Ρίχνει την ευθύνη και αμφισβητεί τον Λιλλήκα ο Παναγιώτης Σαββίδης

Σε ανοιχτή αμφισβήτηση του Γιώργου Λιλλήκα ως Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών προχώρησε ο Διευθυντής επί των Οικονομικών του Κινήματος Παναγιώτης Σαββίδης.
 
Όπως όλα δείχνουν, εκτός από τον Πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα την προεδρία θα διεκδικήσει στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές που προγραμματίστηκαν για τις 17 Ιουνίου  και ο κύριος Σαββίδης, που εδώ και καιρό αμφισβήτησε στην Ανώτατη Σύγκλητο του Κινήματος τον Γιώργο Λιλλήκα.
 
Μιλώντας στην Εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του TvOne ο κύριος Σαββίδης εξέφρασε την άποψη ότι ο μόνος τρόπος για να βγει η Συμμαχία από την απομόνωση, είναι χωρίς τον Γιώργο Λιλλήκα στην ηγεσία. «Ήταν ευθύνη του ιδίου η αποτυχία των εκλογών και η δική μου απογοήτευση είναι ότι δεν ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχίας».
 
Σύμφωνα με τον κύριο Σαββίδη η Συμμαχία Πολιτών έχει μπει σε μια περίοδο εσωστρέφειας με αρκετά μέλη να έχουν δηλώσει ότι θα αποχωρήσουν μετά από το εκλογικό συνέδριο.
«Εγώ προσωπικά διαφώνησα πως ο ρόλος της αποτυχίας ήταν άλλοι εξωτερικοί παράγοντες και όχι ο Γιώργος Λιλλήκας. Αυτός έκανε την εκστρατεία, αυτός ευθύνεται για το αποτέλεσμα» σημείωσε.
 
Για το μέλλον του Κινήματος ο Παναγιώτης Σαββίδης τόνισε πως θα πρέπει να αλλάξει ηγεσία, και η Συμμαχία να βγει έξω στον κόσμο και να ασχοληθεί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. « Έχουμε αρκετό καιρό να επανιδρύσουμε τη Συμμαχία Πολιτών πάνω στις σωστές βάσεις» πρόσθεσε.
 
Ο Παναγιώτης Σαββίδης επεσήμανε πως ο κύριος Λιλλήκας έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχει δεύτερη υποψηφιότητα ενώ  σημείωσε πως εργάζονται σε συναινετικό κλίμα. Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως θα πάρει και ο ίδιος τις αποφάσεις του και θα έχουμε μια καλή εκλογική διαδικασία.
 
Τρέχουν οι διαδικασίες
 
Σύμφωνα με την απόφαση της τελευταίας Ανώτατης Συγκλήτου του Κινήματος το Καταστατικό και Πολιτικό Συνέδριο της Συμμαχίας ορίστηκε για τις 20 Μαίου και το Εκλογικό Συνέδριο στις 17 Ιουνίου.
 
Στο πολιτικό συνέδριο θα γίνει και συζήτηση για το ιδεολογικό στίγμα της Συμμαχίας Πολιτών. Μέχρι το συνέδριο έχει αποφασιστεί πως θα πραγματοποιηθούν προ-συνεδριακοί διάλογοι, ανοιχτές συγκεντρώσεις και συζήτηση, όχι μόνο με μέλη και στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών αλλά και με όλους τους πολίτες και θα γίνει συνειδητή και οργανωμένη προσπάθεια έτσι ώστε ο διάλογος να αναπτυχθεί με το μεγαλύτερο μέρος της κυπριακής κοινωνίας.
 
Στο Εκλογικό Συνέδριο όλοι οι αξιωματούχοι του Κινήματος, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε επαρχιακό επίπεδο θα τεθούν υπό την αίρεση των μελών του Κινήματος.
 
Ποιος είναι ο Παναγιώτης Σαββίδης
 
Ο Παναγιώτης Σαββίδης γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε στην Περιστερώνα. Κατοικεί στον Άγιο Αντρέα Λευκωσίας. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Baruch της Νέας Υόρκης. Παντρεμένος με την Μαρία Μαντοβάνη, με δύο αγόρια τον Αντρέα (12) και τον Άρη (8). Εκλεγμένο μέλος της Γραμματείας Συμμαχίας Πολιτών ως Διευθυντής Οικονομικών Θεμάτων. Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας. Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ΜΑΖΙ. Διορισμένο μέλος από το Υπουργικό Συμβούλιο του Συμβουλίου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Εργάζεται τα τελευταία 15 χρόνια ως Διευθυντής Πωλήσεων σε Αμερικάνικη εταιρεία πληρωμών με βάση την Κύπρο με περιοχή ευθύνης την Ευρώπη και την Αφρική.
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: «Η ένταξη στην ΕΕ η σημαντικότερη πολιτική και διπλωματική επιτυχία»
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Υπ. Εργασίας: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση εργασιακών σχέσεων
Επιβεβαίωση της βρετανικής θέσης ως προς τις απευθείας πτήσεις για Τύμπου
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών