Μετά τον Αναστασιάδη το χάος για υποψήφιο του ΔΗΣΥ

Μολονότι ο ίδιος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του και δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσο θα είναι ή όχι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουάριου, δεδομένη θεωρείται για τους περισσότερους μια νέα υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Είτε πάντως είναι τελικά υποψήφιος είτε όχι, την άποψη πως ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να διεκδικήσει ξανά την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως καταδεικνύει η μεγάλη δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE για τις προεδρικές εκλογές, έχει το 56% του εκλογικού σώματος, σε αντίθεση με το 43%, που θεωρεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κούρσα για δύο άλογα και ντέρμπι Αναστασιάδη-Νικόλα οι Προεδρικές
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψηφίζουν Νικόλα ως καταλληλότερο για κοινό υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόνο οι μισοί ΑΚΕΛικοί θέλουν Άντρο, δεν τους τραβά καθόλου ο Λιλλήκας


Υποψήφιο και στις προεδρικές εκλογές του 2018 θέλει-όπως θα ήταν αναμενόμενο άλλωστε- η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, με οκτώ στους δέκα να θεωρούν ότι πρέπει να επαναδιεκδικήσει.
 
Ανάλογη είναι η άποψη που έχουν-για τους δικούς τους λόγους προφανώς-, και τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, το 55% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ, καθώς και το 54% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλληλεγγύη.   
 
Από την άλλη, συντριπτική είναι η άποψη πως ο Νίκος Αναστασιάδης δεν πρέπει να διεκδικήσει ξανά την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ (σ.σ. σε ποσοστό 82%) και της Συμμαχίας Πολιτών (σ.σ. σε ποσοστό 73%).

Δεν… ψήνονται για Αβέρωφ

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, τα δύσκολα για τον ΔΗΣΥ και δη τους ψηφοφόρους του, όσον αφορά την επιλογή του υποψήφιου που θα πρέπει να υποστηρίξει το κόμμα, αρχίζουν στο σενάριο κατά το οποίο ο Νίκος Αναστασιάδης αποφασίσει να μην θέσει υποψηφιότητα.


Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ εμφανίζονται πολυδιασπασμένοι αναφορικά με τις πιθανές επιλογές του κόμματός τους, μιας και ο σημερινός πρόεδρος της παράταξης Αβέρωφ Νεοφύτου επιλέγεται από μόλις δύο στους δέκα Συναγερμικούς.
 
Ως μια… καλή λύση στα μάτια των Συναγερμικών ψηφοφόρων φαντάζει, σε ποσοστό 17%, ενδεχόμενη στήριξη μιας πιθανής υποψηφιότητας του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ ένας στους δέκα ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ θα ήθελε ο υποψήφιος που θα υποστηρίξει το κόμμα τους, εάν δεν είναι υποψήφιος ο Νίκος Αναστασιάδης, να είναι ο νυν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.       

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE
  
 

 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ