Συνεχίζονται οι παραβιάσεις-Καταγγελίες σε νυχτερινά κέντρα για το όριο των 150

Σε καταγγελίες έξι υποστατικών σε Πάφο, Λάρνακα και Αμμόχωστο προχώρησε χθες το βράδυ η Αστυνομία, για παραβιάσεις του «Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου».
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα υποστατικά δεν τηρούσαν τον μέγιστο αριθμό των 150 ατόμων που ισχύουν με βάση τα τελευταία διατάγματα. Το βράδυ της Παρασκευής διενεργήθηκαν Παγκύπρια περίπου 500 έλεγχοι σε υποστατικά.
 
Οι έλεγχοι των Αρχών, είναι ιδιαίτερα αυξημένοι από χθες το βράδυ και εστιάζονται στην τήρηση του ορίου των 150 ατόμων σε όλες τις επιχειρήσεις που εξυπηρετούν πολίτες σε εξωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά του χώρου τους.
 
Οι καταγγελίες για παραβίαση του ορίου των 150 ατόμων, εκδόθηκαν εναντίον των ιδιοκτητών ή των διαχειριστών των χώρων και τη Δευτέρα το πρωί, αναμένεται να γίνουν οι σχετικές καταχωρήσεις στο Δικαστήριο.
 
Μετά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, δόθηκαν οδηγίες στα μέλη της δύναμης, σε κάθε περίπτωση που γίνεται καταγγελία θα ετοιμάζεται φάκελος που θα καταχωρείται ακολούθως στο Δικαστήριο.
 
Πάντως, στην Πάφο οι Αρχές, προχώρησαν σε οκτώ καταγγελίες κατά υποστατικών για παραβίαση των Νόμων για οχληρία και πώλησης οινοπνευματωδών ποτών χωρίς να κατέχουν τις απαραίτητες άδειες. Μάλιστα, τρεις εξ αυτών των επιχειρήσεων, καταγγέλθηκαν και για τον «Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο», αφού στους χώρους δεν υπήρχαν σημάνσεις.

 
Μιλώντας στο Tρίτο, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, υπέδειξε ότι «είναι πολύ σημαντικό οι επιχειρηματίες αλλά και το κοινό πρέπει να αντιληφθεί ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα επιφανειακά. Δεν Βγαίνουν τυχαία τα διατάγματα. Εκδίδονται μετά από έρευνες και υποδείξεις ειδικών». Από ότι φαίνεται είναι μικρός ο αριθμός των παραβάσεων και ας ελπίσουμε ότι έχουν αντιληφθεί κάποιο τη σοβαρότητα της κατάστασης».
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης