Οι δελφίνοι για τις θέσεις στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα του ΔΗΚΟ

Στον αστερισμό του Εκλογικού Συνεδρίου της 10ης Ιουνίου, μολονότι μεσολαβεί στο Καταστατικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου, κινούνται άπαντες στο ΔΗΚΟ.
 
Στις 18 Μαΐου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για τις θέσεις στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα του κόμματος, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη μάχη που αναμένεται να δοθεί για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων, αλλά και στο κατά πόσο ο Μαρίνος Μουσιούττας, που ανακοίνωσε ήδη την υποψηφιότητά του για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, θα έχει- και αν ναι πόσους και ποιους- ως ανθυποψήφιους.     
 
Όπως έχει προαναφερθεί, την υποψηφιότητά του για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου έχει εξαγγείλει ήδη ο νυν γενικός γραμματέας του κόμματος Μαρίνος Μουσιούττας.
 
Απ’ εκεί και πέρα, φέρονται να το σκέφτονται η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Μαυρίδης, ενώ διερευνητικού χαρακτήρα επαφές, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος διεκδίκησης της θέσης, φέρεται να πραγματοποιεί και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κλεάνθους. Την ίδια ώρα, δεν φαίνεται να έχει κλείσει οριστικά αρνητικά, το ενδεχόμενο μια πιθανής υποψηφιότητας από τον βουλευτή Λεμεσού, Άγγελο Βότση.
 
Οι αντιπροεδρίες
Όσον αφορά τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων του ΔΗΚΟ,  την υποψηφιότητα του εξήγγειλε σήμερα με σχετική δήλωσή του στον Reporter, ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Αλέκος Τρυφωνίδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλέκος Τρυφωνίδης: Θα είμαι υποψήφιος για αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ
 
Για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων φέρονται να ενδιαφέρονται επίσης, ο πρώην βουλευτής Πάφου Αντώνης Αντωνίου, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου Χρύσανθος Σαββίδης και ο βουλευτής Λάρνακας, Χρίστος Ορφανίδης. Πιέσεις για να διεκδικήσει μια εκ των τριών θέσεων φέρεται να δέχεται εξάλλου ο επίσης βουλευτής Λάρνακας Γιώργος Προκοπίου, ενώ παρόλο που προβληματίστηκε κατά πόσο θα είναι ή όχι υποψήφιος για τις αντιπροεδρίες, ο βουλευτής Λεμεσού Πανίκος Λεωνίδου φαίνεται να καταλήγει στην απόφαση να μην διεκδικήσει αντιπροεδρία, αλλά στην παραμονή του στην προεδρία της Επαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στη Λεμεσό.
 
Γενικός Γραμματέας
και Γενικός Οργανωτικός
Σε σχέση με τη θέση του Γενικού Γραμματέα, φέρεται να ενδιαφέρεται νυν εκπρόσωπος Τύπου Άθως Αντωνιάδης, ενώ στη θέση του Γενικού Οργανωτικού φαίνεται να παραμένει άνευ ανθυποψήφιου ο Φύτος Κωνσταντίνου.
 
Υπενθυμίζεται πως βάσει μιας εκ των προωθούμενων Καταστατικών αλλαγών, που αναμένεται να εγκριθούν στο επερχόμενο Καταστατικό Συνέδριο της 6ης  Μαΐου, ο Γενικός Οργανωτικός καθίσταται έμμισθος, χωρίς δικαίωμα διεκδίκησης πολιτειακών αξιωμάτων, εκτός και αν παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Οργανωτικού δύο χρόνια προηγουμένως.
 
Όπως πληροφορούμαστε, και μολονότι δεν βρίσκεται κάτι τέτοιο μέσα στις Καταστατικές αλλαγές που προωθούνται, σκέψεις για ανάλογη ρύθμιση γίνονται και για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου. Δηλαδή, να καταστεί έμμισθη και ο εκάστοτε κάτοχός της να έχει δικαίωμα διεκδίκησης πολιτειακού αξιώματος, αφού πρώτα παραιτηθεί από εκπρόσωπος Τύπου.    
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελική ευθεία για το Καταστατικό Συνέδριο με φόντο την Εκλογική Συνέλευση

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics