Απευθείας για ταφή οι τρεις νεκροί με κορωνοϊό-Πότε γίνονται νεκροτομές

Απευθείας για ταφή, τα τρία θύματα με κορωνοϊό στην Κύπρο, αφού με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα και τις οδηγίες που δόθηκαν σε όλες τις χώρες, δεν θα διενεργούνται νεκροτομές στις σορούς, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του ιού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, για οποιοδήποτε θάνατο (σ.σ αιφνίδιο, παθολογικά αίτια κτλ) βγαίνει αμέσως πιστοποιητικό θανάτου και ο νεκρός μεταφέρεται για ταφή, χωρίς να διενεργείται νεκροτομή, εκτός και ένα πρόκειται για «βίαια εγκλήματα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται τα θύματα φόνων ή τροχαίων, στα οποία διενεργείται αρχικά τεστ για κορωνοϊό. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, τότε λαμβάνονται όλα τα μέτρα και διενεργείται η νεκροτομή, ενώ εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, τότε δεν διενεργείται.   

Οι διεθνείς οδηγίες είναι ιδιαίτερα αυστηρές ως προς τις νεκροτομές, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του ιού, ο οποίος, όπως μας εξηγήθηκε, παραμένει στην επιφάνια για εννέα μέρες. Παράλληλα, δίνονται οδηγίες για το πώς ένας νεκρός πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο, ότι πρέπει το νεκροτομείο να είναι μακριά από γραφεία και οι ιατροδικαστές και όσοι βρίσκονται στο νεκροτομείο να φορούν ειδικές στολές, καθώς με το άνοιγμα της σορούς ο ιός βρίσκεται στον αέρα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μεταδοθεί και να υπάρξει ανεξέλεγκτη διασπορά.

Ως εκ τούτου, για τα τρία θύματα του κορωνοϊού στην Κύπρο, δεν έχουν διενεργηθεί νεκροτομές, με βάση και τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές, με σκοπό την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Σε ότι αφορά τον αλλοδαπό που σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών στη Λεμεσό, αφού του λήφθηκαν δείγματα για τεστ κορωνοϊού και τα οποία ήταν αρνητικά, τότε διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τα δύο θανατηφόρα τροχαία που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Σημειώνεται πως αυτή η διαδικασία ακολουθείται σε όλες τις χώρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι έντεκα λόγοι που οι μοναχοί ζητούν ακύρωση της διαδικασίας της Ανακριτικής Επιτροπής
Καταχωρήθηκαν τρεις εφέσεις από τους υπόπτους για «Δημητρούι»-Σε ποιους άξονες θα κινηθεί η υπεράσπιση
ΒΙΝΤΕΟ: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στον Άγιο Συλά-Δίνουν μάχη οι δυνάμεις πυρόσβεσης
Υπό κράτηση 34χρονος-Βρέθηκαν στην κατοχή του έμφορτο πιστόλι και ναρκωτικά
Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης για την πυρκαγιά στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά
Πυρκαγιά σε Βιομηχανική περιοχή στη Λεμεσό πλησίον εργοστασίων
Στα χέρια της Ανακριτικής Επιτροπής το υπόμνημα των μοναχών-«Παλεύουμε για μια δίκαιη δίκη»
ΒΙΝΤΕΟ: Έφθασαν στην Αρχιεπισκοπή οι Μοναχοί–Παραδίδουν υπόμνημα με τις θέσεις τους
Αναβρασμός στις τάξεις των στρατοπέδων της νύχτας, μυρίζει μπαρούτι η κατάσταση-Πληροφορίες για επικείμενες «μάχες»
Νέα απάτη μέσω Email-Οι επιτήδειοι παρουσιάζονται ως μέλη εταιριών και αποσπούν χρήματα