Κούρσα για δύο άλογα και ντέρμπι Αναστασιάδη-Νικόλα οι Προεδρικές

Μεγάλο αμφίρροπο ντέρμπι ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο-σε περίπτωση που είναι υποψήφιοι-, προδιαγράφουν ενόψει προεδρικών εκλογών τα ευρήματα μεγάλης δημοσκόπησης που πραγματοποίησε για λογαριασμό του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, το Γραφείο Ερευνών και Δημοσκοπήσεων IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
 
Λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις Προεδρικές, η δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE έρχεται να καταγράψει άκρως αποκαλυπτικά ευρήματα αναφορικά με τις προθέσεις και επιθυμίες του εκλογικού σώματος (σ.σ. δεδομένου ότι το προεκλογικό σκηνικό βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση), απαντώντας σε κρίσιμα και καίριας σημασίας ερωτήματα.   
 
Οι ψηφοφόροι τοποθετούνται, μεταξύ άλλων, επί διαφόρων σεναρίων, τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να εμφανίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή ως ο έχων το προβάδισμα και τον πρώτο λόγο στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος έναντι πιθανών ανθυποψηφίων του.   
 
*Ο Νίκος Αναστασιάδης, σε όλα τα σενάρια της δημοσκόπησης περνά με σχετική άνεση και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στον δεύτερο γύρο, όπου επίσης προηγείται σε όλα τα σενάρια, την ώρα που ως ο βασικότερος αντίπαλός του-πάντα σε περίπτωση που είναι υποψήφιος- προβάλλει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
*Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος θεωρείται από τους ψηφοφόρους ως καταλληλότερος εκ των ηγετών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για να είναι ο κοινός τους υποψήφιος, δείχνει ν’ αναπτύσσει πριν καν εξαγγείλει την υποψηφιότητά του ιδιαίτερη δυναμική, και ως μοναδικός που είναι σε θέση να «απειλήσει» με βάσιμες αξιώσεις τον Νίκο Αναστασιάδη.
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ περνά ως δεύτερος πίσω από τον Νίκο Αναστασιάδη στην δεύτερη Κυριακή (σ.σ. και με τον Γιώργο Λιλλήκα υποψήφιο), με την μεταξύ τους ψαλίδα στον δεύτερο γύρο να βρίσκεται μόλις στις τρεις ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, και με ένα συνολικό 15% να παραμένει ρευστή δεξαμενή άντλησης ψήφων, τόσο για τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και για τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ.
 
*Αντιθέτως με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος επίσης προαλείφεται για το χρίσμα του κοινού υποψήφιου του ενδιάμεσου χώρου, σε περίπτωση που βρεθεί στη δεύτερη Κυριακή απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη, χάνει… πανηγυρικά.    
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE αναφορικά με το ΑΚΕΛ και την πορεία του προς τις προεδρικές εκλογές.
 
*Τα ευρήματα της δημοσκόπησης μοιάζουν να είναι απαγορευτικά για μια πιθανή υποψηφιότητα του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Άντρου Κυπριανού, καθότι σε κανένα σενάριο του πρώτου γύρου δεν πέρνα στον δεύτερο, ενώ και στα πιθανά σενάρια δευτέρου γύρου με δική του παρουσία, ο ηγέτης του ΑΚΕΛ χάνει εύκολα από τους ανθυποψήφιους του. Ακόμη πιο απαγορευτικό για τον Άντρο Κυπριανού εξάλλου, μοιάζει το γεγονός πως μόλις οι μισοί ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ(σ.σ. σε ποσοστό 50%), θεωρούν ότι ο κ. Κυπριανού θα πρέπει να είναι ο υποψήφιος που θα υποστηρίξει το κόμμα τους στις προεδρικές εκλογές.  
 
Δείτε  ολόκληρη τη δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE:
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ