Κάνει… λίφτινγκ ο Αβέρωφ στον ΔΗΣΥ- Αναδιοργάνωση δομών σε δύο άξονες

Σε τροχιά εσωτερικής αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης με στόχο να καταστεί πιο ευέλικτο όσον αφορά τις δομές του, αλλά και να ενισχυθεί περαιτέρω η εξειδίκευση στις διαδικασίες παραγωγής πολιτικής, βρίσκεται ο ΔΗΣΥ.
 
Την ίδια ώρα, η Πινδάρου κινείται στον αστερισμό της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σάββατο 28 Απριλίου, αλλά και του Παγκύπριου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου.   
 
Η Εκλογική Συνέλευση
Όσον αφορά την Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του μεθεπόμενου Σαββάτου, αυτή θ’ αναδείξει τους τρεις αντιπροέδρους του ΔΗΣΥ, καθότι ο πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου και ο αναπληρωτής πρόεδρος Λευτέρης Χριστοφόρου επανεξελέγησαν χωρίς ανθυποψήφιους, ενώ η θητεία του 3ου τη τάξει στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Τορναρίτη, ολοκληρώνεται το 2021(σ.σ. άλλωστε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εκλέγεται από την κοινοβουλευτική ομάδα).   
 
Τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων, υπενθυμίζεται πως διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι. Οι δύο εκ των τριών υφιστάμενων αντιπροέδρων, βουλευτές Στέλλα Κυριακίδου και Γιώργος Γεωργίου, καθώς και οι βουλευτές Νίκος Νουρής και Ευθύμιος Δίπλαρος.
 
Η προεκλογική εκστρατεία των τεσσάρων υποψήφιων αντιπροέδρων ΔΗΣΥ βρίσκεται σ’ εξέλιξη και περιλαμβάνει εξορμήσεις και συναντήσεις με τα μέλη του κόμματος, την ώρα που η Πινδάρου δεν αποκρύβει την ικανοποίησή της για το επίπεδο επί τη βάσει του οποίου διεξάγουν τον προεκλογικό τους αγώνα και το γεγονός πως δεν καταγράφονται συμπεριφορές που να δημιουργούν οποιεσδήποτε συνθήκες εκδήλωσης φαινομένων εσωστρέφειας.
 
Για τους σκοπούς της Εκλογικής Συνέλευσης του ΔΗΣΥ θα λειτουργήσουν συνολικά 85 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα τρία στο εξωτερικό.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως με γνώμονα τη διευκόλυνση των μελών και «φίλων» του κόμματος(σ.σ. οι οποίοι επίσης έχουν δικαίωμα ψήφου), ως προς την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, αλλά και με βάση τις εμπειρίες προηγούμενων Εκλογικών Συνελεύσεων, έχει γίνει διαχωρισμός των μελών του κόμματος σε εκλογικά κέντρα με βάση την Τοπική Οργάνωση στην οποία ανήκουν, ενώ σε ό,τι αφορά τους «φίλους», ο διαχωρισμός έγινε με βάση τη διεύθυνση κατοικίας.
 
Όσα μέλη ή «φίλοι» το ΔΗΣΥ σπεύσουν ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να δώσουν τη ψήφο τους σε δύο ή τρεις υποψήφιους, απαγορεύεται δηλαδή η μονοσταυρία.
 
Το Παγκύπριο Συνέδριο
Σε σχέση με το Παγκύπριο Συνέδριο της 12ης Μαΐου, σε αυτό θα εκλεγούν η Πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης του ΔΗΣΥ, ΓΟΔΗΣΥ, καθώς και τα 20 μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Ως ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων καθορίστηκε η 30η Απριλίου 2018.
 
Στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου, στο οποίο θα προσκληθεί και αναμένεται να παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-ενώ θα προσκληθούν ως είθισται και οι αρχηγοί άλλων κομμάτων και άλλοι επίσημοι-, ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου θα προβεί σε αποτίμηση πεπραγμένων για την προηγούμενη πενταετία, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τους στόχους και το όραμά του για την επομένη.
 
Θα τιμήσουν Κασουλίδη  
Επισημαίνεται πως με εισήγηση του Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο του Παγκύπριου Συνεδρίου θα τιμηθεί για την πολύχρονη προσφορά του στον κόμμα, και πολύ περισσότερο στον τόπο από το στίβο της μάχιμης πολιτικής, ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.
 
Επαρχιακές και Τοπικές
Ο κύκλος των εσωκομματικών εκλογικών αναμετρήσεων στον ΔΗΣΥ θα ολοκληρωθεί τον Ιούνη, οπόταν και θα αναδειχθούν οι νέες Επαρχιακές Γραμματείες του κόμματος, ενώ εντός του φθινοπώρου αναμένεται να εκκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε σχέση με τη σύνθεση των Τοπικών Επιτροπών.
 
Η αναδιοργάνωση     
Όπως έχει αρχικά προαναφερθεί, η αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση στον ΔΗΣΥ δεν περιορίζεται απλώς στις εσωκομματικές εκλογικές αναμετρήσεις που θα λάβουν χώρα στο αμέσως προσεχές διάστημα, αλλά επεκτείνονται και σε μια σειρά άλλων ενεργειών που πρόκειται να προωθηθούν με στόχο τη δομική ευελιξία του κόμματος, αλλά και την εξειδίκευση στην παραγωγή πολιτικής.
 
Εν πρώτοις, μετά την Εκλογική Συνέλευση και μέχρι το Παγκύπριο Συνέδριο της 12ης Μαΐου, ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου αναμένεται να λάβει και να ανακοινώσει τις αποφάσεις του σε ό,τι αφορά τον νέο εκπρόσωπο Τύπου, μια θέση η οποία παραμένει κενή έπειτα από την μετακόμιση του Πρόδρομου Προδρόμου στο Προεδρικό, όπως και για τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου, την οποία σήμερα κατέχει η Σταυριάνα Κοφτερός(σ.σ. αν θα διοριστεί εκ νέου ή θα διοριστεί κάποιος άλλος).  
 
Απ’ εκεί και πέρα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα προχωρήσει με τις αποφάσεις του όσον αφορά τα άτομα που θα αναλάβουν τις υφιστάμενες έξι Διευθύνσεις του κόμματος.
 
Οι Διευθύνσεις αυτές αφορούν:
 
*Στον Γενικό Διευθυντή, όπου μετά την μετακόμιση του Παναγιώτη Αντωνίου στο Προεδρικό τα καθήκοντα ασκεί ο Διευθυντής Οργανωτικού Δημήτρης Στυλιανού.
 
*Στον Διευθυντή Γραφείου του Προέδρου, θέση την οποία σήμερα κατέχει ο Γιώργος Γεωργίου.
 
*Στον Διευθυντή Οργανωτικού, θέση την οποία σήμερα κατέχει ο Δημήτρης Στυλιανού.
 
*Στον Διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέση την οποία σήμερα κατέχει ο Γιώργος Λυσσανδρίτης.
 
*Στον Διευθυντή Επικοινωνίας, θέση η οποία παραμένει κενή έπειτα από την μετακόμιση της Σόφης Μιχαηλίδου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.
 
*Στον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ, θέση την οποία σήμερα κατέχει ο Παναγιώτης Τσαγγάρης.
 
Επισημαίνεται πως στο πλαίσιο των αποφάσεων σε σχέση με τις Διευθύνσεις δεν αποκλείεται να προκύψουν και συγχωνεύσεις κάποιων εξ’ αυτών, ενώ στη βάση της πρόθεσης για αναδιοργάνωση των δομών του ΔΗΣΥ, πρόθεση του πρόεδρου του κόμματος είναι η δημιουργία, σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, νέων Διευθύνσεων, οι οποίες προκύπτουν ως αναγκαιότητα των νέων δεδομένων που προστάζουν οι καιροί και των πολιτικών στις οποίες επιθυμεί να δώσει έμφαση το κόμμα.
 
Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ πιθανή η δημιουργία, για παράδειγμα, Διεύθυνσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Διεύθυνση Ψηφιακής Εποχής κτλ.
 
Την ίδια ώρα, ψήνεται και αναμένεται το προσεχές διάστημα να λάβει σάρκα και οστά η ιδέα της δημιουργίας Γραφείων Ερευνών και Μελετών για εξειδικευμένους τομείς πολιτικής, στα οποία θα συμμετέχουν, τόσο πολιτικοί όσο και τεχνοκράτες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελική ευθεία για το Καταστατικό Συνέδριο με φόντο την Εκλογική Συνέλευση
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ρίχνει την ευθύνη και αμφισβητεί τον Λιλλήκα ο Παναγιώτης Σαββίδης

Δειτε Επισης

Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν-Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει