Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να επαναδιεκδικήσει

Τη θέση πως ο Νίκος Αναστασιαδής θα πρέπει να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας διατύπωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ξεκαθαρίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
 
Μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Άλφα, «Κάθε μέρα, άλλη Μέρα», ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε ως πολύ λογικό να είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Αναστασιάδης, ωστόσο δεν απέκλεισε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.   
 
«Είναι πάρα πολύ λογικό αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω-και αυτός άνθρωπος είναι- και μπορεί να υπάρχει και μια άλλη σκέψη στο μυαλό του. Δεν ξέρω, θα το κουβεντιάσω με τον Πρόεδρο, βεβαίως και θα το κουβεντιάσω», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.  Για να υποδείξει:  
 
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα έχει τέτοια διλήμματα που έχουν, είτε τα κόμματα με τις ακραίες θέσεις σε διάφορα ζητήματα είτε το ΑΚΕΛ. Γιατί εάν τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε οποιοδήποτε στάδιο, είτε αυτός είναι Σεπτέμβρης είτε Οκτώβριος, θα αποφασίσει ότι επαναδιεκδικεί, εμείς δεν έχουμε δισταγμούς. Αυτός θα είναι ο υποψήφιος μας. Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίσει σε κάποιο στάδιο ότι επαναδιεκδικεί, τίθεται θέμα για τον ΔΗΣΥ ποιος θα είναι ο υποψήφιος του για τις προεδρικές εκλογές»;
 
Κληθείς να εκφράσει τη δική του γνώμη ως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κατά πόσο ο Νίκος Αναστασιάδης θα πρέπει να επαναδιεκδικήσει, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν κατηγορηματικός: «Για μένα ναι».
 
Κληθείς να σχολιάσει τις διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο για τις προεδρικές εκλογές, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπέδειξε πως είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος όποτε θέλει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τις προεδρικές εκλογές. Δεν θέλησε επίσης να σχολιάσει επί της ουσίας την αλλαγή στάσης του ΑΚΕΛ έναντι του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό.  
 
«Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα μηδενίσω επειδή τις τελευταίες μέρες ή βδομάδες άλλαξε η ρητορική του ΑΚΕΛ όσον αφορά το Κυπριακό… Αναπόφευκτα όλα συνδέονται με τις προεδρικές εκλογές, δυστυχώς. Ξεκίνησε ο κεντρώος χώρος, είτε με υποψηφιότητες είτε διάλογο για υποψηφιότητες. Ο λεγόμενος κεντρώος χώρος, γιατί με βάση τις θέσεις που εκφράζουν, είναι ο χώρος που εκφράζει ακραίες θέσεις. Δεν υπάρχει ενδιάμεσος χώρος για μένα. Ενδιάμεσος χώρος είναι ο κεντρώος χώρος. Παγκόσμια, ο κεντρώος χώρος, και στην Ευρώπη, είναι ο χώρος όπου η έκφραση του πολιτικού λόγου και οι θέσεις, είναι χωρίς ακρότητες, χωρίς εξάρσεις και με μέτρο, αποφεύγοντας ακραίες θέσεις. Το τι ακούμε από λεγόμενα κόμματα του κέντρου, καθημερινά είναι ακραίες θέσεις, σε ψηλούς τόνους».  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άν. Κυπριανού: Είμαι περίεργος να δω πώς θα συνεργαστούν οι πέντε του Κέντρου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλουν να κλειδώσουν με υπογραφές τη συνεργασία και... τον Λιλλήκα 
 
 

Δειτε Επισης

Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος