Στήνουν κάλπες για ανάδειξη ηγεσίας στην «Αλληλεγγύη»

Σε τροχιά πλήρους οργανωτικής ανασυγκρότησης βρίσκεται το Κίνημα Αλληλεγγύη, προχωρώντας σε Παγκύπριο Συνέδριο στις 12 Μαρτίου και σε εκλογές για την ανάδειξη των αξιωματούχων του Κινήματος-δεδομένου ότι θα υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός ενδιαφερόμενων από τις προβλεπόμενες θέσεις-, στις 19 Μαρτίου.
 
Παράλληλα, η οργανωτική ανασυγκρότηση της Αλληλεγγύης βρίσκεται σε εξέλιξη και σε επίπεδο πραγματοποίησης περιφερειακών συνελεύσεων για εκλογή περιφερειακών επιτροπών.
 
Οι εκλογές για ανάδειξη των αξιωματούχων, που όπως έχει προαναφερθεί έχουν καθοριστεί για τις 19 Μαρτίου και θα πραγματοποιηθούν στα Επαρχιακά Γραφεία του Κινήματος σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα, αφορούν:
 
*Μία θέση προέδρου.
*Μία θέση αναπληρωτή προέδρου.
*Τρεις θέσεις αντιπροέδρων.
 
Όσον αφορά τη θέση προέδρου, η Ελένη Θεοχάρους θεωρείται βέβαιο πως θα εκλεγεί χωρίς ανθυποψήφιο, ενώ σε ό,τι αφορά τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, την οποία σήμερα κατέχει ο Πόλυς Παλλήκαρος, περάν από την δεδομένη επαναδιεκδίκησή της από τον ίδιο, δεν αποκλείεται να υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον και από άλλο στέλεχος της Αλληλεγγύης.
 
Αναφορικά με τις αντιπροεδρίες, δύο εκ των τριών θέσεων κατέχονται σήμερα από τους Αντρέα Παπαπαύλου και Κωνσταντίνο Καρεκλά, οι οποίοι και αναμένεται να τις επαναδιεκδικήσουν, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιη η υποβολή υποψηφιοτήτων και από άλλα στελέχη του Κινήματος για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων.
 
Σημειώνεται πως δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας και δικαίωμα συμμετοχής στη ψηφοφορία για εκλογή αξιωματούχων έχουν όλα τα μέλη της Αλληλεγγύης, τα οποία θα έχουν εγγραφεί στο Κίνημα μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.
 
Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να υποβληθούν στα κεντρικά γραφεία της Αλληλεγγύης μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Με την προσκόμιση του εντύπου υποβολής υποψηφιότητας, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να καταβάλει παράβολο υποψηφιότητας ύψους 100 ευρώ.   
 
Στο Κίνημα Αλληλεγγύη εμφανίζονται-και όπως τονίζουν έχουν κάθε λόγο να είναι-ευχαριστημένοι από την μέχρι στιγμής πορεία που διαγράφει το Κίνημα, καθότι και τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, όπως σημειώνουν, κατέδειξαν πως έχει καθιερωθεί και εκφράζει μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος.
 
Συναφώς, κομματική πηγή υποδείκνυε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE με αριθμούς τη  σημαντική αύξηση των ποσοστών της Αλληλεγγύης, κυρίως στην επαρχία Λευκωσίας, το γεγονός ότι κατάφερε να εκλέξει 13 δημοτικούς σύμβουλους, αλλά και το γεγονός ότι 13 από τους 25 υποψήφιους δημάρχους που στήριξε εξελέγησαν, με την καθοριστική -ένεκα του οριακού χαρακτήρα του αποτελέσματος- συμβολή του Κινήματος.
 
 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»