Άνοιξαν άγριους λογαριασμούς ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ

  
Άγρια αντιπαράθεση μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ προκάλεσαν τα όσα ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος της Αριστεράς Άντρος Κυπριανού, ανέφερε στο πλαίσιο της σημερινής διάσκεψης Τύπου που παραχώρησε για το Κυπριακό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αν. Κυπριανού: Κανένας διάλογος με ΔΗΣΥ, έχουν κόσμο που είναι και ΕΛΑΜ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΚΕΛ:Ο Ακιντζί αποχώρησε, ο Αναστασιάδης να επιστρέψει
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αν. Κυπριανού: Πακετοποίηση θεμάτων με την επανέναρξη των συνομιλιών  
 
Σκληρή απάντηση ΔΗΣΥ
Απαντώντας στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου διαμήνυσε πως ο ΔΗΣΥ είναι τουλάχιστον όσο και το ΑΚΕΛ-αν όχι περισσότερο- προσηλωμένος στην ανάγκη να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και να υπάρξει κατάληξη σε μια αποδεκτή συμφωνία.
 
«Μια μέρα πριν από τη συνάντηση του κ. Έιντε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη σε μια προσπάθεια να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, η παρέμβαση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, που επιρρίπτει και πάλι εξίσου ευθύνες στον Πρόεδρο, τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η τουρκική πλευρά θυσιάζει προς το παρόν τις διαπραγματεύσεις στο βωμό του δημοψηφίσματος-Ερντογάν, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες», τόνισε ο κ. Προδρόμου.  
 
«Μάλλον», συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «υποσκάπτει την κοινή θέση που έπρεπε να έχει και είχε μέχρι τώρα η ελληνική πλευρά απέναντι στις τουρκικές μεθοδεύσεις. Εν πάση περιπτώσει είναι απαράδεκτο και πρέπει να τεθεί το ερώτημα: Ποιόν εξυπηρετεί ο κ. Κυπριανού όταν εξισώνει τον Πρόεδρο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και επί λέξει αποφαίνεται ότι ο λόγος που ‘’μπλοκαρίστηκε’’ η διαδικασία ήταν ‘’ότι από τη μια ο κ. Αναστασιάδης δεν ήταν έτοιμος να συζητήσει την εκ περιτροπής’’»;
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ, το τρίτο, που συνάγεται από την παρέμβασή του Γ.Γ. ΑΚΕΛ είναι ότι για μια ακόμα φορά ο κ. Κυπριανού πολιτεύεται στο Κυπριακό σαν να προτάσσει τη δικαίωση της διακυβέρνησης Χριστόφια. Προτιμώντας-όπως υποστήριξε ο Πρόδρομος Προδρόμου- αντί για τα πραγματικά γεγονότα και τα δεδομένα που διαμορφώνονται σήμερα, να αναμασά τα περί παλαιότερων συγκλήσεων.
 
«Εμείς όμως», τόνισε, «απορρίπτοντας αυτή την προσέγγιση, που ίσως απευθύνεται ειδικά στον κόσμο του ΑΚΕΛ, μιλάμε στο σύνολο των πολιτών και υπογραμμίζουμε την ανάγκη να επαναρχίσουν και να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στη βάση της συγκεκριμένης προόδου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να κρύβουμε και διαφωνίες και δυσκολίες που παραμένουν εξαιτίας της αρνητικής προσέγγισης της  Άγκυρας και την ανάγκη να αλλάξει επομένως η κεντρική προσέγγιση της Τουρκίας».
 
«Το τέταρτο», επεσήμανε ο κ. Προδρόμου, «είναι ότι μπορεί να απαξιούμε να σχολιάσουμε, αλλά απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα δείγματα μετωπικής αντιπαράθεσης και πόλωσης που εκφράστηκαν στη σημερινή διάσκεψη του ΑΚΕΛ και την προσβλητική αναφορά στον ‘’κόσμο του ΔΗΣΥ’’ που ‘’είναι και του ΕΛΑΜ’’. Αφήνουμε ασχολίαστη και την αναφορά σε ‘’σχιζοφρένεια της Κυβέρνησης Αναστασιάδη’’, αφού θα πάρει απαντήσεις από την ίδια την κοινωνία».
 
«Το τελευταίο, είναι ότι ο  καθένας είναι ελεύθερος να προσεγγίζει το ορόσημο των εκλογών του επόμενου χρόνου όπως κρίνει καλύτερα. Κάποιοι κάνουν προεκλογικό είτε με τη μορφή της αναζήτησης ή του ανταγωνισμού υποψηφίων είτε και με πολιτικές τοποθετήσεις.
 
«Ταυτόχρονα όμως ο τόπος χρειάζεται διακυβέρνηση. Και η χώρα έχει Πρόεδρο. Αποκρούουμε όμως την ιδέα του ΑΚΕΛ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκέπτεται ‘’μικροπολιτικά’’ όταν προσπαθεί να αντιμετωπίσει και να λύσει τα πραγματικά προβλήματα.
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός υποστηρίζει τις προσπάθειες και του Προέδρου και των Υπουργών για να λύσουν προβλήματα και να διορθώσουν πράγματα, αλλά κυρίως για να κάνουν πράξη το κεντρικό συμπέρασμα: Ότι τώρα που χάρη στις προσπάθειες και τις θυσίες των πολιτών η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη μπόρεσε να σώσει την οικονομία και που έχουμε ξανά ανάπτυξη, είναι καιρός να ανταποδώσει στους πολίτες.
 
Μπορεί το ΑΚΕΛ να βλέπει ως ‘’μικροπολιτική’’ το ότι ο Πρόεδρος κυβερνά σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε δώσει ξανά στη χώρα, εμείς όμως εδώ βλέπουμε τη διαφορά από την πτώχευση που είχε τη σφραγίδα ΑΚΕΛ- Χριστόφια», κατέληξε ο Πρόδρομος Προδρόμου.
 
«Κατασκευάζει δηλώσεις»
Στην απάντηση του ΔΗΣΥ ανταπάντησε το ΑΚΕΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Στέφανο Στεφάνου να δηλώνει:
 
«Η ηγεσία του ΔΗΣΥ εκτοξεύει κατηγορίες κατά του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ παρερμηνεύοντας τα όσα είπε ο κ. Κυπριανού. Αυτό δείχνει ότι ο ΔΗΣΥ αδυνατεί να απαντήσει για αυτό και ‘’κατασκευάζει’’ τις δηλώσεις.
 
Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ μπορούν να κριθούν από τους πολίτες που σίγουρα θα διαπιστώσουν ότι ο ΔΗΣΥ απαντά σε κατασκευασμένες απ’ αυτόν δηλώσεις.

Σημειώνουμε ότι ο ΔΗΣΥ ενόψει τις αδυναμίας του να δώσει απαντήσεις, καταφεύγει σε απαράδεκτους αφορισμούς του τύπου ‘’ποιον εξυπηρετεί ο κ. Κυπριανού εξισώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον κ. Ακιντζί’’. Θα τους απαντήσουμε με τα λεγόμενα του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας: ‘’Το ΑΚΕΛ συμπεριφέρεται πατριωτικά και υπεύθυνα για τον τόπο’’», υποστήριξε ο Στέφανος Στεφάνου.
 
Απάντηση και από ΕΛΑΜ
Στο ΑΚΕΛ, σημειώνεται, είχε απαντήσει νωρίτερα και το ΕΛΑΜ, διά του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Γεάδη Γεάδη.
 
«Εμμονή έχει κυριεύσει τον Άντρο Κυπριανού, αφού κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης έστρεψε τα πυρά του και κατά του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), μιλώντας απαξιωτικά κατά των ψηφοφόρων και υποστηρικτών μας», είπε ο κ. Γεάδη.

«Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θέλει να ενημερώσει τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ότι οι δεκατρείς χιλιάδες και πλέον ψηφοφόροι που μας χάρισαν ψήφο εμπιστοσύνης, προέρχονται από όλα τα πολιτικά κόμματα, μεταξύ αυτών και του ιδίου του ΑΚΕΛ.

Παρατηρούμε ότι έχει προκαλέσει πανικό και αναστάτωση η ραγδαία άνοδος που συνεχίζει να παρουσιάζει το Κίνημά μας, αρκετούς μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, γι’ αυτό κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν ως μίασμα της κοινωνίας όσους μας στηρίζουν.

Δυστυχώς γι’ αυτούς με τέτοιες αντιλήψεις, θα είμαστε το αύριο και αυτοί το χθες», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Νεκρός 79χρονος σε δυστήχημα-Προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το τρακτέρ του
Παράνομη επίσκεψη στο Βαρώσι έκαναν βουλευτές από Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν
Δυναμική διαδικασία χαρακτηρίζει τα ελληνοτουρκικά ο Φιντάν μετά τις επαφές Ερντογάν-Μητσοτάκη
Μπορούμε να φέρουμε εις πέρας το «τιτάνιο έργο», δηλώνει ο Γιάννης Τσουλόφτας
Κατηγορεί την Ολγκίν ότι προσπάθησε να «παρασύρει» σε συνομιλίες ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος»
Αισιοδοξία Καρογιάν ότι η ΔΗΠΑ-Συνεργασία θα πετύχει ποσοστό 7,5%+ και θα εκλέξει Ευρωβουλευτή
Στήριξη Ουκρανίας και Ένωση Κεφαλαιαγορών συζήτησε στις Βρυξέλλες ο Κεραυνός
Την τελική έγκριση των 27 έλαβε το νέο πλαίσιο της ΕΕ για τη μετανάστευση
Επιμένει στο δεδικασμένο η πλευρά των μοναχών-«Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Ησαΐα»
Για τις προσπάθειες οικοδόμησης ειρήνης στην Κύπρο ενημέρωσε ο Στιούαρτ τον Φασίνο