Αλλάζουν την πρακτική επιλογής των υποψηφίων τους στον ΔΗΣΥ

Βαθιές τομές που θα εκσυγχρονίσουν τις δομές του κόμματος και θα επανακαθορίσουν την σχέση του με την κοινωνία φιλοδοξεί να επιφέρει η ηγεσία του ΔΗΣΥ διά του Ιδεολογικοπολιτικού και Καταστατικού Συνεδρίου της παράταξης, η πραγματοποίηση του οποίου τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη Απριλίου αρχές Μάιου.
 
Όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, μια από τις βασικές αλλαγές που αναμένεται να επέλθουν αφορά στον τρόπο επιλογής των υποψηφίων του κόμματος στις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι Βουλευτικές.
 
Συγκεκριμένα, συζητείται και προωθείται διαφοροποίηση της μέχρι σήμερα προβλεπόμενης από το Καταστατικό πρακτικής, ο τελικός λόγος διαμόρφωσης των ψηφοδελτίων να ανήκει στο Πολιτικό Γραφείο, στη βάση της πρόνοιας ότι «το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, έκαστης Επαρχιακής Εκλογικής Συνέλευσης, υποβάλλεται στο Πολιτικό Γραφείο το οποίο, με βάση το ευρύτερο κομματικό
συμφέρον και μετά από διαβούλευση με την αντίστοιχη Επαρχιακή Γραμματεία, καταρτίζει το τελικό ψηφοδέλτιο με αλφαβητική σειρά».
 
Με την υπό συζήτηση προωθούμενη τροποποίηση, το αποτέλεσμα των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων θα είναι δεσμευτικό, ώστε ν’ αποφεύγονται ανάλογα φαινόμενα με αυτά που έλαβαν χώρα κατά τη διαδικασία καταρτισμού των ψηφοδελτίων του ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μάιου, τα οποία όχι απλώς στιγμάτισαν αρνητικά την εικόνα του κόμματος, αλλά αποτέλεσαν-σύμφωνα και με την ανάγνωση στην οποία προέβη μετεκλογικά η Πινδάρου- και έναν από τους βασικούς λόγους αισθητής μείωσης των ποσοστών της παράταξης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΔΕΚ: Εκλογικό Συνέδριο τον Μάη με κυρίαρχο του παιχνιδιού τον Σιζόπουλο 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στήνουν κάλπες για ανάδειξη ηγεσίας στην «Αλληλεγγύη» 
 
Την ίδια ώρα, μια επίσης σημαντική τομή που συζητείται και ενδεχομένως προωθηθεί, είναι αυτή που αφορά στην επιβολή περιορισμού θητειών για πολιτειακά αξιώματα από τους κομματικούς αξιωματούχους. Πρόκειται για ένα ζήτημα που εγείρεται κατά καιρούς στον ΔΗΣΥ και το οποίο αυτή τη φορά όμως, φαίνεται πως θα στηριχθεί και θα επιδιωχθεί με ιδιαίτερη ένταση απ’ όλους όσοι το ευνοούν(σ.σ. η νεολαία του κόμματος). Ταυτοχρόνως, προκρίνεται από συγκεκριμένους κύκλους εντός του κόμματος η επαναφορά των αιρετών αξιωματούχων, χωρίς ωστόσο στην παρούσα φάση-όπως εκτιμάται- να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες μια τέτοια εξέλιξη.
 
Στην πορεία του προς Ιδεολογικοπολιτικό και Καταστατικό Συνέδριο, ο ΔΗΣΥ ετοιμάζεται να κατέβει στη βάση του κόμματος με σαφή πρόθεση να ακούσει εισηγήσεις για πιθανές αλλαγές στο Καταστατικό, ενώ ενεργός και ουσιαστικός στην όλη προσυνεδριακή διαδρομή είναι και θα είναι ο ρόλος των συμβεβλημένων με το κόμμα οργανώσεων, όπως είναι η ΝΕΔΗΣΥ, η ΓΟΔΗΣΥ, η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων(ONE) κ.α.
 
Το γενικό πρόσταγμα του προσυνεδριακού διαλόγου, που θα κορυφωθεί μέσα στον Μάρτη, θα έχει η Καταστατική Επιτροπή η οποία έχει ήδη συσταθεί με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος, Λευτέρη Χριστοφόρου, έχοντας ως βασικό όρο εντολής τη διαμόρφωση του πλαισίου εκσυγχρονισμού της παράταξης. Στην Επιτροπή εκπροσωπούνται η ΝΕΔΗΣΥ, η ΓΟΔΗΣΥ, η ΟΝΕ, οι Επαρχιακές Επιτροπές και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, διά του βουλευτή Ευθύμιου Δίπλαρου.  
 
Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί και όπως αυτό προβλέπεται από το Καταστατικό, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν συγκεντρωθεί όλες οι εισηγήσεις για καταστατικές αλλαγές, οι οποίες εντός του Απρίλη θα τύχουν μελέτης και κωδικοποίησης για να προωθηθούν στο Συνέδριο που θ’ ακολουθήσει(σ.σ. τουλάχιστον ένα μήνα αργότερα).
 
Σημειώνεται πως αρχικά το Ιδεολογικοπολιτικό και Καταστατικό Συνέδριο του ΔΗΣΥ προγραμματιζόταν για του πρώτους μήνες του χρόνου, ωστόσο για διάφορούς λόγους κρίθηκε σκόπιμη η μετατόπισή του για μεταγενέστερο στάδιο.
Η επόμενη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση, για ανάδειξη δηλαδή της ανώτατης ηγετικής πυραμίδας του ΔΗΣΥ, θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2018.  
 

Δειτε Επισης

Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε