ΕΔΕΚ: Εκλογικό Συνέδριο τον Μάη με κυρίαρχο του παιχνιδιού τον Σιζόπουλο

Με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να φαντάζει τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή ο απόλυτος κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού,  η ΕΔΕΚ εισέρχεται στους ρυθμούς του εκλογικού της Συνεδρίου, που έχει οριστεί για τις 7 του προσεχούς Μαΐου.  
 
Στις 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Συνεδρίου, στην οποία θα κατατεθεί η ομιλία του προέδρου του κόμματος, για ν’ ακολουθήσει την Κυριακή 30 Απριλίου το Συνέδριο, στο οποίο θα υπάρξει ο απολογισμός δράσης και θα εγκριθεί η πολιτική απόφαση.
 
Την ίδια ώρα, από πλευράς ηγεσίας της ΕΔΕΚ αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο πιθανών διαγραφών, καθότι διαμηνύεται πως πιθανές διαγραφές μελών που απειθάρχησαν ή απειθαρχούν, είναι θέμα που αφορά τις Επαρχιακές Επιτροπές και το Πειθαρχικό Συμβούλιο, που έχει την ευθύνη για την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε μέλη που απειθαρχούν.
 
Το σκηνικό σε σχέση με τους διεκδικητές των θέσεων στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα του Κινήματος πάντως θα ξεκαθαρίσει πολύ νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, και συγκεκριμένα μέχρι τις 24 του μήνα(σ.σ. Φεβρουαρίου), οπόταν και λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του προέδρου, του αναπληρωτή προέδρου και των δύο αντιπροέδρων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στήνουν κάλπες για ανάδειξη ηγεσίας στην «Αλληλεγγύη» 
 
Σε ό,τι αφορά την προεδρία, παρά τους κατά καιρούς κραδασμούς και αναταράξεις που δημιούργησαν διάφορες αποφάσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου(σ.σ. προεκλογικές και όχι μόνο), αλλά και τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών και δημοτικών εκλογών, κανένα στέλεχος των Σοσιαλιστών δεν δείχνει αυτή τη στιγμή διατεθειμένο ν’ αμφισβητήσει στην κάλπη τον πρόεδρο του κόμματος.
 
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι βολιδοσκοπήσεις και διερευνητικού χαρακτήρα επαφές έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση προς συγκεκριμένα στελέχη, τα οποία όμως-όπως πληροφορούμαστε- εμφανίζονται για διάφορους λόγους διστακτικά και απρόθυμα να προχωρήσουν.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της, είτε αποστασιοποίησης είτε εκπαραθύρωσης(σ.σ. όπως κάποιοι καταγγέλλουν) μέχρι πρότινος πρωτοκλασάτων στελεχών, στην ΕΔΕΚ μετρούν και τις απώλειες των παραιτήσεων του πρώην α’ αντιπροέδρου Μαρίνου Θεοδώρου(σ.σ. μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μάη), ενώ πιο πρόσφατα του Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα, Γιάννου Ευσταθίου.
 
Τα καθήκοντα του κ. Ευσταθίου, μέχρι το εκλογικό Συνέδριο, ασκεί το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Ανδρέας Φιλίππου, ενώ καθήκοντα α’ αντιπροέδρου, η β’ αντιπρόεδρος Μαρία Βασιλειάδου. Επισημαίνεται πως πρόθεση παραίτησης μετά τις βουλευτικές εκλογές είχε εκφράσει και η κ. Βασιλειάδου, η οποία ωστόσο στη συνεχεία ανακάλεσε τη σχετική της απόφαση.   
 
Σημειώνεται πως μέσα από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία, πέραν από την ανώτατη ηγεσία της ΕΔΕΚ, θα εκλεγούν και 35 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.
Οι Επαρχιακές Συνδιασκέψεις για την εκλογή Επαρχιακών Επιτροπών και των 50 μελών-εκπροσώπων των επαρχιακών οργανώσεων στην Κεντρική Επιτροπή, θα πραγματοποιηθούν από την 1η μέχρι τις 26 Μαρτίου.
 
Στο εκλογικό Συνέδριο της ΕΔΕΚ, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του κόμματος με βάση τον τελικό κατάλογο μητρώου μελών που εγκρίθηκε και σφραγίστηκε στις 5 Ιανουαρίου 2017, ενώ για τους σκοπούς της εκλογικής διαδικασίας θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε όλες τις πόλεις. Επιπρόσθετα, εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στον Πύργο Τηλλυρίας, στην Πόλη Χρυσοχούς και κοινή κάλπη στην περιοχή Σολιάς-Μαραθάσας.
 
 
 

Δειτε Επισης

Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ