Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Ακρούντα-Κατέκαψε μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Ακρούντα στη Λεμεσό, η οποία κατέκαψε μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας με άγρια βλάστηση, πεύκα και ελιές.
 
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή βόρεια της Ακρούντας, ενώ τη νύχτα έκαιγε μόνο ένα μέτωπο μεταξύ της Ακρούντας, του χωριού Αψιού και της Διερώνας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επεκτάθηκε στο δάσος η πυρκαγιά-Δίνουν μάχη οι δυνάμεις πυρόσβεσης
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς και εθελοντές. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 100 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 4 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα πληρώματά τους, 3 μικρά πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Άμυνας με 16 άτομα, 1 μικρό πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δύο άτομα, 5 προωθητές γαιών, μέλη της Αστυνομίας, της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντές.
 
 

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν, σε συνδυασμό με τη δύσβατη περιοχή ανάγκασαν τις Αρχές να θέσουν σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Επιχείρησαν συνολικά 8 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, 2 μισθωμένα αεροσκάφη, 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, και 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Αστυνομίας με αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς ενώ καθοριστική ήταν και η συνδρομή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Κ.Σ.Ε.Δ.)
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απειλείται το δάσος Λεμεσού από την πυρκαγιά στην Ακρούντα-Μάχη με τις φλόγες (pics&vid)

 

Η φωτιά κατέκαψε μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο από άγρια βλάστηση, πεύκα και ελιές από το κρατικό δάσος το οποίο είναι εντεταμένο στο πρόγραμμα Natura.
 
Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σήμερα, δυνάμεις του Τμήματος Δασών παραμένουν στο σημείο υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

Παράλληλα ξεκίνησαν οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την Πυρκαγιά.

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ