Μίλησε ξανά εκ μέρους του Νικόλα ο Σιζόπουλος- Ψευδοδίλλημα η Ομοσπονδία

Έντονο πολιτικό απόηχο προκάλεσε η χθεσινοβραδινή δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος συμφωνεί με τη θέση της ΕΔΕΚ πως η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της Κύπρου, αφήνοντας ουσιαστικά να νοηθεί ότι και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας(σ.σ. υποστηριζόμενος από την ΕΔΕΚ) απορρίπτει τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.
 
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος επανήλθε σήμερα με νέα γραπτή δήλωση, κάνοντας λόγο για από μέρους του διαπίστωση-με έκπληξη- προσπάθειας «επαναφοράς του ψευδοδιλλήματος περί Ομοσπονδίας στην προεκλογική συζήτηση».
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, οι θέσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου σε σχέση με το Κυπριακό είναι γνωστές και σαφείς και κάθε προσπάθεια παρερμηνείας των θέσεων αυτών είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
 
Σημειώνεται πως από πλευράς του ίδιου του υποψηφίου Προέδρου δεν υπήρξε οποιαδήποτε δήλωση, είτε επιβεβαίωσης είτε διάψευσης, των όσων ανέφερε ψες ο Μαρίνος Σιζόπουλος. Ότι δηλαδή, ο Νικόλας Παπαδόπουλος συμφωνεί με τη θέση της ΕΔΕΚ πως η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκήρυξε διά στόματος Σιζόπουλου την Ομοσπονδία ο Νικόλας
 
 Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ:
 
«Διαπιστώνω με έκπληξη την προσπάθεια επαναφοράς του ψευδοδιλλήματος περί Ομοσπονδίας στην προεκλογική συζήτηση.
 
Οι θέσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου σε σχέση με το Κυπριακό είναι γνωστές και σαφείς.
 
Γνωστές και σαφείς είναι και οι θέσεις που καταγράφονται στη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, που ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις της Αλλαγής προτείνουμε στον κυπριακό λαό.
 
Κάθε προσπάθεια παρερμηνείας των θέσεων αυτών είναι καταδικασμένη να αποτύχει».
 
Το ΑΚΕΛ
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου κάλεσε τον Νικόλα Παπαδόπουλο να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τη βάση λύσης του Κυπριακού και κατά πόσο συμφωνεί ή όχι με τη δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία που αποτελεί, όπως υπέδειξε, τη διαχρονική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς.
 
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Στέφανου Στεφάνου:
 
«Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος θεωρεί τη δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία ως τη χειρότερη μορφή διχοτόμησης. Αυτό υποστήριξε σε ψεσινή τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Σιζόπουλος.
 
Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος καλείται να ξεκαθαρίσει επιτέλους την θέση του για τη βάση λύσης του Κυπριακού. Συμφωνεί ή όχι με τη δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία που αποτελεί τη διαχρονική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς; Συμφωνεί ή όχι με το ομόφωνο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 στο οποίο συνεχώς παραπέμπει ο κ. Παπαδόπουλος, που προβλέπει λύση στη βάση της δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας;
 
Οι πολίτες θέλουν να ξέρουν ποια πραγματικά είναι η θέση των υποψηφίων Προέδρων στο εξαιρετικά κρίσιμο θέμα της βάσης λύσης του Κυπριακού.
 
Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος μέχρι σήμερα κρύβεται και δεν τοποθετείται σε αυτό. Προφανώς γιατί ξέρει πως θα δυσαρεστήσει τους συμμάχους του».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρά φύση συνεργασίες ακόμα και μ’ εκπτώσεις-υπερβάσεις στον δεύτερο γύρο 
 
Σε δήλωση αναφορικά με τη ψεσινή τοποθέτηση του προέδρου της ΕΔΕΚ, προέβη και ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Πέτρος Δημητρίου:
 
«Σε χθεσινή του δήλωση ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ που εκπροσωπούσε τον αυτόκλητο ενδιάμεσο χώρο και κατ επέκταση τον υποψήφιο Πρόεδρο για τη Δημοκρατία κ. Νικόλα Παπαδόπουλο κατάφερε να συγχύσει τα όσα μπορεί να λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες με τα όσα λένε δημοσίως. 
 
Συγκεκριμένα, μας είπε πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα διαπραγματευτεί με πλαίσιο τη Διζωνική Δικοινωτική Ομοσπονδία, για να την χαρακτηρίσει αργότερα ως την χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης, άποψη, σύμφωνα με τον ίδιο, με την οποία συμφωνεί και ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Όλα αυτά σε 53 δευτερόλεπτα.
 
Είναι λοιπόν για να διερωτάται κανείς τι από όλα αυτά θα κάνει. Θα εφαρμόσει το πλαίσιο της ΔΔΟ όπως όλοι ανεξαίρετα οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας ή θα ακούσει τις ηγεσίες των 3 από τα τέσσερα κόμματα που σήμερα τον στηρίζουν και θεωρούν τη μορφή αυτής της λύσης ως προδοσία και ξεπούλημα;
 
Υπενθυμίζουμε πως πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, με συμβολή μάλιστα στη δημιουργία και εφαρμογή αυτού του πλαισίου υπήρξαν και οι Σπύρος Κυπριανού και ο Τάσος Παπαδόπουλος. Αμφότερων τα παιδιά ηγούνται σήμερα του Δημοκρατικού Κόμματος.
 
Είναι η ώρα να κοιτάξουμε τον πολίτη στα μάτια και να του συστηθούμε ξανά. Να του πούμε ποιοι είμαστε και με ειλικρίνεια να του παρουσιάσουμε τη δική μας πρόταση. Χωρίς ίχνος υποτίμησης και ψέματος. Μετά από όλες τις θυσίες που τον αναγκάσαμε να κάνει του το χρωστάμε».
 
 

Δειτε Επισης

Δεν θα κάθεται μέσα σε ψωμάκι χοτ ντοκ το σκυλάκι στο λογότυπο του Ανδρόνικου Ζερβίδη
Οι προκλήσεις του κανονισμού για πράσινη γραμμή συζητήθηκαν σε εκδήλωση στο Λήδρα Πάλας
Αζέροι βουλευτές φαίνεται να τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης του ψευδοκράτους
«Εξαιρετικά σαφές» το μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία-Θεμελιώδες στοιχείο η πρόοδος στο Κυπριακό
Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο
Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις Φον ντερ Λάιεν για στήριξη σε Λίβανο
Διπλή επίθεση σε Ευαγγελίδη και Πάρτο από ΑΚΕΛ-Κάνει λόγο για κρυφτό και ανεπαρκή διαχείριση
Τα κατεχόμενα επισκέφθηκε ο Τούρκος ΥΠΑΜ και μίλησε για... διεθνές δίκαιο
Ανέλυσε στους ομολόγους του τις στοχευμένες ενέργειες της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Υποβλήθηκαν oi υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων Κερύνειας