Μεταγραφική επίδειξη δύναμης πριν το Καταστατικό και Εκλογικό Συνέδριο

Τους λόγους της απόφασής του να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ εξηγεί σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε σήμερα ο πρώην βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, Παύλος Μυλώνας.
 
Ο Παύλος Μυλώνας, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, του 2016, εξελέγη βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Πολιτών στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, για να αποχωρήσει ωστόσο από το κόμμα και να ανεξαρτητοποιηθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, διαφωνώντας με την απόφαση του Γιώργου Λιλλήκα να κατέλθει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.
 
Ο κ. Μυλωνάς, μαζί με άλλα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών που αποχώρησαν για τον ίδιο ακριβώς λόγο από το κόμμα, δημιούργησαν την «Πλατφόρμα Πολιτών», στηρίζοντας στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου.  
 
Το φλερτ Παύλου Μυλωνά και ΔΗΚΟ χρονολογείται πάντως, με τον ίδιο να υποδεικνύει με νόημα στην δήλωση που εξέδωσε σήμερα πως «η ένταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος και η συνέχιση ενός αγώνα που άρχισε πολύ πριν τον Μάιο του 2016-για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις-συμβαίνει ακριβώς για να καταδειχθεί η ανάγκη της συλλογικότητας».
 
Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, φέρουν τον Παύλο Μυλωνά να αναλαμβάνει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ προς αντικατάσταση του Άθου Αντωνιάδη, ο οποίος στο επερχόμενο Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, θα διεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα.
 
«Με τον Παύλο Μυλωνά έχουμε δώσει πολλούς ωραίους αγώνες. Πάντα στο ίδιο χαράκωμα για τον τόπο μας. Τώρα και στο ίδιο κόμμα. Σε πείσμα όσων επιθυμούν να το αποδυναμώσουν το Δημοκρατικό Κόμμα δυναμώνει με ένα βουλευτή της ποιότητας του Παύλου. Καλωσόρισες φίλε μου», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Άθως Αντωνιάδης.  
 
Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Μυλωνά για την απόφασή του να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ:
 
«Η ένταξή μου στην κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος δεν έγινε ελαφρά τη καρδία ούτε με γνώμονα τα οφίτσια κάποιας εξουσίας. Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για κάποιους άλλους, δεν είμαστε άχαροι καρεκλοκένταυροι, ανεμοδαρμένοι που ψάχνουν σκιά.
 
Η συμπόρευσή μας, όπως και τόσων ανθρώπων, με τις δυνάμεις της αλλαγής, απέναντι στην καταχνιά και στον παλιό κόσμο του ΔΗΣΑΚΕΛ, δεν μπορούσε να μείνει ανολοκλήρωτη. Είμαστε αντιμέτωποι ξανά με την ιστορία μας και στεκόμαστε ενώπιον των ευθυνών μας, οι οποίες δεν μπορούν να αναληφθούν από κάποιο βασίλειο ή από κάποια λαμπρή και μοναχική καρέκλα του κοινοβουλίου.
 
‘’Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ’’, και αυτό ας μην προσληφθεί ως αδυναμία να επανακαθορίσουμε τις βασικές μας τις αρχές. Η ένταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος και η συνέχιση ενός αγώνα που άρχισε πολύ πριν τον Μάιο του 2016-για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις-συμβαίνει ακριβώς για να καταδειχθεί η ανάγκη της συλλογικότητας.
 
Τα πάντα είναι κοινά μπροστά στην τουρκική κατοχή, μπροστά στον κίνδυνο τουρκοποίησης, μπροστά στην αδικία εις βάρος του λαού, των εργατών, των μαθητών, των φοιτητών, μπροστά στην αβεβαιότητα που προσβάλλει την περιοχή μας, μπροστά στη βάναυση καταδίωξη της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού, μπροστά στη συνεχιζόμενη φυγή των νέων μας, μπροστά στην απαξίωση της ταυτότητας και της συνείδησής μας.
 
Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη της ένταξής μου στο Δημοκρατικό Κόμμα. Θεώρησα πρέπον, την ώρα που ‘’ο παλιός κόσμος είναι ήδη πίσω μας’’, να συμπορευτώ, να συμβαδίσω και να συνδημιουργήσω με τους βουλευτές των δυνάμεων της αλλαγής, να καθίσω δίπλα και όχι σε απόσταση από ανθρώπους με τους οποίους μαζί θα προσπαθήσουμε να κτίσουμε μια νέα κοινωνία, απαλλαγμένη από βαρίδια του παρελθόντος και με καθάριο το βλέμμα που παρατηρεί την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.
 
‘’Εν τη ενώσει η ισχύς’’, λοιπόν. Για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τον παλιό κόσμο και τους κρατούντες που θέλουν τους ανθρώπους σκλαβωμένους στο ‘’άτομο’’ και βαθιά απομακρυσμένους από τον λαό και την πατρίδα τους. Για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Το όμορφο δάσος μας καίγεται κι εμείς, από τις μικρές ή μεγάλες καλύβες μας, πετροβολούμε ο ένας τον άλλον».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανάρτηση Νικόλα στο Twitter μετά την προσχώρηση Μυλωνά στο ΔΗΚΟ 
 
Σημειώνεται πως προσχώρηση στο ΔΗΚΟ, αυτή τη φορά σε επίπεδο δημοτικής ομάδας, υπήρξε και από ένα ακόμη πρώην στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών, τον πρώην πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής της Συμμαχίας στη Λάρνακα, δημοτικό σύμβουλο Μιχαλάκη Μάλλα.  
 
Ο κ. Μάλλας είχε παραιτηθεί τον περασμένο Ιούνιο από πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής της Συμμαχίας Πολιτών στη Λάρνακα, αποχωρώντας και από την Ανώτατη Σύγκλητο του κόμματος, διαφωνώντας επίσης με την απόφαση του Γιώργου Λιλλήκα να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές και στηρίζοντας-όπως και τα υπόλοιπα στελέχη της Συμμαχίας που αποχώρησαν- τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

«Καλωσόρισες σπίτι σου φίλε και συναγωνιστή Μιχαλάκη Μάλλα. Σε πείσμα όσων επιθυμούν να το αποδυναμώσουν το Δημοκρατικό Κόμμα δυναμώνει με ένα δημοτικό σύμβουλο (Λάρνακας), του οποίου την προσφορά στα κοινά αναγνωρίζουν και σέβονται όλοι. Καλωσόρισες φίλε μου», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και στο twitter, o Άθως Αντωνιάδης.  

Και τώρα Συνέδριο
Σε όλα αυτά, πραγματοποιείται μεθαύριο Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, το Παγκύπριο Τακτικό και Καταστατικό Συνέδριο του ΔΗΚΟ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελική ευθεία για το Καταστατικό Συνέδριο με φόντο την Εκλογική Συνέλευση

Τις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου, που θα αρχίσει στις 9:15π.μ., θα ανοίξει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Μάρκος Κυπριανού.
 
Θα ακολουθήσει ομιλία από τον πρόεδρο του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο, ενώ ο Γενικός Γραμματέας, Μαρίνος Μουσιούττας θα καταθέσει την Έκθεση Δράσης.
 
Στο Καταστατικό Συνέδριο, θα παρουσιαστούν οι εισηγήσεις της Κεντρικής Επιτροπής για καταστατικές αλλαγές και θα τεθούν προς συζήτηση και έγκριση από τους συνέδρους.
 
Οι προτάσεις για καταστατικές αλλαγές, οι οποίες αποτελούν προϊόν εργασίας πολλών εβδομάδων, σε επίπεδο Γραμματείας και Εκτελεστικού Γραφείου, αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κόμματος, συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της δυνατότητας για παραγωγή πολιτικών προτάσεων και κυρίως εγκαθιδρύουν μια θεσμική οδό αμεσότερης αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας του ΔΗΚΟ με τους πολίτες.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στόχος του Δημοκρατικού Κόμματος είναι, όχι μόνο να αφουγκράζεται την κοινωνία, αλλά να παρέχει την ευχέρεια στους πολίτες να εισηγούνται προτάσεις πολιτικής».

 
Στο μεταξύ, τον χορό των υποψηφιοτήτων ενόψει του Εκλογικού Συνεδρίου του ΔΗΚΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, έσυρε σήμερα ο βουλευτής Λάρνακας του κόμματος Χρίστος Ορφανίδης, εξαγγέλλοντας υποψηφιότητα για μια εκ των τριών θέσεων αντιπροέδρων. 
 
Υποψηφιότητες για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων εξήγγειλαν ήδη επίσης το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας Αλέκος Τρυφωνίδης, καθώς και ο πρώην βουλευτής Πάφου, Αντώνης Αντωνίου. 
 
Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ορφανίδης αναφέρει τα εξής:
 
«Με υψηλή συναίσθηση ευθύνης και ελπίζοντας στην συμμετοχή της πλειοψηφίας των μελών του Δημοκρατικού Κόμματος, έχω την χαρά και την τιμή να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την θέση του Αντιπροέδρου της μεγάλης παράταξης του κέντρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι δελφίνοι για τις θέσεις στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα του ΔΗΚΟ

Είναι η στιγμή να μετατρέψουμε την απαξίωση των πολιτών σε επιθυμία για συμμετοχή και διαμόρφωση λύσεων των προβλημάτων, με νέα πρόσωπα, αποτελεσματική δυναμική, διαφάνεια και σύγχρονες ιδέες. Δεν είμαστε εδώ για να γκρινιάσουμε, να μηδενίσουμε, να κάνουμε εμπόριο ελπίδας. Ο στόχος μας πρέπει να είναι να κάνουμε το Δημοκρατικό Κόμμα το λιμάνι προτάσεων και αποφάσεων που θα βελτιώσουν την εικόνα της Κοινωνίας.
 
Η νέα ηγεσία που θα προκύψει θα κληθεί να δώσει και πολύ σκληρούς εθνικούς αγώνες καθώς το κυπριακό βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή την ώρα που η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί και προκαλεί συνεχώς.
 
Σήμερα νοιώθω έτοιμος και δυνατός να κάνω ένα βήμα μπροστά. Να μπω στην πρώτη γραμμή του αγώνα και σας ζητώ να είστε μαζί μου. Να χτίσουμε σε όσα θετικά έγιναν και να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική για να πάμε ακόμα καλύτερα».

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ