Ξεπέρασαν την Ιταλία οι ΗΠΑ-Πάνω από μισό εκατομμύριο τα κρούσματα παγκοσμίως

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο παγκοσμίως τα κρούσματα του κορωνοϊού, με τις ΗΠΑ να ξεπερνούν πλέον την Ιταλία και να καθίσταται πλέον η μεγαλύτερη εστία κρουσμάτων στον πλανήτη.
 
Σύμφωνα με δεδομένα πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και της εφημερίδας The New York Time, οι ΗΠΑ, που έχουν γίνει πλέον η χώρα όπου η πανδημία εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα παγκοσμίως, καταμετρούν τουλάχιστον 82.404 κρούσματα, σύμφωνα με τους αριθμούς του Τζονς Χόπκινς. Μέχρι χθες Πέμπτη η Κίνα είχε καταγράψει 81.285 κρούσματα και η Ιταλία 80.539, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι κυβερνήσεις τους και υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο. H ιστοσελίδα worldomers ανεβάζει τον αριθμό των κρουσμάτων στις 85.594 με 159 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις χθες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, οι οποίοι κάνουν δική τους καταμέτρηση, είχαν αναφέρει λίγο νωρίτερα στην ψηφιακή τους έκδοση πως οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σε αριθμό κρουσμάτων την Κίνα, από όπου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία τον Δεκέμβριο, μετά την Ιταλία, τη χώρα η οποία θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς.
 
Ο απολογισμός των θανάτων που οφείλονται στην ασθένεια COVID-19 παραμένει πολύ βαρύτερος στην Ιταλία (8.165) απ` ό,τι στις ΗΠΑ (1.178), όπου την πλειονότητα των θυμάτων θρηνεί η Νέα Υόρκη, η πολιτεία που μετατράπηκε στο επίκεντρο της επιδημίας στην αμερικανική επικράτεια.
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟυ) είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ, χώρα με 330 εκατομμύρια κατοίκους, όδευαν να ξεπεράσουν την Ευρώπη και να γίνουν αυτές το επίκεντρο της πανδημίας.
 
Στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους στην χώρα, λόγω του ιού, 712 άνθρωποι και όχι 662, όπως είχε αναφερθεί αρχικά από τις ιταλικές αρχές.
 
Εξάλλου, η Ιρλανδία κατέγραψε χθες 10 θανάτους ανθρώπων που είχαν μολυνθεί από τον Covid-19, υπερδιπλασιάζοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.  Η χώρα κατέγραψε επίσης επιπλέον 255 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, ανεβάζοντας σε 1.819 το σύνολο. 
 
Ο επικεφαλής υπηρεσιών υγείας, Τόνι Χόλοχαν δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις μολύνσεις σε γηροκομεία και εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εισάγονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 
 
Στην Κίνα, οι υγειονομικές αρχές της ηπειρωτικής Κίνας κατέγραψαν χθες το πρώτο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού τις τελευταίες τρεις ημέρες, ωστόσο μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό που επιστρέφουν στη χώρα εντοπίζονται τα συντριπτικά περισσότερα νέα κρούσματα μόλυνσης.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εντοπίστηκαν 55 νέα κρούσματα, με όλα πλην ενός να χαρακτηρίζονται "εισαγόμενα", κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί. Μία ημέρα νωρίτερα, κατέγραφε 67 κρούσματα.
 
Το ένα κρούσμα μετάδοσης του SARS-CoV-2 στο εσωτερικό της χώρας εντοπίστηκε στην επαρχία Τζετζιάνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας. Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης στην ηπειρωτική Κίνα έφθασε έτσι τα 81.340.
 
Στο Μεξικό, οι υγειονομικές αρχές της χώρας κατέγραψαν ως χθες Πέμπτη συνολικά 585 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, από 475 την προηγουμένη, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για δύο νέους θανάτους ασθενών.  Το σύνολο των θυμάτων της επιδημίας στη μεξικανική επικράτεια αυξήθηκε έτσι σε 8 νεκρούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση
Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα