυτούς τους μιας χρήσης ψήφους, της μιας χρήσης μέλη που  είχαν εγγραφεί το 2013, έχουμε περίπου 57 χιλιάδες μέλη σήμερα. Ε δεν είναι λογικό αυτό. Το μόνο που γίνεται είναι εφαρμογή του κανονισμού και τίποτε άλλο. Ούτε μαζικές διαγραφές, ούτε κατ’ επιλογή διαγραφές.
 
Νομίζω είναι αυτονόητο ότι κάποιος που σε μια τηλεφωνική εκστρατεία δηλώνει εγώ δεν είμαι του ΔΗΚΟ, δεν έχει πληρώσει ποτέ συνδρομή, δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το κόμμα, αλλά και άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουμε ότι είναι μέλη άλλων κομμάτων… Ξέρετε, στο Μητρώο του ΔΗΚΟ είχαν εγγράψει κάποτε κάποιοι, το 2013, άτομα τα οποία είναι εν’ ενεργεία πρόεδροι τοπικών επιτροπών του ΔΗΣΥ, είναι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκάθαρα μηνύματα Μάρκου στον Νικόλα για την επόμενη μέρα στο ΔΗΚΟ
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ