Ψηφίζουν Νικόλα ως καταλληλότερο για κοινό υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου

Διχασμένο στις εκτιμήσεις του για το κατά πόσο ο ενδιάμεσος χώρος θα καταφέρει να έχει κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές εμφανίζεται το εκλογικό σώμα, όπως προκύπτει από την μεγάλη δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2018.  

 
Οι ψηφοφόροι… ψηφίζουν Νικόλα Παπαδόπουλο ως τον καταλληλότερο για κοινό υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου, με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να προηγείται στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος έναντι του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα, αλλά και έναντι της προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένης Θεοχάρους.    
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Κούρσα για δύο άλογα και ντέρμπι Αναστασιάδη-Νικόλα οι Προεδρικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόνο οι μισοί ΑΚΕΛικοί θέλουν Άντρο, δεν τους τραβά καθόλου ο Λιλλήκας


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, με τις διεργασίες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για κατάληξη σε κοινό υποψήφιο να βρίσκονται στο απόγειο τους, πεπεισμένο πως οι προσπάθειές τους αυτές θα τελεσφορήσουν εμφανίζεται το 47% των ψηφοφόρων, σε αντίθεση με ένα άλλο 47% που δεν βλέπει ο στόχος για κατάληξη σε κοινό υποψήφιο να προσλαμβάνει τελικά σάρκα και οστά.  
 
Εύρημα άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός ότι ακόμα και στις τάξεις των υποστηρικτών των κόμματων του ενδιάμεσου χώρου, υπάρχει μια εξαιρετικά μεγάλη μερίδα που δεν πιστεύει ότι τα κόμματά τους θα καταλήξουν σε έναν κοινό υποψήφιο. 


Από τους ψηφοφόρους των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, περισσότερο αισιόδοξοι για θετική κατάληξη των προσπαθειών κοινής καθόδου των κομμάτων τους στις προεδρικές εκλογές εμφανίζονται αυτοί της ΕΔΕΚ, με επτά στους δέκα ΕΔΕΚίτες να το πιστεύουν. 
 
Την ίδια πεποίθηση εκφράζουν έξι στους δέκα ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, καθώς και πέντε στους δέκα ψηφοφόρους της Συμμαχίας Πολιτών.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είναι γνωστό, οι ηγέτες των δύο αυτών κομμάτων-Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας αντίστοιχα-, αποτελούν τους δύο βασικούς διεκδικητές του χρίσματος του κοινού υποψήφιου του ενδιάμεσου χώρου, με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις να συνηγορούν προς την εκτίμηση ότι κανένας εκ των δύο δεν σκοπεύει ν’ αποσύρει προς όφελος του άλλου το ενδιαφέρον του.
 
Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλληλεγγύη, η πλειοψηφία τους(σ.σ. σε ποσοστό 54%), δεν πιστεύει ότι ο ενδιάμεσος χώρος θα καταλήξει σε κοινό υποψήφιο. Αντίθετη είναι η εκτίμηση του 46% των ψηφοφόρων της Αλληλεγγύης, οι οποίοι πιστεύουν πως θα υπάρξει κοινός υποψήφιος.

Αυτός κάνει περισσότερο...

 
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είναι εκείνος που οι ψηφοφόροι θεωρούν ως τον καταλληλότερο για κοινό υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου. Ο κ. Παπαδόπουλος, προκρίνεται από τρεις στους δέκα ψηφοφόρους, ενώ τον Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος έχει ήδη προ πολλού εκφράσει το σχετικό ενδιαφέρον του, θεωρούν ως τον καταλληλότερο δύο στους δέκα.
 
Σχετικά υψηλό, λαμβανομένης υπόψη και της εκλογικής δύναμης του κόμματος του οποίου ηγείται, είναι το ποσοστό που καταγράφει η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, καθότι ανέρχεται στο 17%. Υπενθυμίζεται ότι και η κ. Θεοχάρους έχει θέσει το όνομά της στο τραπέζι του ενδιάμεσου χώρου για κοινή υποψήφια, ξεκαθαρίζοντας όμως πως αν δεν είναι αυτή που θα επιλεγεί, θα σεβαστεί την όποια απόφαση ληφθεί και θα εργαστεί για τον κοινό υποψήφιο που θα επιλεγεί.
 


Αξιοπρόσεκτο πάντως είναι το γεγονός πως, τόσο ο κ. Παπαδόπουλος όσο και ο κ. Λιλλήκας, αλλά και η κ. Θεοχάρους, δεν καταφέρνουν να συσπειρώσουν  στο βαθμό που θα ανέμενε κανείς τους ψηφοφόρους των κομμάτων τους γύρω από το δικό τους όνομα.
 
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, ο Νικόλας Παπαδόπουλος προκρίνεται ως ο καταλληλότερος για κοινός υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου από το 66% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ, την ίδια ώρα που ένα 14% των ΔΗΚΟϊκών θεωρεί ως καταλληλότερο τον Γιώργο Λιλλήκα και ένα 8% την Ελένη Θεοχάρους.
 
Από την άλλη, ο Γιώργος Λιλλήκας θεωρείται ως ο καταλληλότερος από περίπου έξι στους δέκα ψηφοφόρους της Συμμαχίας Πολιτών( σ.σ. 63%), την ώρα που δύο στους δέκα ψηφοφόρους του κόμματος του κ. Λιλλήκα θεωρούν ως καταλληλότερο τον Νικόλα Παπαδόπουλο και ένας στους δέκα την Ελένη Θεοχαρούς.
 
Σε ό,τι αφορά την πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, θεωρείται ως η καταλληλότερη από έξι στους δέκα ψηφοφόρους του κόμματός της. Ένα 15% των ψηφοφόρων της Αλληλεγγύης προκρίνει ως καταλληλότερο τον Νικόλα Παπαδόπουλο, και μόλις 1% τον Γιώργο Λιλλήκα.
 
Συντριπτική εξάλλου είναι η υπεροχή του προέδρου του ΔΗΚΟ στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ, καθότι προκρίνεται από το 46% των Σοσιαλιστών, σε αντίθεση με τον Γιώργο Λιλλήκα που θεωρείται ως ο καταλληλότερος από το 18% των ΕΔΕΚιτών. Την Ελένη Θεοχάρους ως την καταλληλότερη θεωρεί το 6% των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ.
 
Σε σχέση με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, θεωρείται ως καταλληλότερος από δύο στους ΕΔΕΚ ψηφοφόρους του Κινήματος του. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός πως ο κ. Σιζόπουλος ουδέποτε εκδήλωσε ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, ενώ ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ-και όχι μόνο-βουίζει πως το κόμμα τους θα υποστηρίξει τον Νικόλα Παπαδόπουλο.   

Δείτε ολόκληρη την Δημοσκόπηση πατώντας   Ε Δ Ω 

 

 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου