Αν. Κυπριανού: Κανένας διάλογος με ΔΗΣΥ, έχουν κόσμο που είναι και ΕΛΑΜ

Την πόρτα για κάθε διάλογο με τον ΔΗΣΥ ενόψει προεδρικών εκλογών κλείνει κατηγορηματικά ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, αφήνοντας την ίδια ώρα ανοικτό το ενδεχόμενο συζητήσεων με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου. Επαναλαμβάνει ταυτόχρονα πως το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να υποστηρίξει σε κανένα γύρο των Προεδρικών την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη.
 
Όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί, την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ διαμηνύει πως για το ΑΚΕΛ-ενόψει και προεδρικών εκλογών- ύψιστη πολιτική προτεραιότητα είναι το Κυπριακό, και παρόλο που τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, άλλα ξεκάθαρα και άλλα εμμέσως, απορρίπτουν την διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία ως μορφή λύσης του Κυπριακού, ενώ με τον ΔΗΣΥ υπάρχει ταύτιση απόψεων ως προς τη συγκεκριμένη στόχευση. Δηλαδή, της λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΚΕΛ: Ο Ακιντζί αποχώρησε, ο Αναστασιάδης να επιστρέψει 
 
Ο κ. Κυπριανού κατακεραύνωσε εφ’ όλης της ύλης τον ΔΗΣΥ και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ ασκώντας κριτική για θέσεις και απόψεις που εκφράζονται για το Κυπριακό, οι οποίες βρίσκουν κάθετα αντίθετο το ΑΚΕΛ, απέφυγε επιμελώς να κατονομάσει τα κόμματα τα οποία τις εκφράζουν(σ.σ. βλέπε πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξαν άγριους λογαριασμούς ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ
 
Αντιθέτως, έστρεψε τα πυρά του κατά του ΕΛΑΜ, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΔΗΣΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το ΑΚΕΛ δεν είναι ΔΗΣΥ, αλλά ο ΔΗΣΥ έχει κόσμο που είναι και ΕΛΑΜ».     
 
Αναφερόμενος στις διεργασίες ενόψει προεδρικών εκλογών, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ήταν απόλυτος ως προς τις προθέσεις του κόμματός του: «Δεν θα έχουμε κανένα διάλογο, όχι μόνο με τον ΔΗΣΥ, αλλά και με το ΕΛΑΜ. Με τα άλλα πολιτικά κόμματα, αν και εκείνα επιθυμούν να έχουν διάλογο μαζί μας, θα έχουμε. Αυτό δεν σημάνει ότι κατ’ ανάγκη θα καταλήξουμε σε κάποια συνεργασία», τόνισε.
 
«Εμείς», συνέχισε, «στο Προγραμματικό Συνέδριο το οποίο είχαμε οργανώσει το 2014, ξεκαθαρίσαμε τη βάση πάνω στην οποία θα επιδιώκουμε συνεργασίες. Πρέπει να υπάρχουν σημαντικές πολιτικές συγκλίσεις. Δεν θα είναι ευκαιριακές οι όποιες συνεργασίες θα στοχεύουμε. Και για εμάς, το Κυπριακό είναι ύψιστη πολιτική προτεραιότητα. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν τις συζητήσεις με βάση το Κυπριακό και θα πάμε και στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Επειδή ακόμα εμείς δεν ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία, ας μην βιάζονται κάποιοι να μας κρίνουν και να μας κατηγορούν ότι θα απεμπολήσουμε τις θέσεις μας στο Κυπριακό για να πετύχουμε συνεργασίες. Ας περιμένουν να δουν τι θα κάνουμε και θα έχουν μπόλικο χρόνο να μας κρίνουν όταν έρθει η συγκεκριμένη ώρα».
 
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Άντρος Κυπριανού έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως  την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να την υποστηρίξει ποτέ, σε κανέναν γύρο των προεδρικών εκλογών.
 
«Δεν στήριξε ποτέ υποψήφιο ο οποίος προέρχεται από τον ΔΗΣΥ και ούτε πρόκειται και τώρα να στηρίξει. Έχουμε ένα τεράστιο χάος σε ό,τι αφορά τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Δεν είναι μόνο στα ζητήματα της οικονομίας και τα κοινωνικά θέματα που έχουμε τεράστιες διαφωνίες με τον ΔΗΣΥ. Μας ενοχλεί έντονα η προσπάθεια του ΔΗΣΥ να κομματικοποιήσει ολόκληρο το κράτος. Είναι απαράδεχτη αυτή η συμπεριφορά. Και στο Κυπριακό έχουμε απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Αναστασιάδης διαχειρίστηκε τα ζητήματα. Με αντιφάσεις, με παλινδρομήσεις, οι οποίες προκαλούν ζημιά. Εμείς είχαμε πει στον κ. Αναστασιάδη εδώ και μερικούς μήνες ότι δεν είχαμε περιθώρια για άλλα λάθη. Λυπούμαι να πω ότι δεν αποφύγαμε τα λάθη».
 
Κληθείς από τον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE να σχολιάσει κατά πόσο δεν είναι οξύμωρο, το ΑΚΕΛ να μην αποκλείει ενόψει προεδρικών τον διάλογο με κόμματα που ξεκάθαρα ή εμμέσως απορρίπτουν τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, αλλά να τον αποκλείει με τον ΔΗΣΥ με τον οποίο συμφωνούν στη συγκεκριμένη μορφή λύσης-δεδομένου ότι όπως ο ίδιος ανέφερε, το Κυπριακό είναι προτεραιότητα για το ΑΚΕΛ-, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος απέφυγε να σχολιάσει επί της ουσίας.
 
  
 
«Δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ διάλογο με τον ΔΗΣΥ. Μας χωρίζει ένα τεράστιο χάος σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον τοποθετούμαστε σε όλα τα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται να κάνουμε διάλογο με τον ΔΗΣΥ. Τι θα κάνουμε με τους υπόλοιπους, αφήστε να τα δείτε και θα μας κρίνετε. Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη, δεν έχουμε πάρει αποφάσεις, δεν θέλω να προκαταλαμβάνω τα Σώματα του κόμματος για το τι θα πράξουμε. Αφήστε να μας κρίνετε όταν έρθει η ώρα», σημείωσε ο Άντρος Κυπριανού.  
 

Δειτε Επισης

Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό