Άν. Κυπριανού: Είμαι περίεργος να δω πώς θα συνεργαστούν οι πέντε του Κέντρου

Μετά τις εορτές του Πάσχα βάζει επίσημα πλώρη για τις προεδρικές εκλογές το ΑΚΕΛ, κινώντας τις σχετικές εσωκομματικές διαδικασίες με κατάληξη Έκτακτο Συνέδριο το οποίο θα συγκληθεί για να ληφθεί η απόφαση ως προς τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει το κόμμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Θα προηγηθεί στο μεσοδιάστημα διάλογος με τις Κομματικές Ομάδες Βάσης.
 
Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση», ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα όνομα στο τραπέζι του κόμματος.
 
«Ακούω τόσα πολλά ονόματα το τελευταίο διάστημα, θα σας πω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα άτομο στο τραπέζι του ΑΚΕΛ, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξεκίνησε καμιά συζήτηση», υπέδειξε ο κ. Κυπριανού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλουν να κλειδώσουν με υπογραφές τη συνεργασία και... τον Λιλλήκα 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να επαναδιεκδικήσει

Ερωτηθείς κατά πόσο ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές του ΑΚΕΛ ενόψει προεδρικών εκλογών, ο Άντρος Κυπριανού επανέλαβε πως από τη στιγμή που δεν έχει αρχίσει η συζήτηση στα συλλογικά όργανα του κόμματος, κανένα όνομα δεν βρίσκεται στο τραπέζι.
 
«Ο κ. Λιλλήκας έχει πάρει τις αποφάσεις του και έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει. Απ’ εκεί και πέρα τι θα κάνει το ΑΚΕΛ, αφήστε να το δούμε και να κρίνετε το ΑΚΕΛ με βάση αυτά τα οποία θα κάνει. Όχι με βάση το τι νομίζουν κάποιοι ότι θα κάνει το ΑΚΕΛ», υπέδειξε.  
 
Ο Άντρος Κυπριανού διαμήνυσε πως το ΑΚΕΛ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, υποδεικνύοντας ότι  και να το να ρυθμίσει, το να αποφασίζει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος, είναι πρωταγωνιστικός ρόλος.  
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο θα υπάρξουν επαφές με άλλα κόμματα, και δη του ενδιάμεσου χώρου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ήταν σαφής:  
 
«Εμείς θα πάρουμε τις αποφάσεις μας μετά το Πάσχα για το ποιους θα δούμε. Θα κρίνουμε και με βάση το τι λένε τα άλλα πολιτικά κόμματα. Έχουμε ακούσει αναφορές, οι οποίες μας έχουν ενοχλήσει. Και αντιλαμβάνεστε, όπως εκείνοι λένε ότι είναι περήφανοι και δεν πρόκειται να συρθούν από κανέναν, το ΑΚΕΛ είναι δυο και τρεις φορές περήφανο σε σχέση με εκείνους, γιατί έχει και μια ιστορία 90 χρόνων αντιλαμβάνεστε. Ως εκ τούτου, όσοι σέβονται το ΑΚΕΛ, θα τους σεβαστεί και το ΑΚΕΛ. Απ’ εκεί και πέρα να μην ζητούν πράγματα από το ΑΚΕΛ, τα οποία οι ίδιοι ακυρώνουν με τις πράξεις τους».
 
«Εγώ πραγματικά», συνέχισε, «περιμένω να δω έτσι με έκπληξη πώς θα συνεργαστούν οι πέντε του λεγόμενου κεντρώου χώρου, γιατί άλλο είναι το τι δηλώνεις και άλλο το τι είσαι στην πράξη. Πώς κατοχυρώνεσαι καθημερινά μέσα από τις πολιτικές που προωθείς. Είμαι περίεργος να δω, από την στιγμή που η Αλληλεγγύη και Οικολόγοι διαφωνούν με τη λύση της ομοσπονδίας και μιλούν για ενιαίο κράτος, η ΕΔΕΚ είναι ενάντια στη διζωνικότητα, η Συμμαχία Πολιτών θα δώσει το στίγμα της στο Κυπριακό, αλλά και εκείνη ήταν ενάντια στη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, το ΔΗΚΟ είναι υπέρ της ομοσπονδίας με το σωστό περιεχόμενο, πώς θα καταφέρουν να συνεργαστούν αυτά τα κόμματα και να μας πείσουν ότι όντως έχουν τις ίδιες θέσεις; Διότι τους ακούω να λένε ‘’εμείς τα κόμματα που συμφωνούμε στο Κυπριακό’’, μα συμφωνούν; Αναμένω με ενδιαφέρον».       
 
 

Δειτε Επισης

Ευχαριστίες από την Καναδή ΥΠΕΞ για την ηγετική θέση της Κύπρου στο σχέδιο «Αμάλθεια»
Το Κυπριακό μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν-«Διαφωνούμε, όμως το αντίδοτο είναι ο διάλογος»
Βλέπει τον Γεραπετρίτη στην Αθήνα η Ολγκίν
ΔΗΣΥ για δολοφονία Θανάση-«Να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης, όσους παρακώλυσαν την απόδοση της για 19 χρόνια»
Μητσοτάκης για Ερντογάν-«Δίπλα στις διαφωνίες μας, να γράφουμε και μία παράλληλη σελίδα με τις συμφωνίες μας»
Ευχές για επιτυχία της Ολγκίν εξέφρασε σε συνάντηση ο Ακιντζί
Αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για απόρριψη τριμερούς συνάντησης από Τατάρ
Γιάννης Αρμεύτης: Με πυξίδα το ήθος και τη χρηστή διοίκηση
Θλίψη Τατάρ για παρέμβαση Ακιντζί-«Αγωνιζόμαστε για να γίνει αντιληπτή ως κυρίαρχο κράτος η ''τδβκ''
Μ. Ραουνά: Εντός έτους οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ